DO

04/25/2024

Weertype

Weertype

| 11°

70 %

Windrichting

3 bft
Een Atlantisch hoog ligt ongeveer pal in het midden van de Atlantische Oceaan, maar speelt voor [...]
Lees verder

VR

26 apr

Weertype

Weertype

| 13°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Vrijdag zijn er nog steeds veel wolken en blijft de kans op een bui of perioden met regen besta [...]
Lees verder

ZA

27 apr

Weertype

Weertype

| 17°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Zaterdag zit de wind in een zachtere zuidelijke tot zuidwestelijke hoek. Er worden opnieuw veel [...]
Lees verder

ZO

28 apr

Weertype

Weertype

10° | 18°

80 %

Windrichting

4(-5) bft
Zondag zien we een zelfde scenario: een zuidelijke wind voert warmere lucht aan met maxima rond [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een klein hogedrukgebied ontwikkelt zich vandaag verder boven ons hoofd en zorgt voor een tot rust komen van de atmosfeer. Boven de Britse Eilanden arriveert een lagedrukgebied met haar fronten. Dit hoog is geen blijver want tegen maandag zien we dat dit Brits lagedrukgebied de regie alweer overneemt. Door deze evolutie komen we in de loop van het weekeind wel weer in erg warme lucht terecht die vooral zondag tot over onze regio kan uitstromen wanneer in de ochtend eerst nog een zwak en inactief warmtefront voorbij trekt. Dit gaat enkel met wat wolkenvelden gepaard waarna we dan in de loop van de dag weer in heel warme zuidelijke lucht terechtkomen. Tegen maandag wordt het door het Britse laag weer wat wisselvalliger. Vervolgens krijgen we dan in de nieuwe week weer een herhaling van zetten met opnieuw een hoog dat later in de week weer boven onze regio komt te liggen. De pluim toont dan ook achtereenvolgens telkens erg warme episodes, afgewisseld door periodes waarin het wat minder warm is. Er zit af en toe ook wat lichte wisselvalligheid in, maar dat stelt amper iets voor. Op een heel enkele lokale bui niet te na gesproken, levert dat geen noemenswaardige neerslag op:

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag is het mooie weer opnieuw helemaal terug. Het wordt met veel zon alweer gemakkelijk 25 graden of meer. Lokaal zal dat vanmiddag landinwaarts zelfs alweer gemakkelijk naar 26-27 graden zijn. Aan zee rond een graad of 23 want daar komt er later een zwakke zeebries te staan. Boven land is de wind zwak oostelijk tot noordoostelijk. Er passeren wel nog een aantal wolkenvelden, vooral in de ochtend. Eventueel zou daar zelfs nog een lokaal spatje regen kunnen uit vallen, maar dat zal weinig tot niets voorstellen. Gaandeweg de dag worden de opklaringen alleszins breder.

De nacht naar zondag verloopt droog en opnieuw heel zacht. Minima rond 15-16 graden. Aanvankelijk is het helder, later verschijnen er wat sluierwolken.

Morgen:

Morgen is het opnieuw puffen geblazen. Met een naar zuidoost tot zuid draaiende wind komt er weer hele warme lucht binnen waarbij we in de loop van de dag weer gemakkelijk richting de 30 graden en meer gaan. Aan zee wat minder doordat daar in de namiddag een zeebriesje komt te staan. Dat binnenlopen van die warme lucht kan in de ochtend wel weer gepaard gaan met een aantal wolkenvelden, maar die lossen gaandeweg weer op en dan komt de zon weer volop tevoorschijn.

In de avond en nacht blijft het nog erg lang warm. Tegen de ochtend zitten we nog rond 16-17 graden. Er verschijnen gaandeweg wel weer wat wolkenvelden.

Overmorgen:

Maandag zal het niet meer zo warm worden. Een eerst storing zorgt er al snel voor dat de wind westelijk wordt. Daarmee komen er ook wolken binnen en mogelijk een bui of wat regen. Toch halen we nog wel een 24 tot 27 graden. Later in de middag trekt een koufront van west naar oost door de regio en kan er eventueel opnieuw een (onweerachtige) bui of wat regen vallen, maar het stelt opnieuw bitter weinig voor.

Later:

Dinsdag zitten we in koelere lucht, maar de zon komt snel weer tevoorschijn. Het is dan wel maar een 20 graden meer aan de kust tot rond een 22 graden landinwaarts.

Na maandag zou het dan weer minder warm worden, maar dat lijkt niet te lang te duren. Tegen het eind van de week komt de warme lucht alweer terug.

Samenvatting:

Vandaag wordt een warme zomerdag met maxima van 23 graden aan zee tot 27 graden landinwaarts. Aanvankelijk kunnen er nog wat wolken zijn,  maar gaandeweg de dag verdwijnen die geleidelijk. Er staat een zwakke oostelijke wind, aan de kust later tijdelijk een zeebries.

Geert, zaterdag 23 juli, 09.05 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Een zonsopkomst blijft altijd mooi om naar te kijken: