ZO

05/19/2024

Weertype

Weertype

10° | 20°

40 %

Windrichting

2-3 bft
Er is op de weerkaart ook vandaag nog steeds niet veel veranderd ten opzichte van de vorige dag [...]
Lees verder

MA

20 mei

Weertype

Weertype

11° | 18°

50 %

Windrichting

3 bft
Ook morgen blijft het licht wisselvallig. De droge perioden overheersen opnieuw, maar de kans o [...]
Lees verder

DI

21 mei

Weertype

Weertype

11° | 21°

70 %

Windrichting

2-3 bft
Dinsdag neemt de bewolking toe met kans op wat regen later op de dag. Het blijft wel zacht met [...]
Lees verder

WO

22 mei

Weertype

Weertype

15° | 18°

100 %

Windrichting

3-4 bft
Voor woensdag blijft het spannend. Enkele modellen, waaronder ook het Europese, tonen een nieuw [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We zien nog altijd dezelfde weersystemen liggen op de weerkaarten. Een diepe depressie boven Scandinavië springt nog altijd direct in het oog. Ze beïnvloedt ons weer. Op de Atlantische Oceaan vinden we een hogedrukgebied terug dat zich uitstrekt vanaf IJsland tot over de Britse Eilanden. Tussen beide systemen in staat een diepe noordelijke stroming over het Noordzeegebied. Die voert koele lucht aan waarin regelmatig enkele losse buien, buienlijnen of meer gestructureerde systemen van noord naar zuid trekken. Nog tot en met morgen komt in deze luchtdrukverdeling geen verandering en blijven we nog in die koele luchtstroming zitten. Na het weekeind trekt het Britse hoog onze richting uit en trekt op dinsdag en woensdag over onze omgeving. Daarbij komen we dan enkele dagen in rustig weer terecht met meer zon en geleidelijk wat recht krabbelende temperaturen. Op langere termijn lijken we in een westelijke zonale stroming terecht te komen met aanvoer van onstabiele lucht waarin regelmatig storingen door onze omgeving zullen trekken.

D

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag lijkt toch wel een beetje de betere dag van het weekeind te worden. We blijven wel in een koele noordelijke tot noordwestelijke stroming zitten met nog steeds kans op een lokale bui, maar het wordt toch wel degelijk droger. Er zit nog een buienlijn in de verwachting, maar die zou ons pas tegen de late middag /avond gaan bereiken waarbij we overdag zouden kunnen profiteren van wat meer droge omstandigheden. Er is wel heel veel bewolking aanwezig met weinig opklaringen. De grootste kans op een opklaringen is in de zuidelijke regio’s, maar dan nog. Het blijft wel aan de koele kant met maxima rond 15-16 graden. Tegen de late middag stijgt de neerslagkans vanaf het noorden.

In de avond en nacht trekt dan nog een buiige storing door onze regio met opnieuw een aantal verspreide buien en wat perioden met regen tot gevolg. Het lijkt eerder wat aanhoudende regen te kunnen worden omdat de storing wat activeert. Later in de nacht wordt het dan weer droger, al blijft de kans op een bui wel steeds bestaan. De nachtelijke minima dalen daarbij tot rond een 10-tal graden tegen de ochtend. Er blijft zeker aan de kust ook een goed doorstaande noordelijke wind staan.

 

NIEUW: Indien u dat wenst, kan u elke dag ook een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:

 

 

Morgen:

Morgen blijven we dan nog in een noordelijke stroming zitten waarbij er nog steeds kans is op het voorkomen van een paar verspreide buien. De droge perioden overheersen echter bij maxima nog steeds in de buurt van 15 tot 17 graden. Gaandeweg de dag verdwijnen de buien ook steeds verder uit het weerbeeld al kan een enkele zeker tot de avond blijven opduiken.

In de nacht is het dan zo goed als droog, enkel vlak aan zee is er dan nog kans op het voorkomen van een heel enkele bui.

Overmorgen:

Tegen dinsdag zitten we onder de vleugels van een beschermend hogedrukgebied en krijgen we een rustige dag met vrij veel zon en opnieuw wat hoger oplopende temperaturen. Het blijft dan droog. De temperaturen kunnen dan een heel enkel graadje winst boeken.

De nachten kunnen dan wel tijdelijk wat koeler worden. Misschien vormt er zich tijdens de nacht ook wel wat nevel of mist, dat moeten we nog in detail bekijken.

Later:

Woensdag zitten we helemaal onder het hogedrukgebied in rustig weer. Opklaringen en wolken wisselen af, al kan er wel vrij veel bewolking zijn doordat er nog een zwakke storing door het hoog heen loopt. Het blijft echter wel droog.

Ook donderdag zitten we nog onder de gunstige invloed van een hogedrukgebied waarbij de wind naar een zachtere zuidelijke hoek trekt en het misschien wel dicht tegen of rond de 20 graden zou kunnen worden.

Samenvatting:

Het blijft vandaag overdag meest droog, al is een lokaal buitje niet onmogelijk. Er is wel heel veel bewolking met weinig of geen zon. De grootste kans op opklaringen zit in het zuiden van de regio. Tegen de late middag / vanavond stijgt de kans op regen. De maxima zitten rond 15-16 graden bij een noordelijke wind die vooral aan zee nog steeds goed doorwaait.

Geert, zondag 18 september, 09.30 uur

Ps: Voor nieuwe bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Een zonsopkomst blijft altijd mooi om naar te kijken: