VR

05/17/2024

Weertype

Weertype

10° | 18°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Er is op de weerkaart nog niet veel veranderd ten opzichte van de vorige dagen. We zien enerzij [...]
Lees verder

ZA

18 mei

Weertype

Weertype

12° | 20°

50 %

Windrichting

3 bft
Morgen lijkt in grote lijnen op de vrijdag. Er zijn lange droge perioden, maar even zo goed kan [...]
Lees verder

ZO

19 mei

Weertype

Weertype

10° | 20°

40 %

Windrichting

2-3 bft
Zondag is het beter en droger. De kust houdt het dan zelfs waarschijnlijk de hele dag droog bij [...]
Lees verder

MA

20 mei

Weertype

Weertype

11° | 20°

30 %

Windrichting

3 bft
Ook maandag blijft het licht wisselvallig. De droge perioden overheersen opnieuw, maar de kans [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Boven onze omgeving is de luchtdruk aan het stijgen en vormt zich een hogedrukgebied. Dat maakt enerzijds verbinding met het Azorenhoog en anderzijds met een hoog boven Scandinavië. Daardoor worden storingen en buien voorlopig even op een afstand gehouden en krijgen we zeker vandaag een best aardige dag. Morgen en begin volgende week slagen verzwakte storingen er toch in om tot onze omgeving door te dringen wat dan vooral op meer bewolking zou kunnen uitlopen. Begin volgende week trekt het hoog zich geleidelijk aan richting de Britse Eilanden terug waardoor daaromheen met een opnieuw meer noordelijke tot noordwestelijke wind wat zachtere zeelucht tot bij ons geraakt. Op termijn zouden dan ook weer meer actieve storingen tot bij ons kunnen geraken. Dit leidt uiteindelijk eerst tot wat lichte winterse toestanden tijdens de eerstkomende dagen, maar je ziet deze evolutie van geleidelijke verzachting duidelijk in de pluim zitten:

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag is het opnieuw droog met slechts een paar wolken en vrij veel zon. Het is rustig met een zwakke wat veranderlijke wind met een voorkeur voor het noordoosten. Veel meer dan een graad of 3-4 zal het daarbij weer niet worden en landinwaarts halen we zelfs dat waarschijnlijk niet. Er komt wel geen nieuwe neerslag meer aan. Vanmiddag kan er geleidelijk aan wat lichte bewolking opduiken. We vinden de hoogste temperaturen daarbij aan de kust terug, landinwaarts wordt het niet veel meer dan een graad of 2.

’s Nachts blijft het lichtjes vriezen. Veel meer dan een 2-3 graden onder nul geraken we daarbij niet. Het blijft ook de regel dat hoe dichter je bij zee zit, hoe minder koud het is. Er schuift wel geleidelijk aan wat bewolking binnen.

 

NIEUW: Indien u dat wenst, kan u elke dag ook een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:

 

Morgen:

Ook morgen is een rustige winterdag met opklaringen, brede opklaringen zelfs eerst nog en geleidelijk aan wat meer wolkenvelden. Het blijft koud met ook dan maxima van maar een paar graden boven het vriespunt.

In de nacht krijgen we opnieuw lichte vriestemperaturen, maar de bewolking neemt verder toe zodat het iets minder koud wordt en de vorst zich uiteindelijk beperkt tot maar een heel klein beetje onder het nulpunt.

Overmorgen:

Maandag zitten we nog steeds in koude lucht met lichte nachtvorst en overdag licht positieve temperaturen. Wolken en zon blijven elkaar dan afwisselen, maar het aandeel bewolking wordt steeds groter en de zon krijgt het maandag echt moeilijk. Het is dikwijls volledig bewolkt met weinig of geen zon.

De nacht naar dinsdag zitten de temperaturen rond of net boven het vriespunt.

Later:

Dinsdag zou er weer wat meer ruimte komen voor opklaringen, maar op deze termijn is dat moeilijk voorspelbaar.

Begin volgende week hebben we nog enkele rustige, licht winterse dagen. Op termijn lijkt er weer verzachting te komen. Vanaf woensdag lopen zowel de nachtelijke minima als de maxima overdag weer enkele graden op. De nachtvorsten verdwijnen dan en er komt meer bewolking met kans op wat lichte regen.

Samenvatting:

Vandaag is een rustige dag met eerst veel zon en slechts enkele wolken. Geleidelijk aan komt er overdag iets meer bewolking opzetten, maar de zon blijft toch een prominente rol spelen. Het is koud met maxima van maar rond 2 tot 3 graden, aan zee misschien net 4. Er staat daarbij een zwakke noordoostelijke wind, aan de kust kan die matig zijn.

Vanavond en vannacht gaat het opnieuw overal licht vriezen met minima rond een -1 tot -3 graden tegen de ochtend.

Geert, zaterdag 21 januari, 09.40 uur

Ps: Voor nieuwe bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Ze zijn er de laatste jaren steeds vroeger bij, maar dit jaar zijn ze echt wel héél vroeg: de hazelaars. Ze staan overal al volop in bloei. Wil je er meer over weten, bekijk dan eens deze video (terug) die ik een paar jaar geleden daarover eens maakte: