DO

04/25/2024

Weertype

Weertype

| 11°

70 %

Windrichting

3 bft
Een Atlantisch hoog ligt ongeveer pal in het midden van de Atlantische Oceaan, maar speelt voor [...]
Lees verder

VR

26 apr

Weertype

Weertype

| 13°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Vrijdag zijn er nog steeds veel wolken en blijft de kans op een bui of perioden met regen besta [...]
Lees verder

ZA

27 apr

Weertype

Weertype

| 17°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Zaterdag zit de wind in een zachtere zuidelijke tot zuidwestelijke hoek. Er worden opnieuw veel [...]
Lees verder

ZO

28 apr

Weertype

Weertype

10° | 18°

80 %

Windrichting

4(-5) bft
Zondag zien we een zelfde scenario: een zuidelijke wind voert warmere lucht aan met maxima rond [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een uitloper van het Azorenhoog breidt zich aan het begin van deze nieuwe week weer zeer snel over onze omgeving uit waarbij het zomerse weer zich herpakt, maar dan de eerste dagen met meer ‘normale’ zomerse maxima en zonder dat we direct overgaan naar grote hitte. Toch lijkt het maar een kwestie van dagen te worden vooraleer de maxima weer erg hoog gaan uitpakken. Zo zien we in de pluim voor donderdag toch weer temperaturen die richting tropische maxima trekken van om en bij de 30 graden. Het zou dan wel niet zo stabiel meer zijn:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag is het nog koeler, maar het weerbeeld knapt wel weer op. Een noordwestelijke tot noordelijke stroming voert veel minder warme lucht aan met maandag maxima rond 16 tot 18 graden aan zee tot een lokale 21 graden landinwaarts tijdens de opklaringen. Het lijkt wel droog te blijven en gaandeweg de dag worden de opklaringen waarschijnlijk alleen maar breder. De dag start wel nog met veel wolken, maar geleidelijk aan komen er opklaringen en die worden vanmiddag breder vanaf de kust.

In de nacht naar dinsdag koelt het dan weer meer af doordat we in van oorsprong koelere lucht zitten met tegen de ochtend minima die zakken naar een 7-8 graden landinwaarts en rond 9 graden aan de kust.

 

Morgen:

Ook dinsdag breidt een nieuw hogedrukgebied zijn invloed steeds meer over ons weer uit met opnieuw meer zon en oplopende temperaturen. Zo warm als eind vorige week wordt het daarbij nog niet direct, maar de temperaturen kunnen toch wel al snel weer richting 22 tot 25 graden evolueren, aan zee telkens weer wat minder doordat daar blijvend met een inzettende zeebries rekening moet gehouden worden.

De nacht naar woensdag verloopt rustig met brede opklaringen en minima rond een 11-12 graden.

Overmorgen:

Ook op woensdag houdt het ‘gewone’ zomerse weer aan met maxima tussen waarden van rond of vooraan de 20 graden aan zee tot een lokale 25 tot 26-27 graden landinwaarts. De zon speelt flink mee, al passeren er ook wel eens wat wolken.

Later:

Tegen donderdag zou de stroming weer meer aflandig kunnen worden en zou er weer veel warmere lucht tot aan onze regio kunnen geraken. Het is nog allemaal wat prematuur, maar toch moeten we de temperaturen op donderdag in de gaten houden want deze opwarmende trend zit al een paar dagen weer in de weerkaarten. Het lijkt verder op donderdag niet volledig stabiel te blijven met mogelijk later op de dag enkele regen- of onweersbuien.

Na donderdag blijven we in warme lucht zitten, maar het lijkt dan niet meer volledig stabiel te blijven met kans op een regen- of onweersbui.

Samenvatting:

Vandaag krijgen we veel wolken om de dag te starten, maar gaandeweg de dag komen er opklaringen. Vooral later vanmiddag kunnen die breder worden vanaf de kust. Er staat daarbij een zwakke tot matige noordelijke wind die relatief koele lucht aanvoert met maxima van 16 tot 18 graden aan zee, rond een graad of 20 landinwaarts.

Geert, maandag 20 juni, 06.35 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: