DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We zitten nog steeds onder de volle invloed van een voortrazende westcirculatie. Het sturende laag zit nog altijd tussen IJsland en Schotland en stuurt actieve randstoringen naar onze regio met af en toe eens een kortdurend beter moment. Dit sturende laag schuift oostwaarts weg en wordt vervangen door een nieuw sturend laag dat meer noordwest van de Britse Eilanden komt te liggen. De westcirculatie gaat daarmee gewoon door, maar het wordt wel iets rustiger bij ons doordat de meest actieve lagedrukgebieden de komende dagen net iets verder van ons komen te liggen. Dinsdag zien we in een zuidelijke stroming ook een tijdelijke thermische piek. Op het eind van de verwachtingsperiode (7 tot 10 dagen ver) zien we nog altijd een koeler en rustiger scenario op de kaarten verschijnen, maar dat blijft telkens maar op die termijn …

Overdag's Nachts

Vandaag:

De voorbije nacht trok nog een actief weersysteem door onze regio met regen, wind en buien. Overdag komen we vandaag in een stevige west tot zuidwestelijke stroming terecht met eerst nog veel wind, maar die neemt langzaam af. Er zijn ook eerst erg brede opklaringen, maar vanaf het westen verschijnen er geleidelijk aan ook weer wolkenvelden met kans op enkele buien. Vooral aan zee en in de kustregio kunnen er gedurende de dag een aantal buien opduiken. Dat kunnen felle buien zijn met kans op wat hagel of een donderklap. Het wordt daarbij een 9 graden. Landinwaarts is de buienkans kleiner, maar zeker niet uitgesloten. De eerst nog vrij krachtige zuidwestelijke wind wordt geleidelijk matig. Aan zee blijft die nog lang vrij krachtig tot krachtig, maar de zwaarste uitschieters gaan er wel uit. Enkel tijdens buien zijn nog rukwinden mogelijk.

Vanavond en vannacht beperkt een eventuele bui zich enkel nog tot de kust. Landinwaarts is het droog en wisselend bewolkt. Het wordt veel rustiger met een verder afnemende zuidwestelijke wind. De bewolking neemt tegen de ochtend wel toe bij minima rond zo’n 6 graden.

Morgen:

Morgen zit er al een volgende storing in de pijplijn. De dag start nog droog, maar de bewolking neemt wel toe. We krijgen dan later overdag perioden met wat regen en enkele lichtere buien te verwerken bij vrij zachte maxima van een 9 tot 10-tal graden. Er is dan nog steeds veel wind uit een zuidwestelijke richting, maar die zal niet meer zo heel hard waaien.

Overmorgen:

Dinsdag loopt achter een warmtefront steeds zachtere lucht binnen. De maxima kunnen met een naar zuid draaiende wind gemakkelijk oplopen naar een 13-tal graden. Er is wel veel bewolking met kans op wat tijdelijke regen, maar veel regen zit er dan niet direct aan te komen. Het is wel meest grijs en miezerig.

Later:

Woensdag zitten we achter een koufront dat in de voorgaande nacht doortrekt met regen en buien. Overdag is het dan droger en zonniger. Er kunnen tijdelijk zelfs brede opklaringen voorkomen. De wind zit dan in een westelijke hoek en waait meest matig. Het is dan met 7-8  graden ook weer een stuk koeler dan op dinsdag.

Samenvatting:

Het wordt rustiger en droger, al blijven buien mogelijk. Zeker aan zee en in de kustregio blijft een felle bui mogelijk, zelfs met hagel of een donderklap. Er zijn echter ook brede opklaringen, zeker landinwaarts. Maxima rond 9 graden bij een geleidelijk afnemende zuidwestelijke wind.

Geert, zondag 15 december, 10.00 uur.

De zwartkop! Een klein muisgrijs zangvogeltje dat prachtige serenades afsteekt: