VR

03/29/2024

Weertype

Weertype

| 14°

50 %

Windrichting

3-4 bft
Een lagedrukgebied dat nog steeds nabij Ierland ligt, beheerst ons weer (het kreeg trouwens int [...]
Lees verder

ZA

30 mrt

Weertype

Weertype

| 13°

90 %

Windrichting

2 bft
Morgen lijkt er vrij veel regen te kunnen gaan vallen. Een regenzone schuift vanuit Frankrijk i [...]
Lees verder

ZO

31 mrt

Weertype

Weertype

| 16°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Zondag, Pasen zelf, lijkt de betere dag van de drie te worden! Het zou – zoals het er nu [...]
Lees verder

MA

1 apr

Weertype

Weertype

| 12°

90 %

Windrichting

3 bft
Maandag wordt waarschijnlijk ook een echte off-dag met een regenzone die in de loop van de dag [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We hebben momenteel te maken met de opbouw van een rug van hoge luchtdruk. Deze ontwikkelt zich in de loop van het weekeind tot een nieuw zelfstandig hogedrukgebied dat even in onze buurt blijft liggen. Dit hoog is geen blijver want tegen maandag zien we dat een Brits lagedrukgebied de regie alweer overneemt. Door deze evolutie komen we in de loop van het weekeind wel weer in erg warme lucht terecht die vooral zondag tot over onze regio kan uitstromen. Tegen maandag wordt het door het Britse laag weer wat wisselvalliger. Vervolgens krijgen we dan in de nieuwe week waarschijnlijk een herhaling van zetten met opnieuw een hoog dat later in de week weer boven onze regio komt te liggen. De pluim toont dan ook achtereenvolgens telkens erg warme episodes, afgewisseld door periodes waarin het wat minder warm is. Er zit af en toe ook wat lichte wisselvalligheid in:

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zorgt de komst van een nieuw hogedrukgebied in onze buurt alweer voor stabilisatie in de atmosfeer. De wind neemt af en de wolken wijken waarbij er weer meer plaats voor de zon komt al zou dat in de ochtend hier en daar eerst wel flink kunnen tegenvallen. Vooral in het westen zijn een aantal velden met hardnekkige lage wolken binnengelopen en dat lost niet zo gemakkelijk en snel op. We zullen daar even geduld voor moeten hebben. Uiteindelijk lukt dat wel en komt de zon tevoorschijn. De temperaturen lopen vanmiddag dan ook landinwaarts alweer naar 22-23 graden en meer op. Aan zee halen we ongeveer 21 graden. Na een periode met meer zon, zal in de loop van de dag de bewolking echter weer toenemen en tegen het eind van de middag trekt er nog een zwakke storing door. Dat zou dan zelfs kunnen gepaard gaan met enkele verspreide buien (eventueel met een donderklap).

Vanavond vallen er dan vooral in het westen eerst opnieuw enkele verspreide buien. Ook elders is een enkele bui mogelijk. Dat kan een onweerachtige bui zijn. De buien verdwijnen echter in de avond overal alweer. De nacht naar zaterdag wordt rustig met minima die tegen de ochtend dalen naar een 14-tal graden.

Morgen:

Morgen is het mooie weer opnieuw helemaal terug. Het wordt met veel zon alweer gemakkelijk 25 graden of meer. Er passeren wel nog een aantal wolkenvelden, vooral in de ochtend. Eventueel zou daar zelfs nog een lokaal spatje regen kunnen uit vallen, maar dat zal weinig tot niets voorstellen.

De nacht naar zondag verloopt droog en opnieuw heel zacht.

Overmorgen:

Zondag is het opnieuw puffen geblazen. Met een naar zuidoost tot zuid draaiende wind komt er weer hele warme lucht binnen waarbij we in de loop van de dag weer gemakkelijk richting de 30 graden en meer gaan. Aan zee wat minder doordat daar in de namiddag een zeebriesje komt te staan.

Later:

Maandag zal het niet meer zo warm worden. Een storing zorgt er al snel voor dat de wind westelijk wordt. Daarmee komen er ook wolken binnen en mogelijk een bui of wat regen. Toch halen we nog wel een 24 tot 27 graden.

Na maandag zou het dan weer minder warm worden, maar dat lijkt niet te lang te duren. Tegen het eind van de week komt de warme lucht alweer terug.

Samenvatting:

De dag start vooral in het westen met veel wolken. Elders is het wisselend bewolkt met flinke zonnige perioden. De wolken lossen geleidelijk op en dan wordt het overal vrij zonnig, maar tegen het eind van de dag neemt de bewolking weer toe met – vooral in het westen – kans op een (onweerachtige) bui. Maxima van rond 21 graden aan zee tot 23 landinwaarts bij een zwakke noordelijke tot noordoostelijke wind.

Geert, vrijdag 22 juli, 06.30 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Een zonsopkomst blijft altijd mooi om naar te kijken: