DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een depressie in de buurt van zuid Zweden trekt geleidelijk verder oostwaarts weg. Ze beïnvloedt ons weer aanvankelijk nog met een noordelijke stroming. Het laag trekt snel verder weg. Daarachter vormt zich snel een rug van hogedruk van IJsland over Groot-Brittannië naar onze regio. Een nieuw Atlantisch laag wordt daardoor in een zuidelijke koers gedwongen en trekt in het weekend via Zuid-Frankrijk richting het Iberisch schiereiland en de Middellandse Zee om daar op te lossen. Tegelijk vormt het Azorenhoog achter dit laag een alliantie met de rug van hogedruk en vormt een sterk hoog ten noordwesten van ons. Op de Atlantische Oceaan krijgen we echter steeds meer depressie-activiteit en die zet flink wat druk op dit hoog. Het komt dan ook begin volgende week pal boven ons te liggen en wordt snel verder zuidelijk weggedrukt waarbij we tegen het eind van de week weer in zachtere en wisselvalligere omstandigheden terecht komen.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag start nog met veel wolken. Die zijn de voorbije nacht langer blijven hangen dan voorzien. Pas in de loop van vanochtend banen opklaringen van over de Noordzee zich geleidelijk aan een weg doorheen onze regio en worden de zonnige perioden breder. Daarbij start de dag droog met enkel aan zee nog een enkele bui. In de loop van de dag kan er wel op meerdere plekken nog een enkele bui opduiken. De noordelijke wind voert koelere lucht aan. Vanochtend vroeg is het 6-7 graden en vanmiddag halen we maxima rond 8-9 graden. Die wind waait nog matig boven land, tijdelijk nog vrij krachtig aan de kust.

Vanavond en vannacht blijft de kans op een buitje aan de kust bestaan, landinwaarts is het droog en licht bewolkt tot helder. De wind zwakt verder af en dat zet de deur open voor koele minima. Landinwaarts kan het zelfs lichtjes gaan vriezen, hoe westelijker hoe minder koud met aan zee minima rond een 3 tot 4 graden. Aan de grond vriest het landinwaarts overal en is er kans op een gladde plek tegen de ochtend!

Morgen:

De ingezette afkoeling zet morgen door. Dan halen we overdag nog maar een 6 tot 8 graden. We krijgen daarbij een mix van wolken en opklaringen. Aanvankelijk kunnen dat best nog brede opklaringen zijn, maar gaandeweg neemt de bewolking toch wel wat toe. De wind waait dan nog zwak tot matig en kiest geleidelijk een zuidoostelijke hoek. ’s Avonds en ’s nachts neemt de bewolking toe bij minima die weer maar net boven het vriespunt gaan zitten.

Overmorgen:

Zondag wordt de koelste dag van de reeks. Het is in de ochtend eerst zwaar bewolkt tot betrokken, maar wel droog. De wind waait zwak tot matig, eerst uit oost, later draaiende naar noordoost en voert koele lucht aan. Veel meer dan 2-3 graden in de ochtend tot rond 5 graden in de middag zullen we niet halen. In de loop van de middag verschijnen er wel geleidelijk aan wat opklaringen. Het blijft ook droog.

Later:

Op maandag zit de wind weer in een meer noordelijke hoek en voert meer bewolking aan. Daar kunnen ook enkele buien tussen zitten, zeker in de kuststreek en in het noordwesten. Die lucht is weer wat zachter omdat ze van over zee komt en de maxima krikken weer wat op richting een graad of 8.

Samenvatting:

We starten de dag bewolkt. Gaandeweg verschijnen er opklaringen, maar er is ook nog kans op een enkel buitje. Maxima vanmiddag rond 8-9 graden bij een matige noordelijke wind, aan zee is die eerst nog vrij krachtig. Vannacht brede opklaringen en koud.

Geert, vrijdag 29 november, 06.35 uur.

Rijp. Prachtige kunstwerkjes van de natuur. Op voorwaarde dat het vriest natuurlijk. Kijk je mee?