ZO

05/12/2024

Weertype

Weertype

12° | 24°

30 %

Windrichting

3 bft
Een groot hogedrukgebied beheerst nog heel even de weerkaarten. Het strekt zich uit van de Brit [...]
Lees verder

MA

13 mei

Weertype

Weertype

14° | 22°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen zitten we met enkele storingen vlak in de buurt alhoewel dat zeker niet betekent dat het [...]
Lees verder

DI

14 mei

Weertype

Weertype

13° | 22°

80 %

Windrichting

3 bft
Dinsdag lijken de vooruitzichten nu slechter geworden te zijn. Een paar fronten komen dan boven [...]
Lees verder

WO

15 mei

Weertype

Weertype

12° | 17°

40 %

Windrichting

3 bft
Woensdag is het ook wisselvallig en onstabiel met kans op buien, maar zeker niet de hele tijd. [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een zeer sterk en groot hogedrukgebied domineert de weerkaarten. Het ligt met kern nog net ten westen van Europa, maar beweegt zich snel met centrum richting Frankrijk waar het een aantal dagen zal blijven liggen. Het is erg uitgestrekt van over de Atlantische Oceaan tot diep in Zuid-Europa. Ten noorden daarvan koersen storingen van west naar oost en omdat wij op de noordelijke flank van dat hoog zitten, slagen de staartjes van die storingen er in om nog net tot over onze regio te geraken. Deze luchtdrukverdeling zorgt er ook voor dat wij steeds in erg zachte luchtsoorten blijven zitten. Deze luchtdrukverdeling blijft nog tot en met begin volgende week intact. Daarna zou dit hoog geleidelijk van de weerkaarten verdwijnen. Daarbij komt er dan een nieuw hoog vrij noordelijk op de Atlantische Oceaan te liggen waardoor lagedrukgebieden een vrij noordelijke koers moeten volgen en dan vanuit die richting Europa binnenvallen. Dat leidt in de aanloop naar de kerstdagen mogelijk naar een erg onstuimig weerbeeld waarbij het weer flink kan gaan regenen en bij tijden zelfs guur en stormachtig zou kunnen worden. Van winterweer is er in de pluim nog steeds geen spoor te bekennen:

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zitten we weer in zachtere lucht met maxima die weer in de dubbele cijfers gaan zitten. Het is zelfs weer wat zachter dan voorzien want vanochtend vroeg al zitten we aan zee al aan 10 graden. Dat kan overdag gerust richting de 11 gaan, landinwaarts naar de 10 graden. Er is veel bewolking met wat sporadische opklaringen en we houden het (zo goed als) droog. De wind zit in een west tot zuidwestelijke hoek en waait meest zwak tot matig.

De nachten blijven ook zwaar bewolkt met minima die rond een 7-tal graden gaan zitten aan zee, landinwaarts iets minder. Het kan daarbij wat nevelig worden.

Hieronder vind je zoals gewoonlijk het video-weerbericht van vandaag. Gewoon klikken op de link en kijken. Ook onderaan dit weerbericht vind je nog een leuk weerfilmpje over de seizoenen. Daar kan je ook doorklikken naar mijn youtube-kanaal waar je nog veel meer leuke weer- en natuurfilmpjes terugvindt. Mag ik ook een oproep doen om zoveel mogelijk bij je vrienden en kennissen het bestaan van dit (gesproken) weerbericht te verspreiden? Ik weet dat veel mensen het bestaan van deze site en het videoweerbericht niet kennen, vandaar mijn warme oproep! Zeg het door!

Indien je dat wenst, kan je ook elke dag een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:

Morgen:

Morgen is een rustige en meest droge dag. Een heel enkel lokaal spatje valt steeds niet uit te sluiten, maar als er al iets valt, zal dat sowieso heel weinig zijn. De temperaturen zijn steeds zacht en blijven gemakkelijk telkens rond een 10-11 graden uitkomen. Daarbij is het net als vandaag veelal zwaar bewolkt tot zelfs betrokken. Toch is een opklaring zeker niet uit te sluiten en dat zou zelfs een wat bredere opklaring kunnen zijn gaandeweg de dag. De wind blijft in het zuidwesten zitten en waait meest matig, iets harder dan vandaag dus.

De nacht naar zondag verloopt ook zacht met minima rond 7-8 graden en veel bewolking.

Overmorgen:

Zondag is het weer wat minder zacht, maar veel zal het niet schelen. We halen toch ook wel gemakkelijk een 8 tot 9 graden. Er staat daarbij ook meer wind uit een zuidwestelijke hoek waardoor het ook wat minder goed aanvoelt. Het is wel droog.

Ook de nacht naar maandag is droog met veel bewolking en zachte minima van rond 7-8 graden.

Later:

Maandag loopt de invloed van ons hogedrukgebied op zijn laatste benen. Het weer lijkt wel nog veel op dat van de vorige dagen met veel bewolking en zachte temperaturen die weer rond of vooraan in de dubbele cijfers gaan zitten.

Vanaf dinsdag al lopen de neerslagkansen weer op. Het zou dan ook weer veel kunnen gaan regenen. Later in de week wordt het mogelijk onstuimig met in de aanloop naar de kerstdagen zelfs toenemende stormkansen.

Samenvatting:

Het wordt vandaag een rustige en meest droge dag. Een heel enkele drup is misschien nog net mogelijk, maar zeker niet overal. We zien wel heel veel bewolking waarbij de kans op eens een streepje zon wel aanwezig is, maar brede opklaringen zullen dat niet worden. De wind waait daarbij zwak uit het zuidwesten bij maxima van rond 10-11 graden.

Vanavond en vannacht blijft het zwaar bewolkt met minima rond 7-8 graden. Het is droog en rustig met een zwakke zuidwestelijke wind.

Geert, vrijdag 15 december, 06.25 uur

Ps: Voor nieuwe bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Herfst … 21september?? Neen! De herfst begint NOOIT op 21 september, maar altijd op 22 of 23 september. Ook dit jaar start die op 23 september. Om 8.50 uur in de ochtend om precies te zijn. Ook andere seizoenen starten niet altijd de 21ste. De lente bijna altijd op 20 maart trouwens. Hoe dat komt? Wel daar heb ik ooit eens een filmpje over gemaakt om dat uit te leggen. Je vindt het hieronder terug.

Als je trouwens doorklikt op “bekijken op Youtube”, dan kom je op mijn youtube-kanaal terecht met nog veel meer leuke en interessante filmpjes. Snuister daar gerust eens rond en abonneer je daar ook op, dan krijg je telkens een melding als er een nieuw filmpje opgeladen wordt.

Belangrijk vraagje: wil je dit filmpje/deze pagina ook zélf delen op jouw sociale media? Zo wordt de groep van mensen die we bereiken steeds groter 🙂 Je kan dit gemakkelijk doen door onderaan deze pagina in de blauwe balk te klikken op het icoontje van je keuze en zo kan je alles delen op je eigen sociale media en wordt onze groep lezers en volgers steeds groter. Alvast dankjewel bij voorbaat!