WO

05/15/2024

Weertype

Weertype

13° | 17°

100 %

Windrichting

1-2 bft
We zien op de weerkaarten enerzijds een hogedrukgebied dat grote delen van (noord)oost-Europa b [...]
Lees verder

DO

16 mei

Weertype

Weertype

12° | 17°

90 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen ligt een front nog steeds in onze buurt en kan het opnieuw voor perioden met regen gaan [...]
Lees verder

VR

17 mei

Weertype

Weertype

| 18°

30 %

Windrichting

1-2 bft
Vrijdag is het front naar het noorden doorgeschoven, maar de kern van het sturende lagedrukgebi [...]
Lees verder

ZA

18 mei

Weertype

Weertype

12° | 17°

40 %

Windrichting

1-2 bft
Zaterdag lijkt in grote lijnen op de vrijdag. Er zijn lange droge perioden, maar even zo goed k [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een hogedrukgebied met kern nabij Schotland heeft een uitloper tot over onze omgeving. Dit hoog trekt de komende dagen geleidelijk aan met kern richting Polen. Voor de kust van Portugal ligt anderzijds een lagedrukgebied dat de komende dagen geleidelijk aan richting Ierland zal trekken. Hierdoor draait de stroming de komende dagen bij ons geleidelijk aan van een oost-zuidoostelijke richting naar een zuidwestelijke richting. Die blijft wel de hele tijd erg zachte lucht aanvoeren. Een storing, horende bij het Portugese laag, zal hierin morgen over onze omgeving trekken met wat regen of enkele (onweerachtige) buien. Daarna blijven we in een erg zachte, maar licht onstabiele zuidwestelijke stroming zitten met aanvoer van aanhoudend zeer zachte lucht.

 

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt een droge dag, maar met een geleidelijk aan toenemende en later vanmiddag ook wisselende bewolking. De wind heeft vanochtend eerst wel een koelere noordoostelijke tot oostelijke hoek opgezocht en de maxima zitten duidelijk wat lager dan gisteren, hoewel we weer uit een erg zachte nacht komen. Veel meer dan een 16 tot hoogstens 17 graden lijkt het vandaag niet meer te worden, maar dat is tijdelijk. De dagen nadien warmt het weer snel op. Later op de dag draait de wind naar zuidoost en neemt de bewolking geleidelijk aan weer toe. Vooral later vanmiddag. Ook de wind trekt daarbij aan en kan aan het eind van de dag aan de kust zelfs vrij krachtig worden.

In de nacht naar donderdag zijn er meer wolken en kan het tegen de ochtend eventueel lichtjes gaan regenen. Door de aanwezige wind en wolken zitten de minima weer een flink stuk hoger en komen niet veel lager uit dan rond een 13-tal graden.

NIEUW: Indien u dat wenst, kan u elke dag ook een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:

 

 

Morgen:

Morgen trekken storingen over onze regio en komen we weer in zachtere lucht terecht. De maxima gaan weer naar een 17 tot 18 graden. Zelfs 19 is weer mogelijk en dat ondanks de bewolking. Het is zwaar bewolkt tot betrokken en er zijn perioden met wat regen mogelijk. Grote hoeveelheden zullen het echter niet zijn tenzij er in het front een verscholen bui zou ontwikkelen en die kans is er wel degelijk. Het zou zelfs om een onweerachtige bui kunnen gaan.

In de nacht blijft het zwaar bewolkt en erg zacht. De minima dalen weer niet veel lager dan rond 12-13 graden.

Overmorgen:

Vrijdag zitten we weer in drogere omstandigheden, maar er blijft veel bewolking. Een enkele bui zou kunnen, maar de droge perioden overheersen. Het is erg zacht met maxima van 18 tot 19 graden. Tijdens een enkele opklaring misschien zelfs 20.

Later:

Ook zaterdag is een erg zachte en licht wisselvallige dag met maxima die weer gemakkelijk oplopen naar een 18 tot 19-tal graden. Er blijft een matige zuidwestelijke wind staan die wisselende hoeveelheden bewolking aanvoert. Het is zo dat de droge perioden daarbij weer overheersen, al is een enkele plaatselijke en tijdelijke bui niet onmogelijk.

Ook het weekeind brengt ons erg zacht weer met maxima die opnieuw richting 18 tot 20 graden oplopen. Er is dikwijls veel bewolking, maar het is overwegend droog. Een beetje regen of een bui zou kunnen, maar veel zal dat allemaal niet voorstellen.

Samenvatting:

Vandaag wordt het opnieuw erg zonnig, maar geleidelijk aan schuiven er later op de dag toch wel wat wolkenvelden binnen. Tegelijk trekt ook de naar zuidoost draaiende wind wat aan. Het is wat minder warm dan gisteren met maxima die uitkomen rond een 16 à 17 graden.

Geert, woensdag 19 oktober, 06.45 uur

Ps: Voor nieuwe bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Een zonsopkomst blijft altijd mooi om naar te kijken: