VR

04/19/2024

Weertype

Weertype

| 11°

90 %

Windrichting

3-5 bft
Een Atlantisch hoog ligt ten westen van de Britse Eilanden.  Boven de Noordzee ligt intussen e [...]
Lees verder

ZA

20 apr

Weertype

Weertype

| 10°

70 %

Windrichting

3-4 bft
De zaterdagse vooruitzichten zijn flink wat minder geworden op de laatste weerkaarten. Ook dan [...]
Lees verder

ZO

21 apr

Weertype

Weertype

| 12°

40 %

Windrichting

3 bft
Zelfs op zondag blijft het zeker niet overal droog. We zitten dan nog altijd in een noordelijke [...]
Lees verder

MA

22 apr

Weertype

Weertype

| 11°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag wordt een rustiger dag, maar toch zeker weer met de nodige wolkenpartijen. Een enkele l [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een hogedrukgebied ligt met kern boven onze regio en zorgt voor een snelle stabilisatie van ons weerbeeld. Dat hoog schuift vervolgens wat door naar het oosten en zal er voor zorgen dat er opnieuw met een warmere naar meer oost draaiende stroming weer hogere temperaturen onze kant op komen. Je ziet deze opwarming weer mooi in de pluim terug, maar wat we de voorbije dagen al zagen: namelijk een geleidelijk wat temperen van de warmte, is ook vandaag, net als gisteren, nog in de pluim te zien. In plaats van naar heel hoge temperaturen, gaan we naar meer normalere zomerse waarden tegen het weekeind. De wisselvalligheid van vrijdag is wel grotendeels verdwenen, maar toch kunnen er vandaag en de komende dagen wel wat staartjes van storingen doorkomen met wat meer uitgebreide wolkenvelden. Tegen zondag / maandag misschien ook een enkele bui, al is dat nog onzeker en kan dat de komende dagen net zoals we dat voor de vrijdag gezien hebben, weggepoetst geraken. Na het weekeind kot er tijdelijk wat meer invloed van lagedrukgebieden omdat ons hogedrukgebied tegen dan van de kaarten verdwijnt en een volgende uitloper van het Azorenhoog lijkt wat ten westen van ons te treuzelen. Eventueel krijgen we dan tijdelijk een meer west tot zuidwestelijke stroming. Het is nog ver, dus we houden nog een slag om de arm daarvoor. Op termijn lijken de hogedrukgebieden trouwens uiteindelijk toch weer aan zet te komen.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag is de wind opnieuw noordoost tot oost geworden en wordt er geleidelijk aan weer warmere lucht aangevoerd. De maxima gaan weer omhoog en kunnen zeker landinwaarts alweer naar een 23-24 graden. Aan zee is dat rond 21-22 graden. De wind is nog steeds zwak noordoost tot oost, maar krijgt aan de kust in de namiddag weer een zeebriescomponent. Verder start de dag vrij zonnig, maar overdag drijven er van tijd tot tijd toch wel meer uitgebreide wolkenvelden voorbij waarmee de zon het af en toe toch wel stevig aan de stok kan krijgen. Ze zal zeker niet de hele dag uitbundig schijnen, maar kan van tijd tot tijd wat achter de wolken geraken.

Ook de avond wordt weer warmer en in de nacht dalen de minima dan naar een 13-tal graden tegen de ochtend. Ook dan wisselen wolken en opklaringen elkaar af.

Morgen:

Morgen zitten we weer in een stukje warmere lucht. We halen dan landinwaarts opnieuw gemakkelijk een 23 tot wel 24 graden en ook een zomerse 25’er lijkt op basis van de laatste kaarten toch weer mogelijk. Er zullen echter net als vandaag bij momenten ook wel weer wat meer wolken opduiken, maar de kans op die ene bui lijkt er weer uit te gaan.

Daarna krijgen we weer een rustige avond en nacht. De minima zitten rond een graad of 14 bij een mix van wolken en opklaringen.

Overmorgen:

Zaterdag trekken we de lijn van vandaag en morgen door en krijgen we een weer een mix van mooie en vrij zonnige tot zonnige momenten, afgewisseld met eens wat meer wolkenpartijen. We krijgen ook weer een dag met maxima die weer naar een graad of 25 gaan landinwaarts. Aan zee is dat telkens een aantal graden minder door wat zeebries. Landinwaarts staat een zwakke zuidoostelijke wind.

Later:

Zondag verloopt ook zoals de komende dagen met een mix van wolken en opklaringen, maar dan is er wel een kleine kans op het voorkomen van een enkele bui doorheen de dag. Het is echter perfect mogelijk tegen dat het zover is, dat die buienkans weer kleiner wordt. In elk geval blijft het ook dan zomers war met maxima rond 25 graden of meer landinwaarts. Aan zee telkens een paar graden minder.

Volgende week zou het geleidelijk aan nog wat verder opwarmen, maar tot extremen lijkt het voorlopig niet (meer) te komen.

Samenvatting:

Vandaag krijgen we een afwisseling van zonnige perioden met de nodige wolkenvelden. Die kunnen soms overheersend zijn. Maxima van 22 graden aan zee tot 24 graden landinwaarts. Er staat een zwakke oostelijke wind, aan de kust vanmiddag meer noord tot noordoost onder invloed van wat zeebries.

Geert, donderdag 28 juli, 06.35 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Een zonsopkomst blijft altijd mooi om naar te kijken: