VR

04/26/2024

Weertype

Weertype

| 12°

80 %

Windrichting

2-3 bft
We zitten met een aantal lagedrukgebieden die ons weer nog steeds in negatieve zin blijven beï [...]
Lees verder

ZA

27 apr

Weertype

Weertype

| 16°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen zit de wind in een zachtere zuidelijke tot zuidwestelijke hoek. Er worden opnieuw veel w [...]
Lees verder

ZO

28 apr

Weertype

Weertype

10° | 17°

60 %

Windrichting

4(-5) bft
Zondag zien we een zelfde scenario: een zuidelijke wind voert warmere lucht aan met maxima rond [...]
Lees verder

MA

29 apr

Weertype

Weertype

| 17°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag zitten we nog altijd in een zuidelijke stroming met aanvoer van zachte, maar onstabiele [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We zien boven de Britse Eilanden een sterk hogedrukgebied dat ons dit weekeind in een diepe noordelijke stroming laat terechtkomen met aanvoer van veel koudere lucht. Tegenspeelster van dienst is een laag dat boven Scandinavië ligt. In die noordelijke stroming tussen die beide systemen, trekken nog steeds enkele staartjes van storingen mee met een kans op een lokale bui. Vooral morgen neemt de buiigheid daarin tijdelijk flink toe met in de loop van vooral zondagochtend een aantal verspreide buien. Later volgende week komen we weer in zachtere lucht terecht met tegen het midden van de week opnieuw beduidend hogere temperaturen. Het blijft verder ook opvallend dat het erg droog blijft. Op wat hele lichte regen of een enkele bui niet te na gesproken valt er amper iets van neerslag in onze regio:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zitten we volop in erg koele lucht. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af en er is een kleine kans op een heel enkele lichte bui al lijkt het er sterk op dat het vandaag overdag nog overal gewoon droog zal blijven. De maxima zijn erg getemperd en komen niet veel hoger te zitten dan rond een 17-tal graden landinwaarts. Aan zee is dat maar een 15 à 16 graden. De wind draait daarbij naar het noorden, maar waait wel wat minder hard dan de voorbije dagen. Toch kan die aan de kust nog tijdelijk vrij krachtig worden, zeker in de namiddag.

In de nacht naar zondag koelt het nog wat verder af met minima landinwaarts dan rond een 5-6 graden tegen de ochtend. Tegen dan is aan zee ook een eerste vooruitgeschoven bui mogelijk.

Morgen:

Morgen is het nog wat koeler en licht wisselvallig. Er zijn veel wolken en er is kans op het voorkomen van een verspreide lichte bui. Vooral in de ochtend krijgen de meeste plekken echt wel met een paar buien te maken wanneer een buienlijntje van noord naar zuid door onze regio zal trekken. In de namiddag gaan de droge perioden geleidelijk weer overheersen en kan het vooral aan de kust weer breed opklaren. Het is ook een koele dag. Veel meer dan 14-15 graden aan de kust tot 16-17 landinwaarts zal het daarbij niet meer worden.

Ook de nacht naar maandag wordt een echt koele nacht met minima die landinwaarts weer tot rond een graad of 5 kunnen dalen.

Overmorgen:

Maandag blijft het erg koeltjes met maxima opnieuw rond een 14-tal graden aan de kust en rond 16 graden landinwaarts. Wolken en opklaringen wisselen elkaar ook dan af met kans op een aantal verspreide buien.

Later:

Op dinsdag draait de wind naar een zuidelijke richting en wordt de aanvoer van koude lucht de pas afgesneden. Er komt weer zachtere lucht binnen met maxima die landinwaarts weer gemakkelijk naar een 20-tal graden en meer oplopen. Er is wel kans op het voorkomen van een enkele bui en aan de kust kan er later weer een zeebries opduiken.

Later volgende week wordt het duidelijk weer flink warmer, maar zeker naar woensdag / donderdag toe ook licht onstabiel met kans op enkele regen- of onweersbuien.

Samenvatting:

Vandaag is een wisselend bewolkte dag. Opklaringen en wolken wisselen af, maar het blijft droog. De temperaturen worden nog wat verder getemperd en zitten maximaal rond 15 graden aan zee tot 17 landinwaarts.

Geert, zaterdag 28 mei, 08.50 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: