VR

04/26/2024

Weertype

Weertype

| 12°

80 %

Windrichting

2-3 bft
We zitten met een aantal lagedrukgebieden die ons weer nog steeds in negatieve zin blijven beï [...]
Lees verder

ZA

27 apr

Weertype

Weertype

| 16°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen zit de wind in een zachtere zuidelijke tot zuidwestelijke hoek. Er worden opnieuw veel w [...]
Lees verder

ZO

28 apr

Weertype

Weertype

10° | 17°

60 %

Windrichting

4(-5) bft
Zondag zien we een zelfde scenario: een zuidelijke wind voert warmere lucht aan met maxima rond [...]
Lees verder

MA

29 apr

Weertype

Weertype

| 17°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag zitten we nog altijd in een zuidelijke stroming met aanvoer van zachte, maar onstabiele [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

een hogedrukgebied boven het noorden van de Britse Eilanden heeft een uitloper via Denemarken richting Polen. Dat houdt bij ons een noordoostelijke tot oostelijke stroming in stand. Van het zuiden uit nadert een Frans lagedrukgebied dat steeds meer greep op ons weer krijgt. Het stuurt vrij veel wolken onze kant op waarbij vanaf later vandaag, maar zeker vannacht en morgen, de kans op regen- en onweersbuien in onze regio steeds groter wordt. Er is echter enorme onzekerheid over waar en wanneer deze buien precies gaan vallen. Zo goed als elk model toont hierbij een andere oplossing qua timing, intensiteit en locatie van deze buien. Ook over het vervolg van het weerbeeld na het weekeind is er grote onzekerheid. Meest waarschijnlijke scenario lijkt een overgang te worden naar een licht wisselvallig weerbeeld met gematigde temperaturen waarbij er af en toe eens een uitschieter tussen zit met wat hogere maxima:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag krijgen we nog meer van hetzelfde weerbeeld als gisteren, maar we komen wel geleidelijk steeds dieper in zachtere luchtmassa’s terecht. Zo wordt het vanmiddag landinwaarts toch wel een 24-25 graden. De kust blijft echter steeds een flink aantal graden lager zitten want ook vandaag blijft de wind in een noordoostelijke tot noordelijke hoek zitten. Er is wel per momenten erg veel bewolking aanwezig. Zo start de dag zwaar bewolkt tot betrokken nadat er de voorbije nacht al een enkele regenbui is opgedoken en zeker naar de late middag / avond toe, stijgt de kans op een lokale regen- of onweersbui.

Ook in de nacht naar zondag zijn er veel wolken met een stijgende kans op regen of (onweers)buien tegen de ochtend. Het is erg zacht met minima rond 15 graden of meer. Er is echter een totale onzekerheid over waar en wanneer de eerste buien opduiken. De diverse modellen tonen hierbij allemaal andere oplossingen. Meest waarschijnlijke scenario is dat er vooral later in de nacht buien zullen beginnen binnenlopen.

Morgen:

Morgen arriveert een lagedrukgebied met veel wolken. Daardoor gaan de temperaturen weer lager zitten en raken maar tot rond of net vooraan de 20 graden. Er is veel bewolking en al van in de ochtend zijn er perioden met regen en/of buien. Dat kunnen felle buien zijn met onweer. Later in de middag draait de wind naar het westen en komen er vanaf de kust opklaringen binnen, maar we raken dan wel in veel koelere lucht.

Overmorgen:

Maandag zitten we onder invloed van een klein lagedrukgebied op de Noordzee. Wolken en opklaringen wisselen af met perioden van regen en/of buien. De kans op een onweersbui blijft bestaan. Het is ook weer koeler met temperaturen die maar maximaal rond een 20 graden uitkomen landinwaarts, maar waarschijnlijk op vele plekken doorheen de dag die waarden niet zullen halen.

Later:

Disndag wordt ook een wisselvallige dag. Opklaringen, wolken en buien of perioden met regen wisselen elkaar af en het is met 17 tot 19 graden duidelijk een stuk koeler geworden.

Volgende week blijft het vrij warm, maar het is onduidelijk welk weerbeeld daarbij zal horen. Meest waarschijnlijke lijkt toch een overgang te worden naar meer wisselvalligheid.

Samenvatting:

Na een bewolkte start, volgen er vandaag tijdelijk meer opklaringen, maar nieuwe wolken zijn nooit ver weg. Later vanmiddag neemt de kans op regen- en onweersbuien fors toe. Het wordt wel warm met maxima van 20 graden aan zee tot lokaal 25 landinwaarts. Vanavond en vannacht kunnen er vooral later in de nacht felle regen- en onweersbuien opduiken.

Geert, zaterdag 04 juni, 10.25 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: