DI

7 Jul

Weertype

Weertype

± 13° | 19-21°

10 %

Windrichting

ZW 3 bft
Vandaag wordt een wat betere dag onder invloed van een wig van hoge luchtdruk. Die trekt snel d [...]
Lees verder

WO

8 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 17-19°

90 %

Windrichting

ZW 3 bft
Morgen wordt een wisselvallige en regenachtige dag. Er trekt in de loop van de dag een regenzon [...]
Lees verder

DO

9 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-20°

90 %

Windrichting

ZW 3-4 bft
Donderdag hebben we nog altijd last van een storing. Die zorgt nog steeds voor veel bewolking e [...]
Lees verder

VR

10 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-19°

70 %

Windrichting

NW 3 bft
Vrijdag trekt het front geleidelijk zuidwaarts weg en komen we terecht in een gebied met meer o [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We zitten nog enkele dagen onder invloed van een westelijke stroming, maar daar komt stilaan een eind aan. Vandaag trekken in eerste instantie nog enkele verzwakte storingen van west naar oost, maar al snel komen we onder de gunstige invloed van een wig van hoge luchtdruk. Toch slaagt een front er nog in om vanavond en vannacht tot bij ons door te dringen, maar het is zo goed als inactief. In het weekend bouwt zich een Europees hoog op dat de aanvoer van fronten al vertraagt, maar toch stoten enkele fronten nog tot in onze omgeving door. Het Europees hoog krijgt na het weekeind gezelschap van het Azorenhoog. Dat komt noordelijker te liggen op de Atlantische Oceaan en gaat een alliantie aan met het Europese hoog. De kern ervan komt waarschijnlijk ten zuiden van ons te liggen waardoor we toch met een west tot zuidwestelijke stroming te maken blijven hebben, maar storingen worden toch zeker de eerste helft van de week op afstand gehouden. Waarschijnlijk krijgen we rond het midden van de week toch weer met enkele doorkomende storingen te maken, maar in verzwakte vorm. Nadien is het meest waarschijnlijke scenario de verdere opbouw van hogedruk in onze buurt, maar het is nog onzeker waar die kern dan zal komen te liggen.

Vorig weekend heb ik ook even de tijd genomen om in een video meer uitleg te geven waarom het de laatste tijd zoveel regent en waarom het maar niet stopt. Dat komt helemaal door de ligging van de straalstroom. Beterschap is echter op komst (zie hierboven). Kijk je even mee? Op mijn youtubekanaal vind je trouwens nog veel meer fimpjes over het weer. Ga maar even kijken.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag kunnen we even profiteren van de gunstige invloed van een wig van hoge luchtdruk. Die wurmt zich tussen de neerslaggebieden in en zorgt voor tijdelijk stabieler weer. Toch is een enkele bui zeker niet uitgesloten. De atmosfeer is nog steeds erg onstabiel en er kunnen zich gaandeweg de dag en dan vooral vanochtend ondanks de hogere luchtdruk toch nog enkele verspreide buien vormen. Het is daarbij wisselend tot zwaar bewolkt en de maxima blijven rond een graad of 10-11 zitten. Er is ook duidelijk veel minder wind en die komt wat meer uit een westelijke richting.

Tegen de avond nadert een zwak front vanuit het noorden. Dat levert dan vanavond en vannacht veel bewolking waaruit eventueel hier of daar ook een drupje regen zou kunnen vallen. Het gaat om erg kleine hoeveelheden. De minima blijven door de bewolking hoger dan eerst gedacht. Veel minder dan een 4-5 graden zal het niet worden.

Morgen:

Morgen komt er nog meer bewolking binnen. Een volgende storing ligt dicht in de buurt en zorgt de hele dag voor veel wolken. Eerst is het nog meest droog, maar later kan er al eens wat regen of een bui aan te pas komen, maar zeker geen grote hoeveelheden. Veel plekken houden het daarbij ook helemaal droog en als er al wat valt, zal het weinig zijn. De maxima zitten daarbij vooraan de dubbele cijfers. Het wordt ook rustiger met een nog matige zuidwestelijke wind.

In de nacht naar zondag houden we redelijk wat wolken vast en blijft de kans op een drup regen of een enkele bui aanwezig.

Overmorgen:

Ook zondag is de wisselvalligheid zeker nog niet gedaan. De meest actieve storingen laten ons dan wel links liggen, maar toch zijn er ook dan nog storingen in de buurt met steeds kans op eens wat regen of een bui. Zeker naar het eind van de dag toe nemen de regenkansen weer toe. Het blijft vrij zacht met maxima die rond een 11 tot 12 graden uitkomen en de wind neemt ook dan duidelijk verder in kracht af.

In de nacht naar maandag zijn er meer opklaringen en kan het kwik een graadje lager uitkomen.

Later:

Maandag krijgen we geleidelijk steeds bredere opklaringen. Er is aanvankelijk nog kans op een laatste buitje, maar dat is weinig waarschijnlijk. Het blijft op de meeste plekken droog met gaandeweg de dag steeds bredere opklaringen. De temperaturen lopen daarbij op naar een 11 tot 12 graden bij een zwakke tot hoogstens matige zuidwestelijke wind.

Samenvatting:

Vanochtend nog kans op een lokale bui en er zijn veel wolken. Tijdelijk komen er wat meer opklaringen, maar tegen de late middag neemt de bewolking opnieuw toe. Maxima rond een tiental graden bij een matige, aan zee nog vrij krachtige wind uit een westelijke hoek.

Geert, vrijdag 13 maart, 06.30 uur.

In de nieuwe minuut van deze week kijken we naar een hele bijzondere krokus-soort. Kijk je mee?

 

NIEUW: Vind je de foto bij het weerbericht zo mooi dat je die bij jou thuis op Canvas wil? Dat kan. Via ‘Werk aan de Muur’ kan je die foto (en andere) daar op diverse formaten bestellen. Volg deze link: https://geertnaessens.werkaandemuur.nl/nl