VR

04/26/2024

Weertype

Weertype

| 12°

80 %

Windrichting

2-3 bft
We zitten met een aantal lagedrukgebieden die ons weer nog steeds in negatieve zin blijven beï [...]
Lees verder

ZA

27 apr

Weertype

Weertype

| 16°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen zit de wind in een zachtere zuidelijke tot zuidwestelijke hoek. Er worden opnieuw veel w [...]
Lees verder

ZO

28 apr

Weertype

Weertype

10° | 17°

60 %

Windrichting

4(-5) bft
Zondag zien we een zelfde scenario: een zuidelijke wind voert warmere lucht aan met maxima rond [...]
Lees verder

MA

29 apr

Weertype

Weertype

| 17°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag zitten we nog altijd in een zuidelijke stroming met aanvoer van zachte, maar onstabiele [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een lagedrukgebied tussen Ierland en IJsland beïnvloedt ook vandaag nog steeds gedeeltelijk ons weer, maar de actieve weersystemen die daarmee samenhangen hebben intussen wel onze regio verlaten. We moeten onze ogen nu meer en meer richten op een zich over onze omgeving uitbreidende wig van het Azorenhoog. Die wig wordt sterker en ontwikkelt zich tot een nieuw hogedrukfiliaal waarbij dit nieuwe storingen op een afstand weet te houden. In de eerste helft van de komende week gebeurt dit allemaal nog aarzelend en is nog wat prematuur. Het Amerikaanse model toont echter al enkele dagen een doorstart van de zomer later in de week en intussen sluit het Europese model zich daar voluit bij aan. Ook het Europese model toont nu later in de week hogere temperaturen terwijl alle wisselvalligheid uit de neerslagpluim is verdwenen.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Dit weekeind is het rustiger met een zwakke tot matige zuidwestelijke wind. Er wordt vandaag dan ook iets warmere lucht aangevoerd waarbij het een 21 tot 22 graden kan worden. Toch is het niet voor de volle 100% stabiel, maar er is wel veel ruimte voor zonnige perioden. Die worden gaandeweg de dag alleen maar breder waarbij er vooral landinwaarts af en toe wel eens wat stapelwolken kunnen opduiken. De wind waait daarbij matig, tegen het eind van de dag aan zee mogelijk tijdelijk nog vrij krachtig.

De nacht naar zondag verloopt droog, rustig en iets minder zacht. Het is daarbij eerst licht, later wisselend bewolkt.

Morgen:

Ook morgen overheerst de zon met brede opklaringen en enkele wolkenvelden. Het blijft droog. Het wordt opnieuw vooraan de 20 graden met maxima rond een 22 graden landinwaarts. Aan zee is dat een graad of 2 minder, maar ook daar is de 20 graden haalbaar.

Overmorgen:

Maandag blijft het vrij zonnig, al zijn er ook wel eens wat wolkenvelden die voorbij trekken. Het wordt een graadje minder dan op zondag, maar we halen zeker landinwaarts nog altijd vlot de 20 graden. De wind zoekt een westelijke hoek op en blijft matig waaien.

Later:

Dinsdag draait de wind naar een meer aflandige zuidoostelijke richting en voert veel warmere lucht aan. De maxima klimmen omhoog en kunnen dan toch al naar een 22 tot 24 graden oplopen.

In de nieuwe week tonen de diverse weermodellen steeds meer een herstel van zomerse omstandigheden. Ook het Europese weermodel gaat hier nu in mee en dat is een ommekeer ten opzichte van eerdere berekeningen. We zouden gaandeweg de week steeds hogere temperaturen krijgen met droge en zonnige omstandigheden.

Samenvatting:

Vandaag wordt een vrij zonnige dag met af en toe wat stapelwolken, vooral landinwaarts. We krijgen aangename maxima van rond 18-19 graden aan zee tot 20-22 graden landinwaarts.

Geert, zaterdag 11 juni, 10.40 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: