DO

04/25/2024

Weertype

Weertype

| 11°

70 %

Windrichting

3 bft
Een Atlantisch hoog ligt ongeveer pal in het midden van de Atlantische Oceaan, maar speelt voor [...]
Lees verder

VR

26 apr

Weertype

Weertype

| 13°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Vrijdag zijn er nog steeds veel wolken en blijft de kans op een bui of perioden met regen besta [...]
Lees verder

ZA

27 apr

Weertype

Weertype

| 17°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Zaterdag zit de wind in een zachtere zuidelijke tot zuidwestelijke hoek. Er worden opnieuw veel [...]
Lees verder

ZO

28 apr

Weertype

Weertype

10° | 18°

80 %

Windrichting

4(-5) bft
Zondag zien we een zelfde scenario: een zuidelijke wind voert warmere lucht aan met maxima rond [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een mobiel hogedrukgebied zal ook vandaag ons weer in gunstige zin zal beïnvloeden. Intussen zien we boven de Golf van Biscaye een lagedrukgebied liggen. Het hoog trekt snel weg en het Franse laag zal morgen over ons land trekken waarna het boven de Noordzee terechtkomt. Vandaar zal het ook dinsdag nog ons weer in de greep houden. Intussen ontwikkelt zich ook een sterk Azorenhoog dat tegen het midden van de week richting de Britse Eilanden trekt. Het lijkt er sterk op dat dit hoog daar dan enige tijd voor anker zal gaan en ons in een koele noordelijke stroming zal brengen met aanvoer van koelere en licht onstabiele lucht. Honderd procent zeker is dit nog niet. Er zijn ook andere oplossingen in het ensemble, maar de meeste leden gaan op termijn toch voor die koelere noordelijke (en opnieuw vrijwel droge) stroming. In de praktijk kan het daarbij toch gemakkelijk telkens rond of vooraan de 20 graden worden, zeker landinwaarts, al zal het niet altijd even zonnig zijn:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt een droge en vrij zonnige dag. De maxima lopen geleidelijk weer wat op en halen overdag toch alweer een 22 tot 23, zelfs 24 graden landinwaarts. Mogelijk zelfs nog wat hoger. Aan de kust telkens minder door een wind van zee die vooral in de middag wat de kop zal opsteken. Voor die tijd en landinwaarts staat er een zwakke zuidelijke wind. Later vanmiddag kan de zeebries gemakkelijk een flink eind landinwaarts lopen. Er zijn weinig wolken of het zijn wat hoge sluierwolken, maar zonder veel erg.

Vanavond koelt het dan langzaam af. In de nacht naar maandag neemt de bewolking toe bij opnieuw wat hogere minima. Die zitten rond een 12-tal graden. Tegen de ochtend is een lokale bui niet uitgesloten.

Morgen:

Morgen wordt een wisselvallige dag. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af en er vallen vooral zowel ’s morgens als ’s middags, maar toch vooral in de middag regelmatig verspreide buien. De maxima zitten dan rond een graad of 20 tot 22 tussen de buien in. Tijdens buien is dat minder. Ook een onweer of een onweerachtige bui is mogelijk. De wind zit de hele dag in het zuidwesten en waait meest matig, soms verstoord tijdens en rond de buien.

In de avond en nacht is het aanhoudend wisselvallig met kans op enkele buien. Minima rond een 10-tal graden.

Overmorgen:

Ook dinsdag is het wisselvallig met buien en/of perioden van regen. Het wordt ook koeler met maxima dan nog rond een 18 tot 19 graden maximaal. Gaandeweg de dag wordt het wel stabieler en neemt de kans op regen en buien af. De wind draait tegen de avond naar een noordwestelijke richting.

Later:

Op woensdag komen we in een koelere noordelijke stroming terecht met aanvoer van wolkenvelden en opklaringen. Er is nog een kleine kans op een enkele bui, maar de droge perioden overheersen. Het is minder warm met maxima rond 18 tot 20 graden.

Later volgende week komen we waarschijnlijk in een noordelijke stroming terecht met aanvoer van wolken en opklaringen. Het is overwegend droog al is dat geen 100% garantie. De maxima worden in de koelere lucht getemperd en zitten rond 18 tot 21 graden en ook de minima zijn koeler.

Samenvatting:

Vandaag wordt een mooie zomerse dag met maxima tussen 22 en 25 graden. Er is veel zon met wat hoge sluierwolken en het blijft droog. De wind waait zwak uit het zuiden, later komt er vanaf de kust een zeebries opzetten.

Geert, zondag 22 mei, 10.20 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: