VR

04/19/2024

Weertype

Weertype

| 11°

90 %

Windrichting

3-5 bft
Een Atlantisch hoog ligt ten westen van de Britse Eilanden.  Boven de Noordzee ligt intussen e [...]
Lees verder

ZA

20 apr

Weertype

Weertype

| 10°

70 %

Windrichting

3-4 bft
De zaterdagse vooruitzichten zijn flink wat minder geworden op de laatste weerkaarten. Ook dan [...]
Lees verder

ZO

21 apr

Weertype

Weertype

| 12°

40 %

Windrichting

3 bft
Zelfs op zondag blijft het zeker niet overal droog. We zitten dan nog altijd in een noordelijke [...]
Lees verder

MA

22 apr

Weertype

Weertype

| 11°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag wordt een rustiger dag, maar toch zeker weer met de nodige wolkenpartijen. Een enkele l [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een lagedrukgebied dat intussen nabij Schotland ligt, is nog steeds bepalend voor ons weer. Het front van dit laag ligt intussen al golvend boven Duitsland en is voor ons niet meer van belang. Er trekken wel nog enkele (niet zo heel actieve) buienlijnen door onze regio met een aantal verspreide buien tot gevolg in de loop van de dag. Tegelijk ontwikkelt er zich een nieuw hogedrukgebied dat tegen morgen met kern in de buurt van Denemarken komt te liggen. Dat zorgt er de komende dagen voor dat we met een naar zuid draaiende wind weer in erg warme lucht kunnen terechtkomen. De piek in temperatuur op donderdag is daarbij intussen wel verschoven naar de woensdag als warmste en beste dag. Die piek is ook weer wat verder afgezwakt ten opzichte van de vorige dagen. De neerslagpluim blijft zeer bescheiden met slechts af en toe wat signalen voor wat neerslag / een bui:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag neemt de kans op een paar verspreide buien en/of een onweersbui in de loop van de dag weer toe. Het blijft daarbij vrij warm, maar dus wel wat onstabiel. We halen gemakkelijk weer temperaturen die ergens tussen 20 en 25 graden zullen uitkomen, maar de kans op een bui is toch weer groter geworden. Dat zou zowel in de ochtend als in de middag het geval kunnen zijn, maar aangezien het om buien gaat, zullen zeker niet alle plekken daarmee te maken krijgen. Een eventuele bui kan lokaal vrij flink uitpakken, zelfs met kans op onweer. Qua maxima zitten we rond een 21-22 graden aan zee tot rond 23-24 landinwaarts. Aan de kust moeten we vanmiddag wel weer rekening houden met een tijdelijke zeebries, landinwaarts staat een matige zuidwestelijke wind.

In de avond is het weer droog geworden en tekenen we voor een rustige avond en nacht met minima die tijdelijk wat lager zouden kunnen uitkomen doordat we in wat koelere lucht zitten: een 8 à 9 graden. Tegen de ochtend vormt zich ook wat lokale nevel.

Morgen:

Morgen blijft een droge dag met veel zon en opnieuw naar zomerse waarden oplopende temperaturen. Die halen landinwaarts weer gemakkelijk een graad of 25 en zelfs meer. Aan zee is er opnieuw kans op het inzetten van een verkoelende zeebries in de loop van de dag. Het blijft morgen droog met flink wat zon, al zijn er zeker af en toe ook wel eens wat wolkenvelden die de revue passeren.

In de nacht is het rustig en licht bewolkt tot helder met minima die dalen naar een 12-tal graden tegen de ochtend.

Overmorgen:

Ook woensdag wordt een pure en onvervalste zomerdag met hoge maxima die weer gemakkelijk oplopen naar een zomerse 23 graden aan zee tot 26 graden landinwaarts. Het is erg zonnig met slechts enkele stapelwolkjes en een matige zuidwestelijke tot zuidelijke wind. Aan de kust is er weer kans op een zeebries. Woensdag lijkt dan ook de beste dag van de week te kunnen worden.

In de avond en nacht is het rustig en licht bewolkt tot helder met minima die tegen de ochtend weer naar een 12-13 graden weten te zakken.

Later:

Op donderdag wordt het snel onstabieler. We zitten nog wel tijdelijk in een hele warme luchtsoort, maar er komen al snel wolkenvelden opzetten met een oplopende kans op regen- en onweersbuien. Dat kunnen felle buien zijn. Later op de dag stroomt met een tijdelijk naar west draaiende wind ook merkelijk minder warme lucht binnen.

Tegen het eind van de week is het tijdelijk minder warm, maar die fase lijkt niet al te lang te duren. In het weekeind al komt er weer zachtere lucht binnen en gaan de temperaturen weer in de lift zitten, wat tegen zondag en na het weekeind weer op zomerse warmte van 25 graden en meer lijkt uit te lopen.

Samenvatting:

Het wordt vandaag wisselvalliger. Er zijn zowel wolkenvelden, zonnige perioden, als enkele buien. Die buien lijken er vooral later op de dag aan te kunnen komen waarbij er zelfs kans is op het voorkomen van een onweerachtige bui. Het is wel warm met maxima rond 22 graden aan zee tot 24 landinwaarts. Er staat daarbij een matige zuidwestelijke wind, aan de kust is er vanmiddag kans op een zeebries.

Geert, maandag 27 juni, 06.15 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: