DI

7 Jul

Weertype

Weertype

± 13° | 19-21°

10 %

Windrichting

ZW 3 bft
Vandaag wordt een wat betere dag onder invloed van een wig van hoge luchtdruk. Die trekt snel d [...]
Lees verder

WO

8 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 17-19°

90 %

Windrichting

ZW 3 bft
Morgen wordt een wisselvallige en regenachtige dag. Er trekt in de loop van de dag een regenzon [...]
Lees verder

DO

9 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-20°

90 %

Windrichting

ZW 3-4 bft
Donderdag hebben we nog altijd last van een storing. Die zorgt nog steeds voor veel bewolking e [...]
Lees verder

VR

10 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-19°

70 %

Windrichting

NW 3 bft
Vrijdag trekt het front geleidelijk zuidwaarts weg en komen we terecht in een gebied met meer o [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een lagedrukgebied met kern boven Schotland blijft voorlopig ons weer regisseren. Het stuurt ook vandaag weer enkele (restanten van) fronten of buienlijnen naar onze omgeving met vooral deze middag enkele verspreide buien. Vanavond en vannacht en ook nog deels morgen wordt net als de voorbije nacht de neerslagneiging weer tijdelijk onderdrukt door een kleine wig van hoge luchtdruk. Morgen krijgen we dan weer tijdelijk een kleine weersverbetering met een nieuwe wig van hoge luchtdruk. Ook die houdt het niet lang vol want tegen morgenavond verschijnt alweer een volgende regenzone. De tweede helft van de week tot en met zaterdag verloopt licht wisselvallig met kans op wat regen of een bui. Vanaf zondag neemt de wisselvalligheid weer fors toe en wordt het weer wat zachter. Volgende week is het aanhoudend wisselvallig met opnieuw meer wind en ook weer wat hogere maxima. Aan het eind van de verwachtingsperiode zijn er nu toch weer enkele oplossingen te vinden die voor beter weer kiezen. Het blijft er op termijn dus wel inzitten dat er een mogelijke structurele verbetering aankomt. We volgen dit op.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Nog de hele week, zet ik graag nog even een filmpje van de voorbije dagen in de kijker: waarom heeft februari om de vier jaar een schrikkeldag?

 

Noot vooraf: de voorbije dagen zat er een kleine fout in de pancartes voor de volgende dagen. De data liepen niet goed mee. Dank aan iedereen die mij dit signaleerde. Het betrof een software-probleem dat intussen opgelost is.

De verwachting voor vandaag dan: De dag start eerst rustig en vrij koud. Aan de grond vriest het op vele plekken en het is de eerste uren van de dag dan ook uitkijken voor een mogelijke lokale gladde plek. Het is daarbij eerst even vrij zonnig, maar al snel neemt de bewolking toe en vanmiddag volgen er perioden met enkele verspreide buien. Die wisselen af met enkele drogere momenten. De buien vallen zeker niet overal, maar waar een bui valt, kan dat meteen met wat hagel of een donderklap gepaard gaan. Het wordt iets minder zacht met maxima rond 8 tot 9 graden. De zuidwestelijke wind is eerst zwak tot matig, later wordt die tijdelijk weer matig.

Vanavond valt er nog een laatste bui, maar de nacht verloopt weer rustig en droog. Het is licht tot wisselend bewolkt en net als de voorbije nacht kan het afkoelen tot 1 à 2 graden met wat vorst aan de grond tegen de ochtend.

Morgen:

Morgen kan het weer tijdelijk wat beter worden. Een mobiele wig van hoge luchtdruk zorgt even voor een kleine adempauze in de aanvoer van gebieden met regen en buien. Het is wisselend bewolkt en tijdelijk meest droog. De temperaturen zitten rond een 8 tot 9 graden. Tegen het eind van de dag neemt de bewolking en de regenkans echter weer toe.

In de nacht naar donderdag volgt een regenzone. Het is dan zwaar bewolkt tot betrokken met perioden van regen en minima die een stuk zachter zijn dan de vorige dagen. Die zitten rond een 4 à 5 graden.

Overmorgen:

Donderdagochtend trekt de regen geleidelijk weg, maar we zitten dan met een nieuw lagedrukgebied in de buurt. Dat brengt ook in de loop van de dag nog perioden met regen en buien met zich mee. De temperaturen blijven onveranderd rond een 8 à 9 graden zitten bij een opnieuw aantrekkende wind uit een zuidwestelijke hoek.

Later:

Vrijdag ziet er wat beter uit, al blijft een bui mogelijk. We hebben dan meest te maken met een mix van wolken en opklaringen en verspreid over de dag vallen er enkele buien. De maxima blijven pas op de plaats maken met een 8 à 9 graden.

Samenvatting:

De dag start koud met vorst aan de grond. De temperaturen lopen echter al snel op en halen vanmiddag 8 tot 9 graden. In de ochtend is het nog meest zonnig tot vrij zonnig. Vanmiddag is het wisselend bewolkt met enkele verspreide (mogelijk felle) buien. Het waait daarbij matig uit het zuidwesten.

Geert, dinsdag 03 maart, 06.35 uur.

Dit is ook de tijd van het jaar dat de overwinterende wespenkoninginnen ontwaken en op zoek gaan naar een geschikte plek om een nieuw nest op te starten. Kijk je mee naar het wakker worden van zo’n koningin van de gewone wesp?

 

NIEUW: Vind je de foto bij het weerbericht zo mooi dat je die bij jou thuis op Canvas wil? Dat kan. Via ‘Werk aan de Muur’ kan je die foto (en andere) daar op diverse formaten bestellen. Volg deze link: https://geertnaessens.werkaandemuur.nl/nl