WO

05/01/2024

Weertype

Weertype

10° | 18°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Lagedrukgebieden beïnvloeden ook vandaag nog steeds ons weer. Ze liggen boven de Britse Eiland [...]
Lees verder

DO

2 mei

Weertype

Weertype

10° | 17°

50 %

Windrichting

3 bft
Morgen draait de wind dan terug naar een meer zuidwestelijke hoek en komt er opnieuw koelere lu [...]
Lees verder

VR

3 mei

Weertype

Weertype

10° | 15°

70 %

Windrichting

3-4 bft
Vrijdag is het aanvankelijk mogelijk regenachtig, later op de dag klaart het op en wordt het dr [...]
Lees verder

ZA

4 mei

Weertype

Weertype

| 18°

30 %

Windrichting

3 bft
Zaterdag is een redelijke dag. Zeker de eerste helft van de dag verloopt droog, later zou er ku [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een stevig uit de kluiten gewassen IJslandlaag beheerst ons weer. Het houdt een zeer strakke westcirculatie aan op de Atlantische Oceaan. Die voert de ene storing en / of buienlijn na de andere naar ons toe. Vanavond trekt een zware buienlijn door de regio, die wordt morgen tijdelijk gevolgd door een trekrug. Tegen morgenavond echter, loopt al een volgende warmtefront binnen. Daar komen we dan op donderdag achter te zitten, in een brede warme sector. Het gaat echter snel want donderdagavond al, is daar al een koufront met nieuwe regen en buien. Vrijdag krijgen we waarschijnlijk even een betere dag met een mobiele wig van hoge luchtdruk. In het weekeind liggen storingen met vrij veel wind weer dichtbij. Tot storm komt het waarschijnlijk niet, maar er zijn wel enkele stevige rukwinden mogelijk. We krijgen ook perioden met regen, maar die timing schuift nog teveel heen en weer om daar al een vaste uitspraak over te doen. Er zullen zeker ook langere droge perioden voorkomen.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt een licht wisselvallige en ook nog steeds erg winderige dag. De westelijke wind waait nog altijd stevig door en is vrij krachtig tot krachtig aan zee. Landinwaarts waait die vrij krachtig. De uitschieters halen nog steeds een 50 tot 60 km per uur. Er wordt iets koelere lucht aangevoerd met maxima rond 9 tot 10 graden. Er is kans op een aantal verspreide buien of buienlijnen die doortrekken in de loop van de dag.

Vanavond komt een veel actievere buienlijn binnen met enkele stevige buien. Daar kan zelfs onweer en hagel op zitten en zeker in de kustgebieden moet rekening gehouden worden met opnieuw felle windstoten. Later in de nacht vallen nog enkele verspreide buien. De minima zitten tegen de ochtend rond een 5-6 graden.

Morgen:

Morgenvroeg kunnen er in eerste instantie nog enkele buien vallen. Daarna kunnen we tijdelijk profiteren van de gunstige invloed van een rug van hoge luchtdruk, maar dat is tijdelijk. De rug komt in de vooruitzichten steeds minder sterk uit de verf zodat de tijdelijke weersverbetering maar kort duurt. Het is op woensdag dan ook eerst licht, later meest wisselend bewolkt. Maxima rond 9 graden bij een eerst noordwestelijke, later weer naar zuidwest draaiende wind.

Tegen de avond schuift dan alweer een regenzone dichterbij en gaat het opnieuw regenen. Minima in de nacht naar donderdag rond een graad of 8.

Overmorgen:

Donderdag is het eerst nog bewolkt en regenachtig. Later overheersen de droge perioden, maar er is veel bewolking en er staat opnieuw een goed doorblazende zuidwestelijke wind. Die waait matig tot vrij krachtig boven land, later vrij krachtig. Aan de kust is die krachtig. De maxima zitten dan weer rond een 12-tal graden.

Later:

Vrijdag lijkt nu een wat betere dag te kunnen worden. Het blijft hoogst waarschijnlijk meest of zelfs volledig droog. We krijgen een mix van wolken en opklaringen en nog altijd een stevige wind. De maxima zitten ook weer rond een graad of 12.

Samenvatting:

Nog steeds een goed doorstaande wind uit een westelijke hoek. Wolken en opklaringen wisselen af. Daar zitten best brede opklaringen tussen, maar ook wolkenvelden en kans op een enkele bui. Maxima rond een 9 tot 10-tal graden. Vanavond trekt een actieve buienlijn door de regio met kans op felle rukwinden en felle buien, zelfs met kans op hagel en onweer.

Geert, dinsdag 18 februari, 06.20 uur.

De nieuwe minuut natuur van deze week gaat weer over een winterbloeiende struik: de wintergroene ribes!

 

NIEUW: Vind je de foto bij het weerbericht zo mooi dat je die bij jou thuis op Canvas wil? Dat kan. Via ‘Werk aan de Muur’ kan je die foto (en andere) daar op diverse formaten bestellen. Volg deze link: https://geertnaessens.werkaandemuur.nl/nl