VR

05/03/2024

Weertype

Weertype

10° | 13°

80 %

Windrichting

3-5 bft
We moeten al een hele tijd hetzelfde zeggen en dat is vandaag weer niet anders: lagedrukgebiede [...]
Lees verder

ZA

4 mei

Weertype

Weertype

| 17°

90 %

Windrichting

2-3 bft
De vooruitzichten voor morgen zijn op korte termijn helaas opnieuw veel slechter geworden. Zoal [...]
Lees verder

ZO

5 mei

Weertype

Weertype

| 18°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Zondag is een beter dag. Het is de hele dag (zo goed als) droog en ook opnieuw zachter. Met fli [...]
Lees verder

MA

6 mei

Weertype

Weertype

| 17°

90 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag neemt de onstabiliteit weer toe. Buien en perioden met regen zijn in de loop van de dag [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een lagedrukgebied boven de Britse Eilanden beheerst ook vandaag nog steeds ons weer. Het stuurt een aantal sterk verzwakte fronten en buienlijnen tot over onze regio, maar die stellen amper nog iets voor bij ons. We krijgen wel tijdelijk met een aantal wolkenvelden en meer wind te maken en misschien dat er hier en daar een klein buitje tevoorschijn komt. Tegen morgenochtend zijn die fronten onze regio gepasseerd. Vervolgens krijgen we dan in de nieuwe week weer een herhaling van zetten met opnieuw een hoog dat later in de week weer boven onze regio komt te liggen. Dat hoog zal er in de tweede helft van de week voor zorgen dat er opnieuw met een warme naar zuid tot zuidoost draaiende stroming weer hogere temperaturen onze kant op komen. Je ziet deze opwarming weer mooi in de pluim terug. Verder blijft het ook tot in lengte van dagen een bijzonder droge pluim met weinig of helemaal geen neerslagsignalen:

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zal het niet meer zo warm worden als gisteren. Een eerste storing zorgt er al snel voor dat de wind westelijk tot zuidwestelijk wordt. Daarmee komen er vanochtend ook wolkenvelden binnen en mogelijk een bui of wat verspreide lichte regen. Vooral in de ochtend, maar die kans is niet zo groot. De meeste plekken houden het opnieuw gewoon droog en die eventuele enkele bui (of beter buitje) blijft echt heel beperkt. Vanmiddag worden de opklaringen dan weer breder en zitten we in minder warme lucht. Toch halen we landinwaarts nog wel een 24 tot 27 graden. Aan zee is het minder warm met een 22 graden. Tenslotte komt er ook flink wat wind te staan uit het zuidwesten. Die kan aan de kust tot een 4-5, tijdelijk zelfs 6 Bft aantrekken met uitschieters tot een 50 à 60 km per uur. Boven land is dat tot rond een 4 Bft met een vlagerig karakter.

In de nacht naar dinsdag neemt de bewolking geleidelijk aan weer toe bij minima rond een 15 tot 16-tal graden. Misschien dat er later in de nacht weer een enkel pietluttig buitje opduikt.

Morgen:

Morgen zitten we in koelere lucht, maar de zon komt snel weer tevoorschijn. Het is dan wel maar een 20 graden meer aan de kust tot rond een 22 graden landinwaarts. Eventueel valt er in de ochtend hier of daar eerst nog een enkele bui, maar dat zal opnieuw weinig tot niets voorstellen. Dat ene buitje hangt nog samen met de doortocht van een zwakke storing, maar in de middag krijgen we weer brede opklaringen. De wind is morgen naar het noordwesten gedraaid, maar waait opnieuw veel minder hard dan vandaag.

De nacht naar woensdag is het minder warm, maar we houden toch nog altijd een 14 tot 15-tal graden vast.

Overmorgen:

Woensdag wordt de minst warme dag van de week, maar ook dan halen we nog wel de 20 graden. Het is vrij zonnig tot zonnig in een noordelijke stroming.

Later:

Tegen donderdag is de wind opnieuw noordoost tot oost geworden en wordt er geleidelijk aan weer warmere lucht aangevoerd. De maxima gaan weer omhoog en kunnen zeker landinwaarts alweer naar een 23-24 graden, lokaal misschien alweer 25.

In de tweede helft van de week komt de warme lucht alweer terug. De temperaturen lopen snel weer op en de zon is ook weer volop van de partij. Tegen volgend weekeind tikken we mogelijks opnieuw lokaal alweer de 30 graden aan.

Samenvatting:

Het is vandaag minder warm met maxima van 22 graden aan zee tot 24 landinwaarts. Daarbij drijven er vooral in de ochtend ook wolkenpartijen binnen met mogelijks een enkel lokaal buitje. Vanmiddag komt er weer meer zon, maar ook meer wind. Aan zee mogelijk tot 5-6 Bft met uitschieters tot 50 à 60 km per uur, landinwaarts tot rond een 4 Bft uit het zuidwesten tot het westen.

Geert, maandag 25 juli, 06.30 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Een zonsopkomst blijft altijd mooi om naar te kijken: