DI

04/23/2024

Weertype

Weertype

| 10°

20 %

Windrichting

3-4 bft
Een Atlantisch hoog ligt van IJsland tot net west van de Britse Eilanden. Boven Scandinavië li [...]
Lees verder

WO

24 apr

Weertype

Weertype

|

90 %

Windrichting

4 bft
Ook morgen blijft het koel en wisselvallig. Wolken, wat zon en een aantal (felle) buien bepalen [...]
Lees verder

DO

25 apr

Weertype

Weertype

| 11°

80 %

Windrichting

3 bft
Donderdag is het ook aanhoudend wisselvallig. Het is zwaar bewolkt tot betrokken met kans op ee [...]
Lees verder

VR

26 apr

Weertype

Weertype

| 13°

50 %

Windrichting

3 bft
Vrijdag zijn er nog steeds veel wolken en blijft de kans op een bui bestaan, maar de wind is da [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een lagedrukgebied boven de Noordzee beïnvloedt ons weer. Het blijft daar nog even liggen en draait wat in het rond. De meeste neerslag daarvan is voor Nederland voorzien, maar ook bij ons kunnen er nog buien van dit laag opduiken. De eerste helft van de week komen we vervolgens in een westelijke circulatie terecht met aanvoer van lagedrukgebieden en hun storingen van over de Atlantische Oceaan. Tegen het eind van de week komt een uitloper van het Azorenhoog dichterbij en duwt de lagedrukgebieden weer wat meer terug naar het noorden waardoor het bij ons dan tijdelijk weer wat warmer kan worden.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zitten we nog steeds onder invloed van een klein lagedrukgebied op de Noordzee. Wolken en opklaringen wisselen af met perioden van regen en/of buien. De kans op een onweersbui blijft bestaan. Er zijn echter ook zeker lange droge perioden aanwezig en er zullen ook plekken zijn waar er geen buien zullen vallen. Het is ook weer koeler met temperaturen die maar maximaal rond een 18-19 graden uitkomen landinwaarts, maar waarschijnlijk op vele plekken doorheen de dag die waarden niet zullen halen. Aan zee is het maar een 16-17 graden maximaal. Er staat ook overal een stevige wind uit het westen. Aan zee kan die tot rond een 5 Bft uithalen met daar pieken tot rond 50 km per uur. Boven land is dat een vlagerige wind.

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt, maar wel meest of volledig droog bij minima rond een graad of 12 tegen de ochtend.

Morgen:

Morgen wordt ook een wisselvallige dag. Opklaringen en wolken wisselen elkaar af. Er is doorheen de dag ook kans op het opduiken van een paar verspreide buien, al zullen vele plekken het ook gewoon droog houden. De maxima zitten rond ongeveer dezelfde waarden als vandaag bij een wat meer naar zuidwest draaiende wind.

De nacht naar woensdag neemt de bewolking toe bij minima die opnieuw rond een graad of 12 zullen blijven zitten.

Overmorgen:

Ook woensdag zijn we niet van de wisselvalligheid verlost en is het afwisselend bewolkt, dan weer wat opgeklaard. De kans op perioden met buien en regen is groot terwijl de allerhoogste maxima rond een graad of 20 zitten. In de loop van de dag trekt ook een regengebied doorheen onze omgeving met een periode van regen.

Later:

Donderdag lijkt alles wat op te klaren. Door de komst van een rug van hoge luchtdruk wordt het stabieler, al is een bui niet onmogelijk. De wind draait terug naar een meer zuidelijke richting en daarmee kan het weer een graadje warmer worden.

We schakelen duidelijk over op een wisselvallig weerbeeld met erg gematigde temperaturen. Er zet zich een westelijke stroming in die regelmatig regen- en buiengebieden aanvoert. Af en toe zit daar wel eens een betere dag tussen, maar stabiel zomerweer is voorlopig niet aan de orde.

Samenvatting:

Vandaag wordt een wisselvallige dag met wolken, opklaringen en gaandeweg ook enkele verspreide buien. Het waait ook vrij stevig, zeker aan zee, uit een westelijke richting en veel meer dan 16 graden aan de kust tot 18-19 landinwaarts als piekwaarden, halen we niet.

Geert, maandag 06 juni, 09.20 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: