VR

04/19/2024

Weertype

Weertype

| 11°

90 %

Windrichting

3-5 bft
Een Atlantisch hoog ligt ten westen van de Britse Eilanden.  Boven de Noordzee ligt intussen e [...]
Lees verder

ZA

20 apr

Weertype

Weertype

| 10°

70 %

Windrichting

3-4 bft
De zaterdagse vooruitzichten zijn flink wat minder geworden op de laatste weerkaarten. Ook dan [...]
Lees verder

ZO

21 apr

Weertype

Weertype

| 12°

40 %

Windrichting

3 bft
Zelfs op zondag blijft het zeker niet overal droog. We zitten dan nog altijd in een noordelijke [...]
Lees verder

MA

22 apr

Weertype

Weertype

| 11°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag wordt een rustiger dag, maar toch zeker weer met de nodige wolkenpartijen. Een enkele l [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We zien nog altijd een hogedrukgebied boven Scandinavië liggen, maar dat neemt verder in kracht af. Verder zien we op de weerkaarten ook een vrij sterk Azorenhoog dat op een vrij noordelijke positie ligt. Tussen IJsland en Schotland ligt een lagedrukgebied waarvan een storing (of wat er van overblijft) over onze omgeving ligt en tenslotte zien we drukdalingen in de Middellandse Zee. Deze drukverdeling evolueert verder waarbij het zwakke front over onze omgeving verder verpietert. Er blijven daar eigenlijk alleen nog wat sluierwolken van over. De luchtdruk gaat de komende dagen boven Scandinavië verder stijgen terwijl die boven Frankrijk en het Iberisch schiereiland naar omlaag gaat. Daardoor komt er bij ons opnieuw een oost tot noordoostelijke stroming op gang van droge en vrij zachte lucht. Tegen het weekeind heeft het Franse laag de neiging om wat meer noordelijk te komen waardoor we eventueel wat onstabieler weer zouden kunnen krijgen, maar tot veel meer dan een lokale bui lijkt dat voorlopig niet te leiden en dan nog. De pluim toont dan ook een aanhoudend erg zacht weerbeeld met vanaf het weekeind een kleine kans op die ene lokale bui, maar veel neerslag zal dat allemaal niet opleveren:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zijn er een aantal hoge wolkenvelden aanwezig, maar de zon is zeker niet buiten spel gezet. Integendeel. Het zwakke front dat hiervoor verantwoordelijk is, lost steeds verder op en er blijft haast niets van over. Er komen nog brede opklaringen voor die zelfs weer breder worden naarmate de dag vordert. De maxima blijven erg hoog en halen gemakkelijk 15 tot 17 graden bij een naar noordwest tot west gedraaide wind die echter maar heel zwak waait boven land, aan zee is die wat meer uitgesproken. Het blijft ook sowieso droog. Aan zee wordt de wind later vanmiddag noord van richting en trekt wat aan.

Vanavond en vannacht is het rustig en licht bewolkt met eventueel lokaal vorming van wat nevel. De minima dalen net als de voorbije nacht tegen de ochtend tot een 5 à 7 graden.

Morgen:

Morgen is ook een licht bewolkte dag met een mix van wat hoge sluierwolken en veel en brede opklaringen. We krijgen nog steeds met erg zachte maxima te maken die nog altijd gemakkelijk oplopen nar een 17-18 graden landinwaarts. Aan zee is dat enkele graden minder. De wind heeft dan weer de neiging om naar het oosten te draaien doordat de luchtdruk ten noorden van ons weer gaat stijgen en ten zuiden van ons daalt. Aan zee komt er later in de middag weer een meer noordelijke component in de wind bij waardoor het daar weer enkele graden afkoelt.

In de avond en nacht is het licht bewolkt tot helder met minima rond een 5-tal graden landinwaarts, aan zee iets meer.

Overmorgen:

Donderdag krijgen we een vergelijkbaar weerbeeld als op woensdag. Het gaat om een mix van wolken en opklaringen en maxima die rond een 16 tot 18 graden uitkomen. Daarbij staat een zwakke tot matige oostelijke wind.

Later:

Ook vrijdag wordt een rustige dag met veel zon. Later op de dag kan de bewolking eventueel wat toenemen vanaf de Franse grens. Het blijft zacht met maxima die weer rond 15 tot 18 graden uitkomen.

In het weekeind kan het iets wisselvalliger worden met wat meer wolken en wie weet een lokale bui, maar dat is nog niet zeker. De temperaturen zouden iets kunnen terugvallen, maar blijven toch erg zacht.

Samenvatting:

Vandaag wordt weer een fraaie lentedag. Er zijn wat hoge sluierwolken aanwezig, maar zonder veel erg. De maxima zitten rond 15 graden aan de kust tot 18 landinwaarts bij een zwakke tot matige noordwestelijke, later aan zee meer noordelijke wind.

Geert, dinsdag 19 april, 06.35 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: