DO

04/25/2024

Weertype

Weertype

| 11°

70 %

Windrichting

3 bft
Een Atlantisch hoog ligt ongeveer pal in het midden van de Atlantische Oceaan, maar speelt voor [...]
Lees verder

VR

26 apr

Weertype

Weertype

| 13°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Vrijdag zijn er nog steeds veel wolken en blijft de kans op een bui of perioden met regen besta [...]
Lees verder

ZA

27 apr

Weertype

Weertype

| 17°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Zaterdag zit de wind in een zachtere zuidelijke tot zuidwestelijke hoek. Er worden opnieuw veel [...]
Lees verder

ZO

28 apr

Weertype

Weertype

10° | 18°

80 %

Windrichting

4(-5) bft
Zondag zien we een zelfde scenario: een zuidelijke wind voert warmere lucht aan met maxima rond [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een zeer sterk hogedrukgebied met kern in de buurt van Denemarken, bepaalt ook vandaag nog steeds ons weer. Het houdt storingen op een verre afstand. Daarbij krijgen we te maken met een aanvoer vanuit het oosten van droge en vrij zachte lucht. Tegen morgen komt er een zwak front vanaf de oceaan dichterbij, maar de vraag is nog hoe ver dat zal doorstoten. Het lijkt erop dat er hoogstens een aantal wolkenvelden tot bij ons geraken, neerslag lijkt niet aan de orde te zijn. Daarna zou een laag ten westen van de Britse Eilanden de regie overnemen, in combinatie met een blokkade van hogedruk ten noordoosten van ons. dat is een setting die wel eens lang zou kunnen gaan duren … We krijgen de komende dagen dan ook vooral vrij rustig weer met aanhoudend vrij zachte temperaturen, al kan er vanaf maandag later op de avond en de dagen nadien wel per momenten al eens vrij veel bewolking hangen. Neerslag is er opnieuw niet of amper bij. De pluim toont amper iets van neerslag:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Ook vandaag krijgen we mooi en rustig en vrij zonnig tot zonnig weer. De temperaturen klimmen weer gemakkelijk op tot rond een 16 à 18 graden in de kustregio bij veel zon en een zwakke oostelijke tot noordoostelijke wind die zelfs zuidoostelijk wordt. Boven land kunnen de maxima lokaal doorstoten tot een graad of 20. Er zijn amper wolken. Later op de dag schuiven er van het westen uit geleidelijk wat hoge sluierwolken binnen, maar die hebben amper invloed op de zon. Aan zee kan er in de namiddag wel weer een zeebries opsteken die daar dan de maxima weer enkele graden terugzet.

De nacht naar maandag verloopt opnieuw helder en koel met een paar hoge sluierwolken. Het kan daarbij afkoelen tot rond een 2-tal graden en lokaal is zelfs wat lichte vorst aan de grond niet uitgesloten.

Morgen:

Morgen ligt er ten westen van ons een zwakke storing klaar. De wind draait naar het zuidwesten en waarschijnlijk krijgen we in de loop van de dag te maken met een aantal binnenlopende wolkenvelden, al zou dat nog wel eens kunnen meevallen. De wolken komen er pas in de late middag / avond aan. In elk geval wordt het opnieuw erg zacht. Later op de dag draait de wind naar een westelijke richting en wordt het vooral aan zee en in het noordwesten wat minder warm.

De nacht naar dinsdag levert meer binnenlopende wolkenvelden op en een wat hogere minimumtemperatuur.

Overmorgen:

Dinsdag zijn er een aantal wolkenvelden aanwezig, maar de zon is zeker niet buiten spel gezet. Er komen nog brede opklaringen voor die zelfs weer breder worden naarmate de dag vordert. De maxima blijven erg hoog en halen gemakkelijk 15 tot 17 graden bij een naar zuidwest gedraaide wind. Regen is er niet bij of het zou een heel lokaal handvol druppels moeten zijn. De wind waait uit een west tot zuidwestelijke hoek, maar is zwak tot hoogstens matig.

De nacht naar woensdag is wat zachter doordat er meer wolken zijn.

Later:

Woensdag is een wisselend bewolkte dag met een mix van wolken en opklaringen. We krijgen nog steeds met erg zachte maxima te maken die nog altijd gemakkelijk oplopen nar een 17-18 graden landinwaarts. Aan zee is dat enkele graden minder.

De rest van de week zorgt een zuidelijke tot zuidwestelijke stroming voor aanvoer van erg zachte lucht. Daarin zitten al eens een aantal wolkenvelden, maar de zon blijft zeer goed scoren. Neerslag is voorlopig niet aan de orde.

Samenvatting:

Vandaag is gewoon af. Heel veel zon en hoge maxima, lokaal landinwaarts tot wel 20°C. De wind waait zwak uit het zuidoosten. Later komt er aan de kust een zeebries te staan met daar wat afkoeling tot gevolg. Vanmiddag waaien er ook wat hoge sluierwolken binnen, maar zonder veel erg.

Geert, zondag 17 april, 08.25 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: