DO

04/25/2024

Weertype

Weertype

| 11°

70 %

Windrichting

3 bft
Een Atlantisch hoog ligt ongeveer pal in het midden van de Atlantische Oceaan, maar speelt voor [...]
Lees verder

VR

26 apr

Weertype

Weertype

| 13°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Vrijdag zijn er nog steeds veel wolken en blijft de kans op een bui of perioden met regen besta [...]
Lees verder

ZA

27 apr

Weertype

Weertype

| 17°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Zaterdag zit de wind in een zachtere zuidelijke tot zuidwestelijke hoek. Er worden opnieuw veel [...]
Lees verder

ZO

28 apr

Weertype

Weertype

10° | 18°

80 %

Windrichting

4(-5) bft
Zondag zien we een zelfde scenario: een zuidelijke wind voert warmere lucht aan met maxima rond [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een lagedrukgebied nabij Ierland stuurt ons weer aan. Het stuurt in de loop van de ochtend een koufront vanuit het noordwesten over onze omgeving, waarna we in een minder warme en minder vochtige luchtsoort terechtkomen. Dit front blijft vervolgens ook vanavond en vannacht nog over onze omgeving golven en trekt pas tegen morgenochtend volledig door. Toch gaat het niet echt afkoelen want ook na zaterdag blijft de stroming bij ons uit het zuidwesten komen met aanvoer van vrij zachte lucht. Op zondag rolt zelfs een nieuwe uitloper van het Azorenhoog over onze regio uit waarbij het zelfs een vrij aardige en vrij zonnige dag zou kunnen worden alvorens de buienneiging tegen maandag weer oploopt. Later volgende week zouden we zelfs met een naar zuid draaiende wind weer in erg warme lucht kunnen terechtkomen. De piek in temperatuur op donderdag blijft daarbij voorlopig in de pluim zitten:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Ook vandaag is het onstabiel. We hebben in de ochtend te maken met een (sterk verzwakte) regenzone die van west naar oost door onze regio trekt en daarbij hier en daar voor wat tijdelijke regen zal zorgen. Het lijken allemaal geen grote hoeveelheden te worden. Tegen de middag wordt het droger, zeker langs de kust, maar landinwaarts blijft de kans op vorming van een plaatselijke regen- of onweersbui bestaan. Aan zee wordt het tijdelijk wat zonniger, maar landinwaarts blijft er toch veel bewolking hangen. De temperaturen geraken daarbij niet veel verder dan rond een 18-19 graden aan de kust. Landinwaarts is dat tijdens een opklaring rond of vooraan de 20 graden. Later in de middag en naar de avond toe nemen de neerslagkansen weer toe op nadering van een nieuwe frontale golf die in het eerder deze ochtend voorbijgetrokken front is ontstaan. De wind blijft daarbij de hele tijd in een zuidwestelijke richting zitten.

In de avond kan er nog wat regen vallen, maar in de nacht is het dan uiteindelijk wel droog, maar wel wat nevelig. De minima blijven erg hoog en zitten rond een 15-tal graden.

Morgen:

Zondag zal de betere dag van het weekeind worden met overwegend droge omstandigheden en slechts een kleine kans op een enkele bui. Het blijft wel zomers met opnieuw maxima tussen waarden van vooraan de 20 graden aan zee tot een lokale 25 landinwaarts.

Ook de avond en nacht verlopen droog met langzaam dalende temperaturen die in de nacht niet onder de 13-14 graden uitkomen.

Overmorgen:

Maandag neemt de kans op buien en/of onweer weer toe. Het blijft warm en onstabiel. We halen gemakkelijk weer temperaturen die ergens tussen 20 eb 25 graden zullen uitkomen, maar de kans op een bui is vooral in de middag weer vrij groot.

Later:

Dinsdag blijft een droge dag met veel zon en opnieuw naar zomerse waarden oplopende temperaturen. Die halen landinwaarts weer gemakkelijk een graad of 25 en zelfs meer.

Later volgende week lijken we weer in warmere lucht terecht te komen met oplopende temperaturen naarmate de week vordert. Tegen de tweede helft van de week wordt het weer eind de 20, misschien lokaal wel weer 30 graden.

Samenvatting:

Er zijn vandaag veel wolken met weinig zon. In de ochtend kan het hier en daar wat regenen. In de middag is het tijdelijk droog, maar landinwaarts is er wel kans op een (onweers)bui. Tegen de late middag / avond stijgen de regenkansen weer. Het wordt een 19 graden aan zee tot maximaal 21-22 landinwaarts bij een zuidwestelijke wind die zwak tot matig waait.

Geert, zaterdag 25 juni, 08.05 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: