DO

03/28/2024

Weertype

Weertype

| 13°

60 %

Windrichting

3-4 bft
Een lagedrukgebied nabij Ierland beheerst ons weer (het kreeg trouwens intussen de naam Nelson) [...]
Lees verder

VR

29 mrt

Weertype

Weertype

| 15°

80 %

Windrichting

3-4 bft
Ook morgen liggen er meer actieve gebieden met regen en/of buien in de buurt, maar veel lijkt d [...]
Lees verder

ZA

30 mrt

Weertype

Weertype

| 13°

80 %

Windrichting

2 bft
Zaterdag dient zich in dezelfde lijnen aan: licht wisselvallig. Er zijn opnieuw perioden met re [...]
Lees verder

ZO

31 mrt

Weertype

Weertype

| 16°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Zondag, Pasen zelf, lijkt de betere dag van de drie te worden! Het zou – zoals het er nu [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een lagedrukgebied boven de Noordzee beïnvloedt ook vandaag nog steeds ons weer. Het blijft daar nog even liggen en draait wat in het rond, maar trekt in de loop van de dag weg richting Denemarken. De meeste neerslag daarvan is voor Nederland voorzien, maar ook bij ons kunnen er nog buien van dit laag opduiken. De verdere eerste helft van de week komen we vervolgens in een westelijke circulatie terecht met aanvoer van lagedrukgebieden en hun storingen van over de Atlantische Oceaan. Meest direct van belang zal een volgende lagedrukgebied zijn dat vanuit Frankrijk onze kant op komt en vooral morgenochtend voor een tijdlang regen zal zorgen. Daarna passeren nog een aantal buien van dat laag. Tegen het eind van de week komt een uitloper van het Azorenhoog dichterbij en duwt de lagedrukgebieden weer wat meer terug naar het noorden waardoor het bij ons dan tijdelijk weer wat warmer kan worden.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt net als gisteren, ook weer een wisselvallige dag. Opklaringen en wolken wisselen elkaar af. Er is doorheen de dag ook kans op het opduiken van een paar verspreide buien, al zullen vele plekken het ook gewoon droog houden. De meeste buien vallen later vanochtend en in het eerste deel van de middag. Later in de middag lijkt het weer droger te gaan worden en trekken de buien geleidelijk aan weg. De maxima zitten rond ongeveer dezelfde waarden als gisteren en halen rond 18 graden als allerhoogste waarden bij een wat meer naar zuidwest draaiende wind. Meestal zitten de temperaturen gedurende de dag echter wat lager en ook aan zee zitten we sowieso met wat lagere maxima. Daar halen die maar een graad of 16.

De nacht naar woensdag neemt de bewolking toe bij minima die opnieuw rond een graad of 12 zullen blijven zitten. Tegen de ochtend loopt een volgende regenzone binnen en kan het vanaf de kust beginnen regenen.

Morgen:

Ook morgen zijn we niet van de wisselvalligheid verlost en is het afwisselend bewolkt, dan weer wat opgeklaard. De kans op perioden met buien en regen is groot terwijl de allerhoogste maxima rond een graad of 18-19 zitten. In de loop van de ochtend trekt eerst ook nog een regengebied doorheen onze omgeving met een periode van regen. In de middag klaart het dan geleidelijk wat op, maar een bui blijft mogelijk. De dan naar west gedraaide wind kan weer wat vlagerig worden en aan zee kan die weer vrij krachtig tot krachtig gaan waaien.

De nacht naar donderdag is het wisselend bewolkt met kans op een bui. Minima opnieuw rond een 10 tot 12-tal graden.

Overmorgen:

Donderdag lijkt alles wat op te klaren. Door de komst van een rug van hoge luchtdruk wordt het stabieler, al is een bui niet onmogelijk. Zeker in de eerste helft van de dag kunnen er nog wel een aantal verspreide buien opduiken. De wind draait terug naar een meer zuidelijke richting en daarmee kan het weer een graadje warmer worden.

Later:

Vrijdag blijft het op een heel enkele bui niet te na gesproken, gewoon droog. Het is minder bewolkt en de opklaringen vallen weer een stukje breder uit. Daarbij kunnen de maxima wat hoger gaan en lopen zeker landinwaarts naar een 23-tal graden op.

Tegen het eind van de week en volgend weekeind knapt het weer geleidelijk weer wat op. Het zou dan een paar dagen dro(o)g(er) kunnen blijven met weer hogere temperaturen. Waarschijnlijk wordt dit betere intermezzo snel weer gevolgd door meer wisselvalligheid.

Samenvatting:

Vandaag wordt een wisselvallige dag. Er trekken in de loop van de ochtend en de eerste helft van de middag een aantal buien doorheen onze omgeving. Later vanmiddag wordt het weer droger. De maxima zitten hooguit op een 18-tal graden bij een matige zuidwestelijke wind.

Geert, dinsdag 07 juni, 06.50 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: