VR

04/26/2024

Weertype

Weertype

| 12°

80 %

Windrichting

2-3 bft
We zitten met een aantal lagedrukgebieden die ons weer nog steeds in negatieve zin blijven beï [...]
Lees verder

ZA

27 apr

Weertype

Weertype

| 16°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen zit de wind in een zachtere zuidelijke tot zuidwestelijke hoek. Er worden opnieuw veel w [...]
Lees verder

ZO

28 apr

Weertype

Weertype

10° | 17°

60 %

Windrichting

4(-5) bft
Zondag zien we een zelfde scenario: een zuidelijke wind voert warmere lucht aan met maxima rond [...]
Lees verder

MA

29 apr

Weertype

Weertype

| 17°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag zitten we nog altijd in een zuidelijke stroming met aanvoer van zachte, maar onstabiele [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We zien nog steeds een hogedrukgebied boven Scandinavië liggen dat zich geleidelijk opnieuw opbouwt met een centrum boven de Noorse Zee. Het bouwt een verbinding op met het Azorenhoog dat op een vrij noordelijke positie ligt. Verder zien we drukdalingen in de westelijke Middellandse Zee. Boven onze omgeving liggen nog wat restanten van een oude storing die verder oplost. Deze evolutie gaat verder waarbij het zwakke front over onze omgeving verder verpietert. Er blijven daar amper nog wolken van over. De luchtdruk gaat boven Scandinavië verder stijgen terwijl die boven Frankrijk en het Iberisch schiereiland verder naar omlaag gaat en daar vormt zich een flink lagedrukgebied. Daardoor komt er bij ons opnieuw een oost tot noordoostelijke stroming op gang van droge en vrij zachte lucht. Tegen het weekeind heeft het Franse laag de neiging om wat meer noordelijk te komen waardoor we eventueel wat onstabieler weer zouden kunnen krijgen, maar tot veel meer dan een lokale bui lijkt dat voorlopig niet te leiden en dan nog. De pluim toont dan ook een aanhoudend erg zacht weerbeeld met vanaf het weekeind een kleine kans op die ene lokale bui, maar veel neerslag zal dat allemaal niet opleveren. Door deze drukverdeling komt er vanaf zondag wel geleidelijk aan minder warme lucht onze kant op waarbij de maxima een aantal graden zullen inleveren:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag is ook een licht bewolkte dag met een mix van wat (hoge sluier)wolken en veel en brede opklaringen. We krijgen nog steeds met erg zachte maxima te maken die nog altijd gemakkelijk oplopen naar een 17-18 graden landinwaarts. Aan zee is dat enkele graden minder. De wind heeft de neiging om naar het noordoosten tot het oosten te draaien doordat de luchtdruk ten noorden van ons weer gaat stijgen en ten zuiden van ons daalt. Aan zee komt er later in de middag weer een meer noordelijke component in de wind bij waardoor het daar weer enkele graden afkoelt. Die wind zal trouwens vandaag overdag wat harder waaien dan de vorige dagen en is per momenten weer duidelijk voelbaar. Ook wanneer de zeebries invalt, is er tijdelijk wat meer wind in de kustregio.

In de avond en nacht is het licht bewolkt tot helder met minima rond een 6-tal graden landinwaarts, aan zee iets meer. Er kan wat nevel opduiken, maar voor mist is de lucht te droog.

Morgen:

Morgen krijgen we een vergelijkbaar weerbeeld als vandaag. Het gaat om een mix van wolken en opklaringen en maxima die rond een 16 tot 18 graden uitkomen. Daarbij staat een zwakke tot matige oostelijke wind. Van tijd tot tijd kan er net als vandaag en gisteren al eens wat meer bewolking opduiken, op andere momenten overheerst de zon.

De avond en nacht verlopen opnieuw rustig met minima die tegen de ochtend weer naar een 6 tot 8 graden dalen.

Overmorgen:

Ook vrijdag wordt een rustige dag met veel zon. Later op de dag kan de bewolking eventueel wat toenemen vanaf de Franse grens. Het blijft zacht met maxima die weer rond 15 tot 18 graden uitkomen.

Later:

Zaterdag is de wind intussen alweer meer naar een zuidoostelijke tot zelfs zuidelijke richting gedraaid en daarmee komt er nog zachtere lucht binnen met maxima die zelfs lokaal weer tot dicht tegen of rond de 20 graden kunnen oplopen. Er verschijnen wel geleidelijk weer wat meer wolken in het weerbeeld.

In het weekeind kan het iets wisselvalliger worden met wat meer wolken en wie weet een lokale bui tegen zondag, maar dat is nog niet zeker. De temperaturen zullen vanaf zondag en in de nieuwe week wat terugvallen, maar blijven toch vrij zacht.

Samenvatting:

Ook vandaag is het fraai lenteweer. Er kunnen al eens momenten met wat meer (sluier)wolken zijn, maar de zon doet toch goed haar best en meer dan dat. De maxima zitten rond 14-15 graden aan zee tot 17-18 landinwaarts. Er staat wel wat meer wind uit het noordoosten tot oosten. Aan zee is er in de namiddag weer een zeebries.

Geert, woensdag 20 april, 06.30 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: