VR

04/19/2024

Weertype

Weertype

| 11°

90 %

Windrichting

3-5 bft
Een Atlantisch hoog ligt ten westen van de Britse Eilanden.  Boven de Noordzee ligt intussen e [...]
Lees verder

ZA

20 apr

Weertype

Weertype

| 10°

70 %

Windrichting

3-4 bft
De zaterdagse vooruitzichten zijn flink wat minder geworden op de laatste weerkaarten. Ook dan [...]
Lees verder

ZO

21 apr

Weertype

Weertype

| 12°

40 %

Windrichting

3 bft
Zelfs op zondag blijft het zeker niet overal droog. We zitten dan nog altijd in een noordelijke [...]
Lees verder

MA

22 apr

Weertype

Weertype

| 11°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag wordt een rustiger dag, maar toch zeker weer met de nodige wolkenpartijen. Een enkele l [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Vandaag zitten we onder invloed van een lagedrukgebied dat met kern nabij IJsland ligt. De zeer sterk verzwakte fronten van dat laag trekken vandaag en morgen doorheen onze omgeving, maar stellen weinig meer voor. Na het weekeind komt er vrij snel een nieuwe uitloper van het Azorenhoog onze kant op en die zal later volgende week samen met een laag boven de Britse Eilanden weer zorgen voor aanvoer van erg warme lucht zodat het tegen het midden van de week mogelijk weer tropisch warm kan worden. In de tweede helft van de week wordt de invloed van het Britse laag groter, maar of dat voor meer onstabiliteit zal zorgen, is nog maar de vraag. De pluim blijft op wat sporadische neerslagsignalen niet te na gesproken dan ook steeds verder erg droog al zit er toch duidelijk wel een beetje neerslag (vandaag …) en donderdag in de pluim van vandaag:

Overdag's Nachts

Vandaag:

De vooruitzichten voor vandaag zijn er op korte termijn op achteruit gegaan, al lijkt het vanochtend toch weer wat beter te zijn dan het er eerst naar uitzag. Een zwakke storing trekt in de ochtend door onze omgeving en zorgt voor een snelle toename van de bewolking, met wat lichte regen of motregen. De meeste neerslag trok echter de voorbije nacht al voorbij en stelde amper iets voor. Het meer actieve deel van de storing overdag lijkt vooral boven Nederland te zitten en niet bij ons. Er is wel vrij veel bewolking aanwezig, al zijn er ook vanochtend al plekken met (brede) opklaringen. Ook vanmiddag zijn er wolken en opklaringen waarbij het dan toch nog een 23 tot 24 graden kan worden. Er is wel duidelijk meer wind dan de vorige dagen. Die waait vrij krachtig aan zee uit het zuidwesten. Boven land is die matig tot vrij krachtig. Er is daarbij de hele dag door een kleine kans op een heel enkel licht lokaal buitje, maar de meeste plekken houden het toch maar gewoon droog.

In de avond en nacht valt er eventueel nog een buitje bij minima die dan tegen de ochtend weer naar een 14 graden dalen. Het blijft wel matig waaien uit het zuidwesten, zeker aan de kust.

Morgen:

Morgen zien we ook een dag met een mix van wolken en opklaringen. Er zijn ook dan soms nog veel wolken en het is niet volledig uitgesloten dat er dan ook nog ergens een enkele bui opduikt. De temperaturen zijn ook dan wat lager dan in eerdere verwachtingen en zitten rond een gemiddelde van 23-24 graden landinwaarts, aan zee iets minder. Het blijft relatief goed doorwaaien uit het zuidwesten.

In de avond en nacht zien we geleidelijk weer meer en bredere opklaringen bij minima rond 13-14 graden.

Overmorgen:

Dinsdag draait de wind naar een zuidelijke hoek en komt er weer veel warmere lucht onze kant op. Vooral landinwaarts wordt het weer zeer warm met maxima die oplopen naar waarden van eind de 20 graden. Het is daarbij niet altijd even zonnig. Zeker in de eerste helft van de dag komen er opnieuw soms vrij veel wolken voor, later komen er meer en bredere opklaringen tevoorschijn.

Later:

Woensdag kan het op meerdere plekken weer gemakkelijk tropisch warm worden met maxima van rond of vooraan de 30 graden. Het is daarbij vrij zonnig tot zonnig.

Donderdag wordt de warmte met een koufront verdreven. Het zou best kunnen  dat dit er woensdagavond al aankomt, die timing is nog niet zeker. In elk geval draait de wind terug naar het noorden tot noordwesten en wordt het veel minder warm.

Samenvatting:

Het is vandaag nog steeds vrij warm met maxima tussen 22-23 graden aan de kust en tot rond 24 landinwaarts, maar er is dikwijls veel bewolking. Er zijn zonnige perioden, maar het is niet van harte. De wind waait flink door uit het zuidwesten en er is een kleine kans op een enkel lokaal licht buitje.

Geert, zondag 31 juli, 09.35 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Een zonsopkomst blijft altijd mooi om naar te kijken: