DI

7 Jul

Weertype

Weertype

± 13° | 19-21°

10 %

Windrichting

ZW 3 bft
Vandaag wordt een wat betere dag onder invloed van een wig van hoge luchtdruk. Die trekt snel d [...]
Lees verder

WO

8 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 17-19°

90 %

Windrichting

ZW 3 bft
Morgen wordt een wisselvallige en regenachtige dag. Er trekt in de loop van de dag een regenzon [...]
Lees verder

DO

9 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-20°

90 %

Windrichting

ZW 3-4 bft
Donderdag hebben we nog altijd last van een storing. Die zorgt nog steeds voor veel bewolking e [...]
Lees verder

VR

10 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-19°

70 %

Windrichting

NW 3 bft
Vrijdag trekt het front geleidelijk zuidwaarts weg en komen we terecht in een gebied met meer o [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We blijven steeds maar in een stevige westcirculatie zitten waarin Atlantische lagedrukgebieden het voor het zeggen hebben. Daarbij trekt vandaag een lagedrukgebied via Noord-Frankrijk over de Ardennen naar Duitsland en Polen. Het regengebied daaraan verbonden zal een groot deel van de dag, eigenlijk de hele dag, ons weer beïnvloeden. Na het laag draait de wind tijdelijk naar noordwest. Een volgende lagedrukgebied stuurt tegen zaterdag en zondag alweer fronten over onze omgeving, telkens met kans op wat regen of een bui. Vanaf zondag neemt de wisselvalligheid weer fors toe en wordt het weer wat zachter. Volgende week komt een nieuw zeer sterk IJslandlaag op de weerkaarten te staan. Dat stuurt ons weer opnieuw aan en daarbij is het aanhoudend wisselvallig met opnieuw en vooral ook weer veel meer wind en ook weer wat hogere maxima. Helemaal aan het eind van de verwachtingsperiode zijn er enkele oplossingen te vinden die voor beter weer kiezen al zijn die vandaag weer minder te vinden in de weerkaarten. Het is niet onmogelijk dat er op termijn dus een mogelijke verbetering aankomt, maar dat is nog niet voor de eerste 7 tot 10 dagen … We volgen dit op.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Nog de hele week, zet ik graag nog even een filmpje van de voorbije dagen in de kijker: waarom heeft februari om de vier jaar een schrikkeldag?

 

De verwachting voor vandaag dan:

De voorbije nacht trok een regenzone door onze regio, maar ook vanochtend blijft het zwaar bewolkt tot betrokken met wat lichte regen of motregen. We zitten met een lagedrukgebied in de buurt, meerbepaald boven Noord-Frankrijk. Dat trekt geleidelijk via de Ardennen verder naar Duitsland en Polen. Het brengt de hele dag perioden met regen en buien met zich mee. De temperaturen lopen op van een 5-6 graden vanochtend tot rond een 8 à 9 graden vanmiddag bij een opnieuw aantrekkende wind uit een zuidoostelijke tot zelfs oostelijke hoek. Zeker in de namiddag kunnen weer intensere perioden met regen voorkomen en kan de regen per momenten met bakken uit de lucht vallen.

Tegen de avond pas trekt het laag verder zuidoostwaarts weg en draait de wind geleidelijk naar een westelijke, later noordwestelijke hoek. De regen trekt weg en het wordt meest droog bij minima rond een 4 à 5 graden. Toch blijft de kans op een bui ook in de nacht nog bestaan.

Morgen:

Morgen ziet er wat beter uit, al blijft een bui mogelijk. We hebben dan meest te maken met een mix van wolken en opklaringen en verspreid over de dag vallen er enkele buien. De maxima blijven pas op de plaats maken met een 8 à 9 graden terwijl de wind dan in een noordwestelijke hoek zit en matig gaat waaien. Aan zee kan die tijdelijk wel vrij krachtig zijn, maar neemt later op de dag af in kracht.

In de avond en nacht naar zaterdag zijn er meer en bredere opklaringen. In de koelere lucht kan het tegen zaterdagochtend afkoelen naar een 1 tot 2 graden met kans op wat lichte vorst aan de grond.

Overmorgen:

Zaterdag lijkt wat op de vrijdag. We krijgen een mix van wolken en opklaringen met kans op een lokale bui. Er zijn echter zowel vrijdag als zaterdag ook heel wat plaatsen die het gewoon twee dagen of toch zeker één van die twee dagen gewoon droog houden. De maxima gaan op die beide dagen richting een tiental graden.

Zaterdag neemt later op de dag de bewolking wel duidelijk toe en kan er tegen de avond en nacht naar zondag wat lichte regen gaan vallen.

Later:

Zondag trekt een volgende actievere regenzone binnen. Het is dan zwaar bewolkt tot betrokken met perioden van regen of buien. De wind spant duidelijk al meer aan uit het zuidwesten en we halen maxima rond een 10 tot 12 graden. Duidelijk wat hoger dan de voorbije dagen dus.

Samenvatting:

Vandaag is het de hele dag zwaar bewolkt tot betrokken met perioden van regen, motregen of buien. Droge perioden komen niet of amper voor. De wind waait zwak tot matig uit zuidoost, tegen de avond draaiend naar noordwest en we halen maxima van rond 8 tot 9 graden.

Geert, donderdag 05 maart, 06.40 uur.

Dit is ook de tijd van het jaar dat de overwinterende wespenkoninginnen ontwaken en op zoek gaan naar een geschikte plek om een nieuw nest op te starten. Kijk je mee naar het wakker worden van zo’n koningin van de gewone wesp?

 

NIEUW: Vind je de foto bij het weerbericht zo mooi dat je die bij jou thuis op Canvas wil? Dat kan. Via ‘Werk aan de Muur’ kan je die foto (en andere) daar op diverse formaten bestellen. Volg deze link: https://geertnaessens.werkaandemuur.nl/nl