DO

03/28/2024

Weertype

Weertype

| 13°

60 %

Windrichting

3-4 bft
Een lagedrukgebied nabij Ierland beheerst ons weer (het kreeg trouwens intussen de naam Nelson) [...]
Lees verder

VR

29 mrt

Weertype

Weertype

| 15°

80 %

Windrichting

3-4 bft
Ook morgen liggen er meer actieve gebieden met regen en/of buien in de buurt, maar veel lijkt d [...]
Lees verder

ZA

30 mrt

Weertype

Weertype

| 13°

80 %

Windrichting

2 bft
Zaterdag dient zich in dezelfde lijnen aan: licht wisselvallig. Er zijn opnieuw perioden met re [...]
Lees verder

ZO

31 mrt

Weertype

Weertype

| 16°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Zondag, Pasen zelf, lijkt de betere dag van de drie te worden! Het zou – zoals het er nu [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Tussen een hogedrukgebied met kern boven Scandinavië en een lagedrukgebied boven Centraal Europa, wordt er bij ons met een oost tot noordoostelijke stroming warme lucht aangevoerd. Het hogedrukgebied trekt zich de komende dagen geleidelijk aan wat verder terug zodat er af en toe wat lichte wisselvalligheid kan doorkomen van een lagedrukgebied dat richting de Britse Eilanden trekt. Zo kunnen er vandaag en de komende dagen wel eens wat staartjes van storingen doorkomen met wat meer uitgebreide wolkenvelden. Tegen zondag misschien ook een enkele bui, al is dat nog onzeker en kan dat de komende dagen net zoals we dat voor de vrijdag gezien hebben, weggepoetst geraken. Voorlopig houden diverse modellen echter wel nog die bui aan voor zondag. Na het weekeind komt er vrij snel een nieuwe uitloper van het Azorenhoog onze kant op en die zal later volgende week weer zorgen voor aanvoer van erg warme lucht zodat het tegen het midden van de week mogelijk weer tropisch warm kan worden. De pluim blijft op wat sporadische neerslagsignalen niet te na gesproken dan ook steeds verder erg droog:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zitten we weer in een stukje warmere lucht. We halen vanmiddag landinwaarts opnieuw gemakkelijk een 23 tot wel 24 graden en ook een zomerse 25’er, zelfs lokaal 26 graden, lijkt op basis van de laatste kaarten weer mogelijk. Er zullen echter net als de vorige dagen bij momenten ook wel weer wat meer wolken opduiken. Vanochtend lijkt dat niet direct het geval te zijn want we starten de dag in een gebied met brede opklaringen. Later vandaag neemt de kans op het passeren van een aantal wolkenvelden wel weer toe, maar tot buien komt het niet.

Daarna krijgen we weer een rustige avond en nacht. De minima zitten rond een graad of 13 tot 14 bij een mix van wolken en opklaringen.

Morgen:

Morgen trekken we de lijn van vandaag door en krijgen we een weer een mix van mooie en vrij zonnige tot zonnige momenten, afgewisseld met eens wat meer wolkenpartijen. We krijgen ook weer een dag met maxima die weer naar een graad of 25 gaan landinwaarts. Aan zee is dat telkens een aantal graden minder door wat zeebries. Landinwaarts staat een zwakke zuidoostelijke wind.

De avond en nacht verloopt rustig met minima die tegen de ochtend weer dalen naar een 13 tot 14 graden.

Overmorgen:

Zondag verloopt ook zoals de komende dagen met een mix van wolken en opklaringen, maar dan is er wel een kleine kans op het voorkomen van een enkele bui, vooral later op de dag. Het is echter perfect mogelijk tegen dat het zover is, dat die buienkans weer kleiner wordt. In elk geval blijft het ook dan zomers war met maxima rond 25 graden of meer landinwaarts. Aan zee telkens een paar graden minder.

Later:

Maandag is ook een dag met een mix van wolken en opklaringen. De temperaturen blijven aanhoudend zomers met ook maandag op grote schaal 25 graden en meer.

Naar het midden van volgende week toe warmt het verder op waarbij we dinsdag eind de 20, mogelijk rond 30 graden uitkomen terwijl we daar op woensdag waarschijnlijk op vele plaatsen zelfs weer overheen gaan.

Samenvatting:

Vandaag krijgen we net als gisteren een afwisseling van zonnige perioden met de nodige wolkenvelden. Die kunnen soms overheersend zijn al ziet het er naar uit dat we vanochtend eerst een periode met weinig of zelfs geen wolken krijgen. Maxima van 22-23 graden aan zee tot 24 à 26 graden landinwaarts. Er staat een zwakke oostelijke wind, aan de kust vanmiddag meer noord tot noordoost onder invloed van wat zeebries.

Geert, vrijdag 29 juli, 06.30 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Een zonsopkomst blijft altijd mooi om naar te kijken: