VR

03/29/2024

Weertype

Weertype

| 14°

50 %

Windrichting

3-4 bft
Een lagedrukgebied dat nog steeds nabij Ierland ligt, beheerst ons weer (het kreeg trouwens int [...]
Lees verder

ZA

30 mrt

Weertype

Weertype

| 13°

90 %

Windrichting

2 bft
Morgen lijkt er vrij veel regen te kunnen gaan vallen. Een regenzone schuift vanuit Frankrijk i [...]
Lees verder

ZO

31 mrt

Weertype

Weertype

| 16°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Zondag, Pasen zelf, lijkt de betere dag van de drie te worden! Het zou – zoals het er nu [...]
Lees verder

MA

1 apr

Weertype

Weertype

| 12°

90 %

Windrichting

3 bft
Maandag wordt waarschijnlijk ook een echte off-dag met een regenzone die in de loop van de dag [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een uitloper van het Azorenhoog zoekt aansluiting met een Scandinavisch hoog en hierbij vormt zich de komende 24 uur een bijzonder sterk hogedrukgebied dat met kern vlak ten noorden van onze regio komt te liggen. Dat hoog zal vervolgens tijdens de paasdagen ons weer bepalen waarbij tegen Pasen zelf, de kern boven Denemarken komt te liggen. Daarbij krijgen we dan te maken met een aanvoer vanuit het oosten van droge en vrij zachte lucht. Tegen maandag komt er een zwak front vanaf de oceaan dichterbij, maar de vraag is nog hoe ver dat zal doorstoten. Daarna zou een laag ten westen van Frankrijk de regie overnemen, maar dat is nog prematuur en ver weg. We krijgen de komende dagen dan ook vooral vrij rustig weer met aanhoudend vrij zachte temperaturen, al kan er wel per momenten al eens vrij veel bewolking hangen. Neerslag is er opnieuw niet of amper bij, pas in de loop van volgende week duiken er geleidelijk aan weer enkele zwakke neerslagsignalen in de pluim op al zijn die amper het vermelden waard. Enkel de controlerun toont wat neerslag en dan nog en daarmee gaat de trend van deze droge lente verder:

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Ook vandaag is de invloed van hogedrukgebieden op ons weer dus weer groter. Een uitloper van het Azorenhoog zoekt aansluiting met een Scandinavisch hoog en dat zorgt bij ons voor rustig en eigenlijk ook wel vrij fraai weer met redelijk wat zon en aangename temperaturen. De dag kan eventueel wel met nevel en mist starten, maar die lossen vrij snel op. Overdag is het wisselend bewolkt met zon en wolkenvelden. De breedste opklaringen zitten aan zee en gaandeweg de dag worden de opklaringen zelfs overal weer breder want de wolken lossen grotendeels op. De maxima vallen wat terug, maar zijn met 15 tot 16 graden landinwaarts nog steeds erg aangenaam. Aan zee is het koeler. Er staat een noord tot noordoostelijke wind die zwak waait.

In de nacht naar zaterdag is het helder en kan het meer afkoelen dan tijdens de vorige nachten omdat we dan in van oorsprong wat koelere lucht zitten. Er kan wat nevel gevormd worden.

Morgen:

Morgen wordt een aangename en vrij zonnige dag. Er zijn nog wel wat wolkenpartijen, maar de zon overheerst bij maxima die opnieuw rond een 15-tal graden en meer gaan uitkomen. Lokaal kunnen we weer een 17-tal graden noteren. De wind heeft tegen dan een noordoostelijke tot oostelijke richting opgezocht en voert droge en vrij zachte lucht aan.

De nachten zijn wel weer wat koeler. Het is helder en het kan tot een 2-3 graden afkoelen.

Overmorgen:

Ook op Pasen zelf krijgen we mooi en rustig en vrij zonnig tot zonnig weer. De temperaturen klimmen weer gemakkelijk op tot rond een 16 à 18 graden bij veel zon en een zwakke oostelijke tot noordoostelijke wind.

 

Later:

Maandag ligt er ten westen van ons een zwakke storing klaar. De wind draait naar het zuidwesten en waarschijnlijk krijgen we in de loop van de dag te maken met een aantal binnenlopende wolkenvelden, al zou dat nog wel eens kunnen meevallen. De precieze timing van die storing ligt nog niet helemaal vast en het zou best kunnen dat die wolken er pas laat aankomen. In elk geval wordt het opnieuw erg zacht.

Maandag kan er eventueel een zwakke storing doorbreken, maar dat is nog niet zeker. Later in de week is het wat wisselvalliger met kans op wat regen of een bui, maar het blijft aan de zachte kant.

Samenvatting:

Vandaag is het vrij zonnig tot zonnig. De lokale ochtendlijke wolkenvelden lossen op en dan volgt geleidelijk weer steeds meer zon, al trekken er ook soms eens wat wolken voorbij. De maxima zitten rond 13-14 graden aan de kust tot 16-17 graden landinwaarts bij een zwakke noordoostelijke wind. Aan de kust staat later weer een zeebriesje.

Geert, vrijdag 15 april, 09.25 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: