VR

03/29/2024

Weertype

Weertype

| 14°

50 %

Windrichting

3-4 bft
Een lagedrukgebied dat nog steeds nabij Ierland ligt, beheerst ons weer (het kreeg trouwens int [...]
Lees verder

ZA

30 mrt

Weertype

Weertype

| 13°

90 %

Windrichting

2 bft
Morgen lijkt er vrij veel regen te kunnen gaan vallen. Een regenzone schuift vanuit Frankrijk i [...]
Lees verder

ZO

31 mrt

Weertype

Weertype

| 16°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Zondag, Pasen zelf, lijkt de betere dag van de drie te worden! Het zou – zoals het er nu [...]
Lees verder

MA

1 apr

Weertype

Weertype

| 12°

90 %

Windrichting

3 bft
Maandag wordt waarschijnlijk ook een echte off-dag met een regenzone die in de loop van de dag [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We zitten tijdelijk in een westelijke circulatie met aanvoer van lagedrukgebieden en hun storingen van over de Atlantische Oceaan. Meest direct van belang voor ons is momenteel een lagedrukgebied met kern nabij Ierland dat geleidelijk oostwaarts trekt en onze kant op komt en vooral deze ochtend voor een tijdlang regen zal zorgen. Daarna passeren nog een aantal buien van dat laag. Tegen het eind van de week komt een uitloper van het Azorenhoog dichterbij en duwt de lagedrukgebieden weer wat meer terug naar het noorden waardoor het bij ons dan tijdelijk weer wat warmer kan worden. Dat zal vooral in het weekeind het geval zijn. Nadien lijkt de wisselvalligheid te hernemen:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt het een groot stuk van de dag regenachtig. In de loop van de ochtend trekt een regengebied doorheen onze omgeving met een periode van regen. Dat kan vrij intense regen zijn en er kan in totaal toch wel een 5 à 10 liter water per vierkante meter vallen. Vanmiddag wordt het dan geleidelijk aan droger, al kan dat toch tot halfweg de middag duren. In de late middag klaart het dan geleidelijk wat op, maar een bui blijft mogelijk. De dan van zuidwest naar west gedraaide wind kan weer wat vlagerig worden en aan zee kan die weer vrij krachtig tot krachtig gaan waaien. Mogelijk in de late middag daar tijdelijk weer met uitschieters van 50 à 60 km per uur. Tijdens de regenval is het koel met 14 tot 16 graden. Na de regen lopen de temperaturen vanmiddag tijdelijk nog tot 17-18 graden op alvorens vanavond weer af te koelen.

De nacht naar donderdag is het wisselend bewolkt met kans op een bui. Minima opnieuw rond een 12 tot 13-tal graden.

Morgen:

Morgen lijkt alles wat op te klaren. Door de komst van een rug van hoge luchtdruk wordt het stabieler, al is een bui niet onmogelijk. Zeker in de eerste helft van de dag kunnen er nog wel een aantal verspreide buien opduiken. De wind draait terug naar een meer zuidwestelijke tot zuidelijke richting en daarmee kan het weer een graadje warmer worden. Misschien dat het in de steden landinwaarts al rond een graad of 20 kan worden.

De nacht naar vrijdag verloopt rustig en wisselend bewolkt.

Overmorgen:

Vrijdag blijft het op een heel enkele bui niet te na gesproken, gewoon droog. Het is minder bewolkt en de opklaringen vallen weer een stukje breder uit. Daarbij kunnen de maxima wat hoger gaan en lopen zeker landinwaarts naar een 21-tal graden op.

Later:

In het weekeind is het rustiger met een zwakke tot matige zuidwestelijke wind. Er wordt dan warmere lucht aangevoerd waarbij het zaterdag een 22 tot 23 graden kan worden. Toch is het niet voor de volle 100% stabiel. Een enkele bui blijft steeds wel tot de mogelijkheden behoren.

Tegen het eind van de week en volgend weekeind knapt het weer geleidelijk weer wat op. Het zou dan een paar dagen dro(o)g(er) kunnen blijven met weer hogere temperaturen. Waarschijnlijk wordt dit betere intermezzo snel weer gevolgd door meer wisselvalligheid.

Samenvatting:

Vandaag gaat het regenen. Een regenzone trekt in de ochtend en de eerste helft van de middag door onze regio. Er kan daarbij 5 tot 10 liter water vallen per vierkante meter. Nadien klaart het nog wat op, maar een bui blijft mogelijk. Veel meer dan 14 tot 16 graden wordt het tijdens de regen niet, nadien kan het nog even een graad of 18 worden bij een aantrekkende en naar west draaiende wind.

Geert, woensdag 08 juni, 06.30 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: