ZA

04/20/2024

Weertype

Weertype

| 10°

70 %

Windrichting

3-5 bft
Een Atlantisch hoog breidt zijn invloed dit weekend steeds meer uit tot boven de Britse Eilande [...]
Lees verder

ZO

21 apr

Weertype

Weertype

| 12°

40 %

Windrichting

3-4 bft
Zelfs morgen blijft het zeker niet overal droog. We zitten dan nog altijd in een noordelijke to [...]
Lees verder

MA

22 apr

Weertype

Weertype

| 11°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag wordt een rustiger dag, maar toch zeker weer met de nodige wolkenpartijen. Die kunnen g [...]
Lees verder

DI

23 apr

Weertype

Weertype

| 11°

40 %

Windrichting

3-4 bft
Dinsdag is het weer wisselvalliger. Nieuwe impulsen van storingen zorgen dan weer voor een stij [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een uitloper van het Azorenhoog ligt tot over onze omgeving. Boven Frankrijk ligt een lagedrukgebied met warmere lucht waarbij het zomerse weer zich bij ons geleidelijk herpakt, maar dan de eerste dagen met meer ‘normale’ zomerse maxima en zonder dat we direct overgaan naar grote hitte. Toch lijkt het maar een kwestie van dagen te worden vooraleer de maxima weer erg hoog gaan uitpakken. Zo zien we in de pluim voor donderdag toch weer temperaturen die richting tropische maxima trekken van om en bij de 30 graden. Het zou dan wel niet zo stabiel meer zijn met later kans op enkele regen- en onweersbuien. Tegen het eind van de week en komend weekeind zouden we daarbij in een warme zuidwestelijke stroming terechtkomen, maar ook dan kans op enkele sporadische buien:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Ook vandaag breidt een nieuw hogedrukgebied zijn invloed steeds meer over ons weer uit met opnieuw meer zon en oplopende temperaturen. Zo warm als eind vorige week wordt het daarbij nog niet direct, maar de temperaturen kunnen toch wel al snel weer richting 22 tot 25 graden evolueren, aan zee telkens weer wat minder doordat daar blijvend met een inzettende zeebries rekening moet gehouden worden die in de namiddag de kop opsteekt. Verder is er veel zon. Zeker en vooral aan zee. Vanuit Frankrijk kunnen er vooral in de zuidelijke helft van de regio wel wat (vooral hoge) wolken binnenlopen. Die horen bij een Franse storing, maar lossen gaandeweg de dag geleidelijk aan op. Landinwaarts vormen zich verder gaandeweg wel weer wat stapelwolkjes, maar zonder veel erg.

De nacht naar woensdag verloopt rustig met brede opklaringen en minima rond een 11-12 graden. Er kan wat nevel gevormd worden.

 

Morgen:

Ook morgen houdt het ‘gewone’ zomerse weer aan met maxima tussen waarden van rond of vooraan de 20 graden aan zee tot een lokale 25 tot 26-27 graden landinwaarts. De zon speelt flink mee, al passeren er ook wel eens wat wolken. Verder moeten we net als tijdens de vorige dagen rekening houden dat de zwakke tot matige oostelijke wind in de loop van de dag aan de kust weer een zeebriescomponent krijgt.

De nacht naar donderdag verloopt ook weer wat zachter met minima die dan richting 14-15 graden blijven zitten.

Overmorgen:

Tegen donderdag zou de stroming weer meer aflandig kunnen worden en zou er weer veel warmere lucht tot aan onze regio kunnen geraken. Daarbij moeten we de temperaturen op donderdag in de gaten houden want deze opwarmende trend zit al een paar dagen weer in de weerkaarten en die zouden ergens eind de 20 graden kunnen uitkomen, mogelijk lokaal tot aan de 30. Het lijkt verder op donderdag niet volledig stabiel te blijven met mogelijk later op de dag enkele regen- of onweersbuien.

Ook in de nacht naar vrijdag blijft er kans op een lokale regen- of onweersbui.

Later:

Vrijdag wordt dan weer wat minder warm, maar het blijft zeker wel zomers. Er is veel ruimte voor de zon, maar er vormen zich ook dan weer wat stapelwolken die mogelijk lokaal tot een regen- of onweersbui kunnen uitgroeien.

In het weekeind blijven we in relatief warme lucht zitten, maar het lijkt dan niet meer volledig stabiel te blijven met kans op een regen- of onweersbui.

Samenvatting:

Vandaag warmt het verder op. De maxima lopen op naar een 23-24 graden landinwaarts, rond of vooraan de 20 graden aan zee. Er is veel zon, vooral aan zee. Landinwaarts duiken gaandeweg wat stapelwolken op. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten, aan zee vanmiddag opnieuw noordelijk onder invloed van een zeebries.

Geert, dinsdag 21 juni, 06.35 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: