ZO

05/19/2024

Weertype

Weertype

10° | 20°

40 %

Windrichting

2-3 bft
Er is op de weerkaart ook vandaag nog steeds niet veel veranderd ten opzichte van de vorige dag [...]
Lees verder

MA

20 mei

Weertype

Weertype

11° | 18°

50 %

Windrichting

3 bft
Ook morgen blijft het licht wisselvallig. De droge perioden overheersen opnieuw, maar de kans o [...]
Lees verder

DI

21 mei

Weertype

Weertype

11° | 21°

70 %

Windrichting

2-3 bft
Dinsdag neemt de bewolking toe met kans op wat regen later op de dag. Het blijft wel zacht met [...]
Lees verder

WO

22 mei

Weertype

Weertype

15° | 18°

100 %

Windrichting

3-4 bft
Voor woensdag blijft het spannend. Enkele modellen, waaronder ook het Europese, tonen een nieuw [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We zien nog altijd dezelfde weersystemen liggen op de weerkaarten. Een diepe depressie boven Scandinavië springt nog altijd direct in het oog. Ze beïnvloedt ons weer nog even, maar trekt geleidelijk Rusland in. Ten westen van ons vinden we een hogedrukgebied terug dat zich uitstrekt vanaf het zeegebied ten oosten van IJsland tot over de Britse Eilanden. Tussen beide systemen in staat een diepe noordelijke stroming over het Noordzeegebied. Die voert koele lucht aan waarin nog regelmatig enkele losse buien van noord naar zuid trekken. Nog tot en met morgen komt in deze luchtdrukverdeling geen verandering en blijven we nog in die koele luchtstroming zitten. Vanaf morgen trekt het Britse hoog onze richting uit en trekt dan de dagen erna over onze omgeving. Daarbij komen we dan enkele dagen in rustig weer terecht met meer zon en geleidelijk wat recht krabbelende temperaturen. Op langere termijn lijken we in een westelijke zonale stroming terecht te komen met aanvoer van onstabiele lucht waarin regelmatig storingen door onze omgeving zullen trekken.

D

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag blijven we nog in een noordelijke stroming zitten waarbij er nog steeds kans is op het voorkomen van een paar verspreide buien. De droge perioden overheersen echter bij maxima nog steeds in de buurt van 15 tot 16 graden. Gaandeweg de dag verdwijnen de buien ook steeds verder uit het weerbeeld al kan een enkele zeker tot de avond blijven opduiken. De noordelijke wind blijft matig waaien boven land, aan zee nog steeds soms eens tot tegen het vrij krachtige aan.

Ook vanavond en vannacht is er nog steeds kans op het voorkomen van een heel enkele bui. De minima dalen daarbij landinwaarts tot rond een 8 à 9 graden. Aan de kust blijven we rond een graad of 10 zitten.

NIEUW: Indien u dat wenst, kan u elke dag ook een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:

 

 

Morgen:

Tegen morgen zitten we onder de vleugels van een beschermend hogedrukgebied en krijgen we een rustige dag met vrij veel zon en opnieuw wat hoger oplopende temperaturen. Het blijft dan toch niet volledig droog. In de nog altijd noordelijke aanvoer is het niet uitgesloten dat er in de loop van de dag toch nog links of rechts een enkele bui opduikt. Die kans wordt wel kleiner met het vorderen van de dag. De temperaturen kunnen dan een heel enkel graadje winst boeken.

De nachten kunnen dan wel tijdelijk wat koeler worden. Misschien vormt er zich tijdens de nacht ook wel wat nevel of mist, dat moeten we nog in detail bekijken.

Overmorgen:

Woensdag zitten we helemaal onder het hogedrukgebied in rustig weer. Opklaringen en wolken wisselen af, al kan er wel vrij veel bewolking zijn doordat er nog een zwakke storing door het hoog heen loopt. Het blijft echter wel droog.

De nacht naar donderdag wordt koud. In de heldere lucht kunnen de temperaturen tegen de ochtend flink onderuit gaan met minima die dalen richting een 4 tot 6 graden. Wie weet komt links of rechts zelfs de eerste grondvorst van het seizoen om de hoek loeren …

Later:

Ook donderdag zitten we nog onder de gunstige invloed van een hogedrukgebied waarbij de wind naar een zachtere zuidelijke hoek trekt en het misschien wel dicht tegen of rond de 20 graden zou kunnen worden.

Tegen het eind van de week en volgend weekeind neemt de wisselvalligheid het weer over. Ons hogedrukgebiedje trekt oostwaarts weg en vanaf de Britse Eilanden komen storingen weer dichterbij met oplopende neerslagkansen.

Samenvatting:

Vandaag is nog licht wisselvallig. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af met kans op een lokale bui. De maxima zitten daarbij rond een 16-tal graden bij een nog altijd goed doorstaande noordelijke wind, zeker aan de kust.

Geert, maandag 19 september, 06.35 uur

Ps: Voor nieuwe bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Een zonsopkomst blijft altijd mooi om naar te kijken: