ZA

04/20/2024

Weertype

Weertype

| 10°

70 %

Windrichting

3-5 bft
Een Atlantisch hoog breidt zijn invloed dit weekend steeds meer uit tot boven de Britse Eilande [...]
Lees verder

ZO

21 apr

Weertype

Weertype

| 12°

40 %

Windrichting

3-4 bft
Zelfs morgen blijft het zeker niet overal droog. We zitten dan nog altijd in een noordelijke to [...]
Lees verder

MA

22 apr

Weertype

Weertype

| 11°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag wordt een rustiger dag, maar toch zeker weer met de nodige wolkenpartijen. Die kunnen g [...]
Lees verder

DI

23 apr

Weertype

Weertype

| 11°

40 %

Windrichting

3-4 bft
Dinsdag is het weer wisselvalliger. Nieuwe impulsen van storingen zorgen dan weer voor een stij [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een hogedrukgebied dat met kern boven de Britse Eilanden ligt, bepaalt ons weer. Wij zitten nog steeds aan de oostelijke flank van dat hoog en blijven daarbij wel in een koelere noord tot noordoostelijke stroming zitten. We hebben daarbij ook last van wat oude fronten(restanten) en een klein koud putje dat door onze omgeving trekt met meer wolken (en een lokale druppel regen). Ook in het weekeind zijn er van tijd tot tijd veel wolken die horen bij restanten van oude fronten. Na het weekeind blijven we tot in lengte van dagen onder invloed van hoge druk zitten. De onzekerheid die er gisteren nog in de pluim zat voor de daarbij horende temperaturen, lijkt er vandaag uit, maar toch hou ik een slag om de arm omdat alles toch zal afhangen van de definitieve ligging van het hoog volgende week of we voor aanhoudende noordelijke stromingen gaan, dan wel of het (veel) zachter (warmer) wordt. De pluim van vandaag toont die laatste optie waarbij het vooral opnieuw opvalt hoe werkelijk ALLE neerslaglijntjes zo goed als uit de pluim verdwenen zijn:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Ook vandaag ziet er niet onaardig uit, al wordt het allemaal wel weer wat minder. Daarbij is het zo dat de maxima weer meer getemperd worden door de noord tot noordoostelijke wind die er staat. We halen desalniettemin toch wel weer gemakkelijk een 15-tal graden landinwaarts. Aan zee is dat telkens een aantal graden minder. In de loop van de dag drijven er ook wel weer wat meer wolken binnen en krijgt de zon het per momenten moeilijker. Heel misschien valt er zelfs links of rechts een handvol druppels uit die wolken, al zal dat echt wel de spreekwoordelijke uitzondering op de regel zijn. Het lijkt er op dit moment op dat de meeste bewolking vanochtend voorkomt en dat er vanmiddag geleidelijk aan meer ruimte zal komen voor opklaringen en de bijhorende zonnige momenten.

In de nacht naar zaterdag krijgen we een mix van wolken en opklaringen en minima rond een 6-tal graden. Er kan eventueel uit de bewolking toch links of rechts eens een handvol druppels vallen, maar daarmee is echt wel alles gezegd.

Morgen:

Morgen is het opnieuw wisselend bewolkt waarbij opklaringen en wolkenvelden elkaar afwisselen. Daarbij is het zelfs opnieuw niet volledig uitgesloten dat er hier of daar eens een handvol druppels valt, maar een echte bui kan je dat eigenlijk niet noemen. De temperaturen gaan er wel weer wat op achteruit en zitten nog maar rond een 13 tot 14 graden landinwaarts, aan zee wat minder. Komt de zon er toch langer door, dan kunnen we gerust een lokale 15 graden halen, maar wat de hoeveelheid zon betreft, zal dat echt nowcasten worden.

Ook in de nacht naar zondag blijft er veel bewolking hangen, afgewisseld met bredere opklaringen. Er verandert niet zoveel aan de minima.

Overmorgen:

Zondag lijkt het weerbeeld erg op dat van zaterdag. Er is veel bewolking met een aantal opklaringen. De temperaturen zitten opnieuw rond een 13 tot 14 graden, wat minder aan zee. Net als op zaterdag zou er in de loop van de dag al eens een plaatselijke druppel kunnen vallen, maar we gaan die echt moeten zoeken. De kans daarop wordt zelfs kleiner.

Later:

Ook op maandag zitten we met een status quo in het weerbeeld. We blijven onder hogedruk leven met rustig weer, maar er kunnen ook dan eventueel van tijd tot tijd al eens meer wolken opduiken. Dat gaan we echt dag per dag moeten bekijken. De temperaturen maken nog steeds pas op de plaats, al kan dat eventueel op maandag weer een graadje meer worden.

Begin volgende week blijven we onder hogedruk leven met een mix van wolken en opklaringen. De temperaturen zijn echter niet zeker en zullen afhankelijk zijn van waar de kern van het hogedrukgebied precies zal terechtkomen en dat is nog niet helemaal duidelijk.

Samenvatting:

Vandaag start met veel wolken en dat blijft vanochtend zo. Vanmiddag vergroot de kans op opklaringen weer. Er staat daarbij een zwakke tot matige noordoostelijke wind met maxima tussen 13 graden aan de kust tot 15 landinwaarts. Het blijft droog.

Geert, vrijdag 29 april, 06.35 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: