WO

04/24/2024

Weertype

Weertype

| 10°

90 %

Windrichting

3-4 bft
Een Atlantisch hoog ligt van IJsland tot net west van de Britse Eilanden, maar neemt snel verde [...]
Lees verder

DO

25 apr

Weertype

Weertype

| 11°

80 %

Windrichting

3 bft
Morgen is het ook aanhoudend wisselvallig. Het is zwaar bewolkt tot betrokken met kans op een b [...]
Lees verder

VR

26 apr

Weertype

Weertype

| 13°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Vrijdag zijn er nog steeds veel wolken en blijft de kans op een bui bestaan, maar de wind is da [...]
Lees verder

ZA

27 apr

Weertype

Weertype

| 17°

70 %

Windrichting

2-3 bft
Zaterdag zit de wind in een zachtere zuidelijke tot zuidwestelijke hoek. Er worden opnieuw veel [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een lagedrukgebied boven de Britse Eilanden beheerst ons weer. Het stuurt met een zuidelijke stroming opnieuw erg warme lucht tot bij ons. Deze wordt vanochtend voorafgegaan door een heel zwak warmtefront. Dit gaat enkel met wat wolkenvelden gepaard waarna we dan in de loop van de dag weer in heel warme zuidelijke lucht terechtkomen. Tegen morgen wordt het door het Britse laag weer wat wisselvalliger. Vervolgens krijgen we dan in de nieuwe week weer een herhaling van zetten met opnieuw een hoog dat later in de week weer boven onze regio komt te liggen. De pluim toont dan ook achtereenvolgens telkens erg warme episodes, afgewisseld door periodes waarin het wat minder warm is. Er zit af en toe ook wat lichte wisselvalligheid in, maar dat stelt amper iets voor. Op een heel enkele lokale bui niet te na gesproken, levert dat geen noemenswaardige neerslag op:

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag is het opnieuw puffen geblazen. Met een naar zuidoost tot zuid draaiende wind komt er weer hele warme lucht binnen waarbij we in de loop van de dag weer gemakkelijk richting de 30 graden en meer gaan. Aan zee wat minder doordat daar in de namiddag een zeebriesje komt te staan. Dat binnenlopen van die warme lucht kan in de ochtend wel weer gepaard gaan met een aantal wolkenvelden, maar die lossen gaandeweg weer op en dan komt de zon weer volop tevoorschijn.

In de avond en nacht blijft het nog erg lang warm. Tegen de ochtend zitten we nog rond 16-17 graden. Er verschijnen gaandeweg wel weer wat wolkenvelden.

Morgen:

Morgen zal het niet meer zo warm worden. Een eerst storing zorgt er al snel voor dat de wind westelijk wordt. Daarmee komen er ook wolken binnen en mogelijk een bui of wat regen. Vooral in de ochtend, maar die kans is niet zo groot. De meeste plekken houden het opnieuw gewoon droog. Toch halen we landinwaarts nog wel een 24 tot 27 graden. Aan zee is het minder warm met een 23 graden.

In de nacht naar dinsdag neemt de bewolking geleidelijk aan weer toe bij minima rond een 15-tal graden.

Overmorgen:

Dinsdag zitten we in koelere lucht, maar de zon komt snel weer tevoorschijn. Het is dan wel maar een 20 graden meer aan de kust tot rond een 22 graden landinwaarts. Eventueel valt er in de ochtend hier of daar eerst nog een enkele bui, maar dat zal opnieuw weinig tot niets voorstellen.

Later:

Woensdag wordt de minst warme dag van de week, maar ook dan halen we nog wel de 20 graden. Het is vrij zonnig tot zonnig in een noordelijke stroming.

In de tweede helft van de week komt de warme lucht alweer terug. De temperaturen lopen snel weer op en de zon is ook weer volop van de partij.

Samenvatting:

Vandaag is een mooie dag met opnieuw erg hoog oplopende temperaturen die gaandeweg de dag landinwaarts op veel plaatsen weer gemakkelijk de 30 graden zullen bereiken. Aan zee is het enkele graden minder warm, maar ook daar wordt het gemakkelijk 26 tot 27 graden.

Geert, zondag 24 juli, 10.20 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Een zonsopkomst blijft altijd mooi om naar te kijken: