VR

03/29/2024

Weertype

Weertype

| 14°

50 %

Windrichting

3-4 bft
Een lagedrukgebied dat nog steeds nabij Ierland ligt, beheerst ons weer (het kreeg trouwens int [...]
Lees verder

ZA

30 mrt

Weertype

Weertype

| 13°

90 %

Windrichting

2 bft
Morgen lijkt er vrij veel regen te kunnen gaan vallen. Een regenzone schuift vanuit Frankrijk i [...]
Lees verder

ZO

31 mrt

Weertype

Weertype

| 16°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Zondag, Pasen zelf, lijkt de betere dag van de drie te worden! Het zou – zoals het er nu [...]
Lees verder

MA

1 apr

Weertype

Weertype

| 12°

90 %

Windrichting

3 bft
Maandag wordt waarschijnlijk ook een echte off-dag met een regenzone die in de loop van de dag [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een zeer sterk hogedrukgebied met kern in de buurt van Denemarken, bepaalt ons weer. Het houdt storingen op een verre afstand. Daarbij krijgen we te maken met een aanvoer vanuit het oosten van droge en vrij zachte lucht. Tegen maandag komt er een zwak front vanaf de oceaan dichterbij, maar de vraag is nog hoe ver dat zal doorstoten. Het lijkt erop dat er hoogstens een aantal wolkenvelden tot bij ons geraken, neerslag lijkt niet aan de orde te zijn. Daarna zou een laag ten westen van de Britse Eilanden de regie overnemen, in combinatie met een blokkade van hogedruk ten noordoosten van ons. dat is een setting die wel eens lang zou kunnen gaan duren … We krijgen de komende dagen dan ook vooral vrij rustig weer met aanhoudend vrij zachte temperaturen, al kan er later wel per momenten al eens vrij veel bewolking hangen, zeker naa maandag / dinsdag toe. Neerslag is er opnieuw niet of amper bij. De neerslagsignalen van gisteren zijn zo goed als allemaal uit de pluim verdwenen en we kijken tegen een lange periode van lentedagen aan:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt een aangename en (vrij) zonnige dag. Er zijn eerst nog wel wat wolkenpartijen, maar de zon overheerst al snel en de aanwezige wolken lossen allemaal vlot op bij maxima die opnieuw rond een 15-tal graden en meer gaan uitkomen. Lokaal kunnen we weer een 17-tal graden noteren, zeker landinwaarts. De wind heeft een noordoostelijke tot oostelijke richting opgezocht en voert droge en vrij zachte lucht aan. Aan de kust is later vanmiddag weer een afkoelend zeebriesje mogelijk.

De nachten zijn wel weer wat koeler. Het is helder en het kan tot een 2-3 graden afkoelen. Er vormt zich wat lokale nevel.

Morgen:

Ook op Pasen zelf krijgen we mooi en rustig en vrij zonnig tot zonnig weer. De temperaturen klimmen weer gemakkelijk op tot rond een 16 à 18 graden bij veel zon en een zwakke oostelijke tot noordoostelijke wind die zelfs zuidoostelijk wordt.

De nacht naar maandag verloopt opnieuw helder en koel.

Overmorgen:

Maandag ligt er ten westen van ons een zwakke storing klaar. De wind draait naar het zuidwesten en waarschijnlijk krijgen we in de loop van de dag te maken met een aantal binnenlopende wolkenvelden, al zou dat nog wel eens kunnen meevallen. De precieze timing van die storing ligt nog niet helemaal vast en het zou best kunnen dat die wolken er pas laat aankomen. In elk geval wordt het opnieuw erg zacht.

 

Later:

Dinsdag zijn er een aantal wolkenvelden aanwezig, maar de zon is zeker niet buiten spel gezet. Er komen nog brede opklaringen voor die zelfs weer breder worden naarmate de dag vordert. De maxima blijven erg hoog en halen gemakkelijk 15 tot 17 graden bij een naar zuidwest gedraaide wind.

De rest van de week zorgt een zuidelijke stroming voor aanvoer van erg zachte lucht. Daarin zitten al eens een aantal wolkenvelden, maar de zon blijft zeer goed scoren. Neerslag is voorlopig niet aan de orde.

Samenvatting:

Het wordt opnieuw een warme en zonnige dag. De maxima zitten rond een 15 graden aan zee tot 17 landinwaarts. Er zijn amper of geen wolken en de wind waait zwak uit het oosten. Aan zee kan er later een tijdelijke zeebries opduiken.

Geert, zaterdag 16 april, 09.00 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: