WO

04/24/2024

Weertype

Weertype

| 10°

90 %

Windrichting

3-4 bft
Een Atlantisch hoog ligt van IJsland tot net west van de Britse Eilanden, maar neemt snel verde [...]
Lees verder

DO

25 apr

Weertype

Weertype

| 11°

80 %

Windrichting

3 bft
Morgen is het ook aanhoudend wisselvallig. Het is zwaar bewolkt tot betrokken met kans op een b [...]
Lees verder

VR

26 apr

Weertype

Weertype

| 13°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Vrijdag zijn er nog steeds veel wolken en blijft de kans op een bui bestaan, maar de wind is da [...]
Lees verder

ZA

27 apr

Weertype

Weertype

| 17°

70 %

Windrichting

2-3 bft
Zaterdag zit de wind in een zachtere zuidelijke tot zuidwestelijke hoek. Er worden opnieuw veel [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Boven Scandinavië ligt een lagedrukgebied. Dat is voor ons weer intussen niet meer van belang. We vinden bij ons een klein opbouwend hogedrukgebied terug dat ons vandaag in bescherming neemt. Ondertussen zien we voor de kust van het Iberisch Schiereiland ook een lagedrukgebied terug en ook boven Spanje en Frankrijk vormen zich kleine lagedrukgebieden. Die lagedrukgebiedjes trekken tegen komend weekeind onze kant op. Ons kleine hogedrukgebied wordt daarbij weggeduwd richting het noorden en tegen zondag arriveert bij ons een Frans lagedrukgebied met regen- en onweersbuien. Voorafgaandelijk daaraan zitten we eerst nog in een noordelijke stroming die geleidelijk noordoost tot oost wordt waarbij tegen morgen en zaterdag progressief warmere lucht aangevoerd wordt. Na het weekeind zou het betere weer zich volgens het Europese model snel herstellen. Dat gebeurt ook bij het Amerikaanse, alleen daar duurt het tot midden volgende week voordat het weer zich herpakt.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zal een droge dag worden met nog steeds een mix van wolken en opklaringen. De meeste zon vinden we ook vandaag aan zee terug. Landinwaarts vormen er zich tijdelijk stapelwolken die vanmiddag weer de neiging hebben om zich verder landinwaarts terug te trekken. De wind heeft wel blijvend de neiging om terug naar een noord tot noordoostelijke hoek te draaien, maar doordat er intussen ook ten noorden van ons wat zachtere lucht zit, blijven de maxima vandaag wel rond 15-16 graden zitten aan zee en rond een graad of 20-21 landinwaarts. De temperaturen blijven dus toch echt wel getemperd en de dag start ook erg fris met minima die hier en daar tot een 4-5 graden gedaald zijn.

De nacht naar vrijdag wordt weer minder koud. Vanavond al koelt het minder snel af en in de nacht zitten de minima dan rond een 12-tal graden.

Morgen:

Vrijdag is het nog steeds licht wisselvallig. Er is opnieuw meer bewolking aanwezig in het weerbeeld, maar in tegenstelling tot eerdere verwachtingen, zouden we het wel volledig droog houden. Het wordt wel iets warmer met maxima die dan landinwaarts een stuk in de 20 graden kunnen uitkomen. Een 23 tot misschien wel lokale 24 moet mogelijk zijn in onze regio. De kust blijft echter telkens ver achterwege. Daar zorgt de invloed van de zeebries voor maxima die echt telkens wel enkele graden lager zitten. Er kan overdag ook weer meer wind komen te staan uit een noordoostelijke richting.

De nacht naar zaterdag koelt het weer af naar een 12-13 graden bij rustige omstandigheden en weinig of geen wind meer.

Overmorgen:

Zaterdag krijgen we nog meer van hetzelfde weerbeeld, maar we komen wel geleidelijk steeds dieper in zachtere luchtmassa’s terecht. Zo wordt het zaterdag landinwaarts toch wel een 23-24 graden. De kust blijft echter steeds een flink aantal graden lager zitten want ook op zaterdag blijft de wind in een noordoostelijke tot noordelijke hoek zitten. Het lijkt wel weer droog te kunnen blijven tot de avond, tegen dan stijgt de kans op een plaatselijke bui.

Later:

Op zondag arriveert een lagedrukgebied met veel wolken. Daardoor gaan de temperaturen weer lager zitten en stijgt de kans op regen- of onweersbuien. Het is op dit moment echter niet duidelijk of en waar en wanneer die buien er gaan komen.

Na het weekeind volgt waarschijnlijk een snel herstel van het betere weer, al zitten niet alle modellen op een gelijk spoor hierover.

Samenvatting:

Vandaag start erg fris met minima rond 4-5 graden. Die temperaturen gaan snel omhoog richting 15-16 graden aan zee tot 20 en lokaal 21 landinwaarts. Er is veel zon, al zijn er ook tijdelijk wel eens een paar wolken. De wind hangt in een noordelijke hoek en waait matig.

Geert, donderdag 02 juni, 06.30 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: