ZA

04/20/2024

Weertype

Weertype

| 10°

70 %

Windrichting

3-5 bft
Een Atlantisch hoog breidt zijn invloed dit weekend steeds meer uit tot boven de Britse Eilande [...]
Lees verder

ZO

21 apr

Weertype

Weertype

| 12°

40 %

Windrichting

3-4 bft
Zelfs morgen blijft het zeker niet overal droog. We zitten dan nog altijd in een noordelijke to [...]
Lees verder

MA

22 apr

Weertype

Weertype

| 11°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag wordt een rustiger dag, maar toch zeker weer met de nodige wolkenpartijen. Die kunnen g [...]
Lees verder

DI

23 apr

Weertype

Weertype

| 11°

40 %

Windrichting

3-4 bft
Dinsdag is het weer wisselvalliger. Nieuwe impulsen van storingen zorgen dan weer voor een stij [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Tussen een hogedrukgebied met kern boven Scandinavië en een lagedrukgebied boven Centraal Europa, wordt er bij ons warme lucht aangevoerd. Het hogedrukgebied trekt zich wel geleidelijk aan wat verder terug zodat er af en toe wat lichte wisselvalligheid kan doorkomen van een lagedrukgebied dat richting de Britse Eilanden trekt. Zo kunnen er vandaag en de komende dagen wel eens wat staartjes van storingen doorkomen met wat meer uitgebreide wolkenvelden. Morgen zelfs tijdelijk wat lichte regen of een bui. Na het weekeind komt er vrij snel een nieuwe uitloper van het Azorenhoog onze kant op en die zal later volgende week weer zorgen voor aanvoer van erg warme lucht zodat het tegen het midden van de week mogelijk weer tropisch warm kan worden. De pluim blijft op wat sporadische neerslagsignalen niet te na gesproken dan ook steeds verder erg droog al zit er toch duidelijk wel een beetje neerslag op zondag en donderdag in de pluim van vandaag:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag trekken we de lijn van de vorige dagen door en krijgen we een weer een mix van mooie en vrij zonnige tot zonnige momenten, afgewisseld met eens wat meer wolkenpartijen. We krijgen ook weer een dag met maxima die weer naar een graad of 25 gaan landinwaarts. Aan zee is dat telkens een aantal graden minder door wat zeebries. Landinwaarts staat een zwakke zuidwestelijke wind.

De avond en nacht verloopt rustig met minima die tegen de ochtend weer dalen naar een 13 tot 14 graden. De bewolking neemt daarbij op nadering van een zwakke storing wel toe en tegen de ochtend is eventueel een drupje regen mogelijk vanaf de kust.

Morgen:

De vooruitzichten voor morgen zijn er op korte termijn op achteruit gegaan. Een zwakke storing trekt in de ochtend door onze omgeving en zorgt voor een snelle toename van de bewolking, met wat lichte regen of motregen. Vooral in de ochtend. In de namiddag wordt het weer droog en klaart het op waarbij het dan toch nog een 23 graden kan worden, maar dat is ook duidelijk minder hoog dan in eerdere verwachtingen.

In de avond en nacht valt er eventueel nog een buitje bij minima die dan tegen de ochtend weer naar een 13-14 graden dalen.

Overmorgen:

Maandag is ook een dag met een mix van wolken en opklaringen. Er zijn ook dan soms nog veel wolken en het is niet volledig uitgesloten dat er dan ook nog ergens een enkele bui opduikt. De temperaturen zijn ook dan wat lager dan in eerdere verwachtingen en zitten rond een gemiddelde van 23-24 graden landinwaarts, aan zee iets minder.

Later:

Dinsdag draait de wind naar een zuidelijke hoek en komt er weer veel warmere lucht onze kant op. Vooral landinwaarts wordt het weer zeer warm met maxima die oplopen naar waarden van eind de 20 graden.

Naar het midden van volgende week toe warmt het verder op waarbij we dinsdag eind de 20, mogelijk rond 30 graden uitkomen terwijl we daar op woensdag waarschijnlijk op vele plaatsen zelfs weer overheen gaan.

Samenvatting:

Vandaag krijgen we weer een mix van zonnige perioden met de nodige wolkenvelden. Die kunnen soms overheersend zijn, maar even zo goed zijn er brede zonnige perioden. Maxima van 22-23 graden aan zee tot 24 à 26 graden landinwaarts. Er staat een zwakke zuidwestelijke wind.

Geert, zaterdag 30 juli, 10.10 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Een zonsopkomst blijft altijd mooi om naar te kijken: