DO

05/02/2024

Weertype

Weertype

11° | 18°

50 %

Windrichting

3 bft
Lagedrukgebieden beïnvloeden ook vandaag nog steeds ons weer. Ze liggen boven de Britse Eiland [...]
Lees verder

VR

3 mei

Weertype

Weertype

10° | 14°

80 %

Windrichting

3-5 bft
Morgen is het aanvankelijk mogelijk regenachtig. Dat zou best een flink stuk van de dag kunnen [...]
Lees verder

ZA

4 mei

Weertype

Weertype

| 18°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Zaterdag is een fraaie dag. Het is de hele dag (zo goed als) droog en ook opnieuw zachter. Met [...]
Lees verder

ZO

5 mei

Weertype

Weertype

| 19°

30 %

Windrichting

3 bft
Zondag komt er geleidelijk meer bewolking in de loop van de dag. Dat zou op wat regen kunnen ui [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een hoog boven de Britse Eilanden beïnvloedt ons weer. Dit nieuwe hoog trekt in de nieuwe week door naar het oosten en gaat ergens boven Scandinavië terechtkomen. Dat zorgt er dan voor dat er bij ons weer een zeer warme oostelijke tot zuidelijke stroming op gang komt van bijzonder warme lucht. Deze week toont de pluim dan ook één langgerekte hittegolf met dagen na elkaar maxima van 30 graden en meer. Ook andere modellen zijn hierin eenduidig en tonen volgende week alweer hitte die op ons afkomt. De neerslagpluim is zoals ze al de hele tijd is deze zomer: een flatline. De droogte duurt dus voort en neemt meer dan dramatische vormen aan …

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag kunnen we met veel zon overdag alweer wat hogere maxima noteren die landinwaarts weer richting 25 graden oplopen. Aan zee telkens een aantal graden minder. De wind blijft in een noord tot noordoostelijke richting zitten.

Ook de avond en nacht naar maandag zijn minder zacht met minima rond een 11 graden tegen de ochtend.

Morgen:

Morgen is de wind meer oost tot noordoost geworden en begint er weer een aanvoer van warmere lucht op gang te komen. We stoten maandag al door naar maxima van 22 graden aan zee tot 26-27 landinwaarts.

Overmorgen:

Tegen dinsdag komt er veel warmere lucht aan bij ons en stomen de maxima direct al door naar 25 tot 29 graden. Daarmee begint de heel warme periode.

Later:

Woensdag zitten we op de meeste plekken landinwaarts al dik in de 30 graden met pieken tot 32 graden. Het is daarbij zonnig met een matige oostelijke wind. Ook aan de kust kunnen de maxima tegen dan oplopen naar een 27-28 graden, maar daar houdt een zeebries de allerhoogste maxima nog wat tegen.

Verder in de week lopen de temperaturen geleidelijk weer op en komt er een lange reeks dagen met 30 graden of meer. We stevenen dan ook af op een heuse hittegolf (minstens vijf dagen 25 graden waarvan drie minstens 30). Er blijft veel zon en van neerslag is er geen sprake.

Samenvatting:

Vandaag is opnieuw een mooie, maar net als gisteren nog gematigde zomerdag met maxima van rond 21 graden aan zee tot 23-24 graden landinwaarts. Er is veel zon met amper of geen wolken meer. De wind zit in een noordelijke hoek en waait eerst zwak, later matig.

Geert, zondag 07 augustus, 10.25 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Een zonsopkomst blijft altijd mooi om naar te kijken: