VR

04/19/2024

Weertype

Weertype

| 11°

90 %

Windrichting

3-5 bft
Een Atlantisch hoog ligt ten westen van de Britse Eilanden.  Boven de Noordzee ligt intussen e [...]
Lees verder

ZA

20 apr

Weertype

Weertype

| 10°

70 %

Windrichting

3-4 bft
De zaterdagse vooruitzichten zijn flink wat minder geworden op de laatste weerkaarten. Ook dan [...]
Lees verder

ZO

21 apr

Weertype

Weertype

| 12°

40 %

Windrichting

3 bft
Zelfs op zondag blijft het zeker niet overal droog. We zitten dan nog altijd in een noordelijke [...]
Lees verder

MA

22 apr

Weertype

Weertype

| 11°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag wordt een rustiger dag, maar toch zeker weer met de nodige wolkenpartijen. Een enkele l [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een sterk hogedrukgebied met kern boven Scandinavië, bepaalt ook vandaag nog steeds ons weer. Het trekt zich wel geleidelijk naar het noordoosten terug en dat maakt de weg vrij voor een zeer sterk verzwakte storing ten westen van ons om dichterbij te komen. Dat front lost verder en verder op en komt morgen in de loop van de dag boven onze regio tot stilstand. Het lijkt erop dat er hoogstens een aantal wolkenvelden tot bij ons geraken, neerslag lijkt niet aan de orde te zijn. Daarna zou een laag ten westen van de Britse Eilanden de regie overnemen, in combinatie met een blokkade van hogedruk ten noordoosten van ons. dat is een setting die wel eens lang zou kunnen gaan duren … We krijgen de komende dagen dan ook vooral vrij rustig weer met aanhoudend vrij zachte temperaturen, al kan er vanaf maandag later op de avond en de dagen nadien wel per momenten al eens vrij veel bewolking hangen. Neerslag is er opnieuw niet of amper bij. De pluim toont amper iets van neerslag. Pas tegen het eind van de week / volgend weekeind zien we enkele heel voorzichtige neerslagsignalen opduiken waarmee de droge lente verder doorzet:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag ligt er ten westen van ons een zwakke storing klaar. Die zal ons echter overdag nog niet bereiken. De wind draait naar het zuidwesten en waarschijnlijk krijgen we in de loop van de dag te maken met een aantal binnenlopende wolkenvelden, al zou dat nog wel eens kunnen meevallen. De wolken komen er pas in de late middag / avond aan en dan nog. Het zijn vooral hoge sluierwolken waar de zon weinig of geen moeite mee heeft. In elk geval wordt het opnieuw erg zacht en halen we weer maxima van 17-18 graden aan zee tot 19-20 landinwaarts. Later op de dag draait de wind naar een westelijke richting en wordt het vooral aan zee en in het noordwesten wat minder warm. Daar vallen de maxima dan enkele graden terug.

De nacht naar dinsdag levert meer binnenlopende wolkenvelden op en een wat hogere minimumtemperatuur. Helemaal bewolkt raakt het echter zeker niet. Er kan door de meer vochtige lucht wel wat nevel en zelfs mist opduiken. Vooral aan en boven zee zou dat laatste het geval kunnen zijn.

Morgen:

Morgen zijn er een aantal wolkenvelden aanwezig, maar de zon is zeker niet buiten spel gezet. Er komen nog brede opklaringen voor die zelfs weer breder worden naarmate de dag vordert. De maxima blijven erg hoog en halen gemakkelijk 15 tot 17 graden bij een naar zuidwest tot west gedraaide wind die echter maar heel zwak waait. Regen is er niet bij of het zou een heel lokaal handvol druppels moeten zijn en zelfs dat is in de laatste kaarten niet meer te zien. De wind waait uit een west tot zuidwestelijke hoek, maar is zwak tot hoogstens matig.

De nacht naar woensdag is wat zachter doordat er meer wolken zijn.

Overmorgen:

Woensdag is een wisselend bewolkte dag met een mix van wolken en opklaringen. We krijgen nog steeds met erg zachte maxima te maken die nog altijd gemakkelijk oplopen nar een 17-18 graden landinwaarts. Aan zee is dat enkele graden minder. De wind heeft dan weer de neiging om naar het oosten te draaien doordat de luchtdruk ten noorden van ons weer gaat stijgen en ten zuiden van ons daalt.

 

Later:

Donderdag krijgen we een vergelijkbaar weerbeeld als op woensdag. Het gaat om een mix van wolken en opklaringen en maxima die rond een 16 tot 18 graden uitkomen. Daarbij staat een zwakke tot matige oostelijke wind.

De rest van de week zorgt een zuidelijke tot zuidwestelijke stroming voor aanvoer van erg zachte lucht. Daarin zitten al eens een aantal wolkenvelden, maar de zon blijft zeer goed scoren. Neerslag is voorlopig niet aan de orde.

Samenvatting:

We krijgen ook vandaag een hele mooie dag met flink wat zon en amper of geen wolken. Later op de dag kan er wat sluierbewolking arriveren. De wind is zwak en veranderlijk en wordt later westelijk waarmee het wat koeler wordt in het noordwesten en aan zee. Eerst halen we nog maxima van 16 tot 18 graden aan de kust en tot 20 lokaal landinwaarts.

Geert, maandag 18 april, 10.05 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: