DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een hogedrukgebied met kern boven Duitsland beheerst ons weer. Het zorgt bij ons voor een oostelijke aanvoer van zachte lucht. Boven de Britse Eilanden ontwikkelt zich al een volgende kern van hogedruk waardoor de wind vandaag en vooral morgen tijdelijk een meer noordoostelijke component krijgt. Dat nieuwe hoog schuift snel ook nar ons op en zorgt tegen het eind van de week en in het Paasweekeind opnieuw voor een oostelijke aanvoer van erg warme lucht. Tegelijk komen we meer onder invloed van een Brits lagedrukgebied wat zich dan in het Paasweekeind boven de Britse Eilanden ontwikkelt. Dat zorgt dan later in het weekeind voor meer wolken en een oplopende wisselvalligheid met kans op wat regen of een bui, maar tegen dan is het al zondag of maandag geworden. Na het Paasweekeind zien we op de weerkaarten opnieuw de ontwikkeling van een Europees hoog dat via de Britse Eilanden opnieuw zijn weg naar het continent zal vinden. Dat zorgt dan opnieuw voor een periode met zacht en droog weer in de loop van volgende week.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zit de wind aanvankelijk nog ergens in een oostelijke hoek. Daarmee wordt erg zachte lucht aangevoerd. Aan zee kan de wind later op de dag weer een zeebriescomponent krijgen, maar het is in elk geval een vrij zonnige tot zonnige dag met hoge maxima. Die lopen weer gemakkelijk op naar een 18 tot 22 graden. Lokaal kan dat landinwaarts zelfs nog wat meer zijn. Door de opkomende zeebries worden de maxima later op de dag in de kustregio wel wat getemperd. Verder is er heel veel zon aanwezig met lokaal ook wel eens een paar (hoge) wolkenvelden. Vanmiddag kunnen zich ook enkele verspreide stapelwolken ontwikkelen, allemaal zonder veel erg.

Vanavond koelt het dan langzaam af. We krijgen alweer een erg zachte nacht met alweer minima die rond een tiental graden blijven hangen. Het kan wel wat nevelig worden, zeker in de kustregio waar een zeebries wat vochtigere Noordzeelucht binnenblies.

Morgen:

Ook morgen belooft ook een fraaie dag te worden. Het hoog boven onze hoofden blijft zorgen voor mooi weer met weinig of geen wolken en veel zon. Tijdelijk duiken er misschien al eens wat kleine stapelwolken op, maar het blijft droog. De maxima scoren met aanvoer van erg zachte lucht opnieuw hoog en komen gemakkelijk weer richting een 20-tal graden uit. Het is iets minder warm dan vandaag omdat er in de loop van de dag een meer uitgesproken noord-noordoostelijke tot noordoostelijke wind komt te staan. Die voert een tikkeltje minder warme lucht aan.

De nacht van donderdag op vrijdag verloopt ook weer erg zacht met alweer minima rond een tiental graden.

Overmorgen:

In de loop van vrijdag kan er geleidelijk wat meer bewolking opduiken. Een Brits lagedrukgebied krijgt dan gaandeweg wat meer invloed op ons weer in de vorm van een aantal binnenlopende wolkenpartijen. Het is en blijft echter erg zacht met maxima die met een opnieuw meer naar oostelijke tot zuidoostelijke hoek draaiende wind weer geen enkele moeite hebben om naar een 20-tal graden en meer op te lopen. Aan de kust blijven we gevoelig voor wat zeebries.

Later:

Hoe dichter het Paasweekeind komt, hoe beter de weersvooruitzichten er intussen uitzien. De invloed van een Brits lagedrukgebied wordt groter, maar schuift naar achteren. Zo krijgen we intussen ook zaterdag een prima dag met veel zon. Er zijn zeker wel enkele wolkenpartijen, maar dat valt goed mee. De maxima halen nog gemakkelijk 20 graden en meer met uitschieters tot rond 22-23 graden. Het blijft droog.

Samenvatting:

Vandaag wordt nog maar eens een erg zachte dag met maxima die landinwaarts pieken rond 22-23 graden. Aan zee rond een graad of 18. Daar zorgt een zeebries later vandaag voor wat afkoeling. Verder is het opnieuw erg zonnig met hier en daar een aantal (hoge) wolkensluiers en in de loop van de dag ook al eens een paar stapelwolken. Later trekt de noordoostelijke wind overal wat aan.

Geert, woensdag 08 april, 06.35 uur.

In de nieuwe minuut natuur van deze week spelen onze sebright-krielen de hoofdrol: