DO

04/25/2024

Weertype

Weertype

| 11°

70 %

Windrichting

3 bft
Een Atlantisch hoog ligt ongeveer pal in het midden van de Atlantische Oceaan, maar speelt voor [...]
Lees verder

VR

26 apr

Weertype

Weertype

| 13°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Vrijdag zijn er nog steeds veel wolken en blijft de kans op een bui of perioden met regen besta [...]
Lees verder

ZA

27 apr

Weertype

Weertype

| 17°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Zaterdag zit de wind in een zachtere zuidelijke tot zuidwestelijke hoek. Er worden opnieuw veel [...]
Lees verder

ZO

28 apr

Weertype

Weertype

10° | 18°

80 %

Windrichting

4(-5) bft
Zondag zien we een zelfde scenario: een zuidelijke wind voert warmere lucht aan met maxima rond [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een lagedrukgebied dat van de Britse Eilanden intussen richting het noorden van Scandinavië is getrokken, beheerst nog heel  even ons weer. Het stuurt vandaag nog een zwak frontje doorheen onze regio waarbij er tijdelijk in de loop van de ochtend misschien nog een plaatselijke bui valt. Daarna neemt een Brits hogedrukgebied het snel over. Het komt tegen morgen al boven onze regio te liggen en zorgt voor een snelle stabilisatie van ons weerbeeld. Dat hoog schuift vervolgens wat door naar het oosten en zal er in de tweede helft van de week voor zorgen dat er opnieuw met een warme naar zuid tot zuidoost draaiende stroming weer hogere temperaturen onze kant op komen. Je ziet deze opwarming weer mooi in de pluim terug. Verder zien we in de pluim vanaf vrijdag geleidelijk toch enkele heel minieme neerslagsignalen piepen. Vanaf de maandwisseling komen die iets beter uit de verf. Het is allemaal nog heel weinig en nog op termijn, maar we houden het in de gaten:

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zitten we in koelere lucht, maar de zon komt per momenten wel weer goed tevoorschijn. Het is vanmiddag dan wel maar een 20 graden meer aan de kust tot rond een 22 graden landinwaarts. Een enkele plek misschien nog net een graad of 23. Eventueel valt er in de ochtend hier of daar eerst nog een enkele bui, maar dat zal opnieuw niet zo veel voorstellen. Dat ene buitje hangt nog samen met de doortocht van een zwakke storing waarbij er in de ochtend ook vrij veel bewolking voorkomt, maar in de middag krijgen we weer brede opklaringen. De wind is daarbij naar het noordwesten gedraaid, maar waait opnieuw veel minder hard dan gisteren.

Vanavond koelt het vervolgens ook sneller af. De nacht naar woensdag is het minder warm, maar we houden toch nog altijd een 10 tot 12-tal graden vast. De naar noord draaiende wind valt landinwaarts grotendeels weg, aan zee blijft die zwak waaien.

Morgen:

Morgen wordt de minst warme dag van de week, maar ook dan halen we nog wel de 20 graden aan de kust. Landinwaarts zitten de maxima rond een graad of 22. Het is vrij zonnig tot zonnig in een noordelijke stroming. Buitjes zijn er dan niet meer bij, het blijft droog.

Morgenavond en in de nacht naar donderdag is het rustig. De wind valt weer weg en het koelt tegen de ochtend af naar een 12-tal graden.

Overmorgen:

Tegen donderdag is de wind opnieuw noordoost tot oost geworden en wordt er geleidelijk aan weer warmere lucht aangevoerd. De maxima gaan weer omhoog en kunnen zeker landinwaarts alweer naar een 23-24 graden, lokaal misschien alweer 25.

Ook de avond wordt weer warmer en in de nacht dalen de minima dan naar een 13-tal graden tegen de ochtend.

Later:

Vrijdag zitten we weer in een stuk warmere lucht. We halen dan landinwaarts alweer gemakkelijk een zomerse waarde van 25 graden. Er lijken wel weer wat meer wolken op te duiken waarbij de kans op een heel enkel lokaal buitje in de loop van de dag toch weer iets groter lijkt te worden.

Tegen volgend weekeind wordt het geleidelijk weer steeds warmer en noteren we weer dik zomerse waarden. De pluim is wel iets minder warm geworden zodat het waarschijnlijk tegen zondag eerder 27-28 graden wordt landinwaarts en de 30 iets te hoog zal gegrepen zijn.

Samenvatting:

Vanochtend start met brede opklaringen, maar al snel lopen er tijdelijk weer meer wolken binnen, zelfs met een enkele lokale bui. Vanmiddag worden de opklaringen dan weer breder met maxima tussen 20 graden aan zee tot 22 landinwaarts. Er staat tegen dan een matige noordwestelijke wind.

Geert, dinsdag 26 juli, 06.15 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Een zonsopkomst blijft altijd mooi om naar te kijken: