DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een storing, verbonden aan een lagedrukgebied bij Noorwegen, ligt stil boven midden Nederland en beweegt nog iets naar het zuiden. Tegelijk komt een lagedrukgebied vanuit het zuiden dichterbij met daaraan een storing verbonden die vanochtend al voor perioden met regen zorgt. Dat laag koerst geleidelijk onze kant op en trekt in de avond langs onze kust naar het noorden. We krijgen dan vervolgens op woensdag met een tijdelijke wig van hoge luchtdruk te maken, maar later op de dag neemt de invloed van een nieuw lagedrukgebied boven de Britse Eilanden toe. Dat zorgt dan voor een oplopende buienkans en uiteindelijk ook weer regen later op de dag. Op donderdag ligt een trog met koude bovenluchten boven onze omgeving, wat zorgt voor felle buien. Ook de dagen daarna blijven we voorlopig onder invloed van lagedrukgebieden, maar in het weekeind wordt de aangevoerde lucht geleidelijk weer wat zachter.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag is het een stuk wisselvalliger. In de loop van de dag zijn er redelijk veel wolken met perioden van regen of buien. Dat zou best op een felle bui kunnen uitlopen of een periode met langduriger, intense neerslag. Een tweetal storingen smelt immers samen boven ons hoofd en er zijn dan ook veel wolken met perioden van de nodige nattigheid. Over het algemeen krijgen we in de ochtend perioden met regen. Daarna volgt dan een wat droger moment met nog enkele verspreide buien en later in de middag vallen er tijdelijk weer meer buien. De maxima zitten wat lager en halen rond een 15 tot 16 graden aan zee, tot 17 landinwaarts. De wind is in de ochtend eerst zwak tot matig noordoostelijk, later draait die naar west tot zuidwest.  Aan zee zou die tegen de late middag tijdelijk fel kunnen worden. Het is het begin van een veel wisselvalliger periode.

Ook in de nacht blijft het onstabiel met wolken en opklaringen en eerst nog een enkele verspreide bui. Later is het meest droog bij minima rond een tiental graden.

Morgen:

Morgen blijft het onstabiel. We geraken steeds meer in de greep van lagedrukgebieden. Er zijn flink wat wolkenpartijen, naast een aantal opklaringen en de kans op een bui blijft vrij groot. Zeker later op de dag en dat kan dan best een forse bui zijn. De maxima verschillen niet veel van die van vandaag en zitten rond een 15 tot 17 graden, afhankelijk van of er wolken of opklaringen zijn. De wind blijft zuidwest.

Ook in de nacht verschillen de minima niet veel en zitten rond een 8 tot 10-tal graden met telkens aanhoudend kans op een bui of wat regen.

Overmorgen:

Op donderdag ligt een trog met koude bovenluchten in onze omgeving. Er kunnen dan verspreid over de dag een aantal forse buien tot ontwikkeling komen, zelfs met kans op onweer. De temperaturen komen amper in beweging en zitten opnieuw rond 15 tot 17 graden.

Later:

Vrijdag lijkt de buienneiging tijdens de dag wat onderdrukt te worden, al is een enkele bui ook dan zeker niet uit te sluiten. De maxima blijven onveranderd zitten rond 15 tot 17 graden. Tegen het eind van de dag neemt de regenkans weer toe.

Samenvatting:

Het weerbeeld is totaal omgeslagen. Het is zwaar bewolkt tot betrokken met perioden van regen in de ochtend. In de namiddag is het tijdelijk droger, maar later neemt de kans op buien weer toe. De wind waait eerst zwak tot matig uit noordoost, maar wordt later zuidwest en kan dan tijdelijk flink aantrekken. Het wordt maximaal 15 tot 17 graden.

Geert, dinsdag 28 april, 06.30 uur.

De buxusrups, de schrik van velen, maar eigenlijk – net zoals andere rupsen – dé perfecte eetmachine; kijk je mee?