DI

05/07/2024

Weertype

Weertype

11° | 17°

80 %

Windrichting

3 bft
We zien op de weerkaarten een complex lagedrukgebied dat zich uitstrekt van over Frankrijk tot [...]
Lees verder

WO

8 mei

Weertype

Weertype

10° | 16°

15 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen is het aanvankelijk zwaar bewolkt tot betrokken. Een zwakke storing trekt nog van noord [...]
Lees verder

DO

9 mei

Weertype

Weertype

| 18°

10 %

Windrichting

2-3 bft
Donderdag is een mooie dag. De zon speelt volop mee al zijn er ook overdag geleidelijk ook wel [...]
Lees verder

VR

10 mei

Weertype

Weertype

| 21°

10 %

Windrichting

2-3 bft
Vrijdag wordt het nog beter. Een zwakke noordoostelijke tot zelfs oostelijke wind voert zachter [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Vandaag profiteren we overdag tijdelijk van de gunstige invloed van een tijdelijke wig van hoge luchtdruk die de buiigheid zal onderdrukken. We krijgen een droog intermezzo met eerst zelfs flink wat zon, maar tegen de avond neemt een nieuw lagedrukgebied de regie over en dat zorgt dan in de nacht van vrijdag op zaterdag en het komende weekeind opnieuw voor de nodige wisselvalligheid. Vanaf maandag zullen hogedrukgebieden ons weer opnieuw gaan overheersen met enkele rustige, droge en meer zonnige dagen. Toch zullen we niet voor de volle 100% gevrijwaard zijn van storingsinvloeden want daarvoor ligt het hoog niet echt goed genoeg. Vooral tegen het midden en het eind van de week kunnen staartjes van storingen er eventueel toch nog in slagen tot in ons aandachtsgebied door te dringen. De pluim is dan ook iets onstabieler geworden ten opzichte van gisteren:

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag ziet het er tijdelijk allemaal wat kalmer uit. De wind gaat wat liggen en de buien zijn verdwenen. Het kan daarbij ook iets zachter worden met maxima rond een 16-17 graden, maar overdag neemt de bewolking geleidelijk aan weer toe op nadering van een volgende storing die met nieuwe regen later in de avond en nacht binnenloopt. Toch hebben we eerst nog wel recht op een lange zonnige periode, het is pas laat in de middag dat de bewolking duidelijk zal beginnen toenemen. De naar zuidwest draaiende wind trekt daarbij overdag geleidelijk iets aan.

In de avond en nacht kan het lang en uitgebreid gaan regenen. De regen kan overvloedig zijn. De minima zitten dan wel een stuk hoger rond een 10 graden of meer met een naar zuidwest gedraaide wind. Die kan fors aantrekken en wordt vrij krachtig tot krachtig boven land, mogelijk hard aan de kust. Er zijn rukwinden mogelijk van 50 tot 75 km per uur boven land, aan zee zelfs tot 80 à 90 km per uur.

NIEUW: Indien u dat wenst, kan u elke dag ook een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:

 

 

Morgen:

Morgen zitten we onder de invloed van een nieuw lagedrukgebied. Het is de hele dag zwaar bewolkt tot betrokken met af en toe enkele perioden van regen of motregen. Toch lijkt het met de neerslag wel mee te vallen en zijn er zeker ook lange droge perioden. Vooral West-Vlaanderen lijkt er zo goed als droog vanaf te komen, in Oost-Vlaanderen is de kans op wat verspreide regen of een bui wat groter. Zon komt er echter niet of weinig aan te pas. De zuidwestelijke wind neemt geleidelijk af, maar kan zeker in de ochtend nog fel zijn.

In de avond en nacht naar zondag kan het opnieuw meer gaan regenen bij zachte minima rond een 10-tal graden.

Overmorgen:

Zondag is het zwaar bewolkt tot betrokken met kans op wat verspreide regen of een bui, maar ook dan gaan de droge perioden toch overheersen. Veel plekken zullen het zelfs de hele dag droog weten te houden. De maxima zitten rond een 16 tot 17 graden bij een flink doorstaande westelijke tot noordwestelijke wind, al neemt die gaandeweg de dag wel in kracht af.

In de avond en nacht is het rustiger en droog en met flinke opklaringen kan het tegen de ochtend ook weer behoorlijk gaan afkoelen.

Later:

Maandag komen we onder invloed van een hogedrukgebied te zitten. Het wordt rustig en droog en met flink wat zon kunnen we dan toch weer wat meer aardige maxima krijgen van rond een 17-18 graden.

Volgende week komen we onder invloed van hogedrukgebieden te zitten en houdt de regen op al kan er vooral naar het midden van de week toe toch nog wel een zwakke storing doortrekken.

Samenvatting:

Vandaag is een betere dag. We profiteren tijdelijk van een wig van hoge luchtdruk die de buien wegduwt. Het is eerst een periode erg zonnig. Overdag neemt dan de bewolking geleidelijk aan toe. Maxima rond 16-17 graden bij een wat aantrekkende zuidwestelijke wind. Vanavond en vannacht trekt een storing door onze regio met veel regen en wind.

Geert, vrijdag 30 september, 06.35 uur

Ps: Voor nieuwe bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Een zonsopkomst blijft altijd mooi om naar te kijken: