WO

04/24/2024

Weertype

Weertype

| 10°

90 %

Windrichting

3-4 bft
Een Atlantisch hoog ligt van IJsland tot net west van de Britse Eilanden, maar neemt snel verde [...]
Lees verder

DO

25 apr

Weertype

Weertype

| 11°

80 %

Windrichting

3 bft
Morgen is het ook aanhoudend wisselvallig. Het is zwaar bewolkt tot betrokken met kans op een b [...]
Lees verder

VR

26 apr

Weertype

Weertype

| 13°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Vrijdag zijn er nog steeds veel wolken en blijft de kans op een bui bestaan, maar de wind is da [...]
Lees verder

ZA

27 apr

Weertype

Weertype

| 17°

70 %

Windrichting

2-3 bft
Zaterdag zit de wind in een zachtere zuidelijke tot zuidwestelijke hoek. Er worden opnieuw veel [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een geleidelijk verder noordwaarts trekkend en sterk opvullend lagedrukgebied boven de Britse Eilanden bepaalt samen met een hoog boven Europa ons weerbeeld. Het lagedrukgebied heeft een zwak koufront dat boven onze omgeving ligt en verder naar het oosten trekt. Daarachter breidt een uitloper van het Azorenhoog zich van het westen uit zeer snel richting Europa uit. Die zoekt later in de week aansluiting met een Scandinavisch hoog. Dat hoog zal vervolgens tegen het eind van de week en tijdens de paasdagen ons weer bepalen met een aanvoer vanuit het oosten van droge en vrij zachte lucht. Eventueel komt er tegen maandag een zwak front vanaf de oceaan dichterbij, maar dat is nog geen zekerheid. We krijgen de komende dagen dan ook vooral vrij rustig weer met aanhoudend vrij zachte temperaturen, al kan er wel vrij veel bewolking hangen, zeker de eerste dagen. Neerslag is er opnieuw niet of amper bij:

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zijn er nog meer wolken dan gisteren, maar het blijft droog of toch zo goed als. Vanochtend ligt een zwak front nog net over het oosten van Oost-Vlaanderen waarbij er daar eventueel een enkel drupje regen of een lichte bui kan vallen, elders is en blijft het droog. Wolken en enkele sporadische opklaringen wisselen elkaar af waarbij er in de loop van de dag geleidelijk weer meer en bredere opklaringen verschijnen vanaf de kust. De maxima vallen enkele graden terug, maar kunnen toch nog altijd een 17-tal graden halen, misschien zelfs meer. Zeker landinwaarts. Aan zee is het vanmiddag rond een graad of 15. De wind waait daarbij aanvankelijk zwak of is zelfs afwezig. Later wordt die zuidwest, aan zee vanmiddag terugdraaiend naar een westelijke richting.

In de avond en nacht blijft het zacht met minima rond een 7 à 8 graden. Er kan zich gaandeweg de nacht geleidelijk wat nevel vormen.

Morgen:

Morgen is het ook erg rustig. We zitten dan een beetje in een soort niemandsland tussen het wegtrekkende front en een uitloper van het Azorenhoog die dichterbij komt. Het kan in de ochtend wat nevelig zijn, maar overdag krijgen we afwisselend zonnige perioden en wat wolkenvelden. Aan zee is er meer zon. De temperaturen lopen op naar vergelijkbare waarden als vandaag met maxima tussen 14-15 graden aan de kust en tot een 16-17 graden landinwaarts.

In de nacht naar vrijdag kan er zich opnieuw nevel vormen en zelfs een mistbank is niet uitgesloten.

Overmorgen:

Ook op vrijdag is de invloed van hogedrukgebieden op ons weer groter. Een uitloper van het Azorenhoog zoekt dan aansluiting met een Scandinavisch hoog en dat zorgt bij ons voor rustig en eigenlijk ook wel vrij fraai weer met redelijk wat zon en aangename temperaturen. De dag kan eventueel wel met nevel en mist starten, maar die lossen vrij snel op. Overdag is het dan wisselend bewolkt met zon en wolkenvelden.

 

Later:

Zaterdag wordt een aangename en vrij zonnige dag. Er zijn nog wel wat wolkenpartijen, maar de zon overheerst bij maxima die opnieuw rond een 15-tal graden gaan uitkomen. De wind heeft tegen dan een noordoostelijke tot oostelijke richting opgezocht en voert droge en vrij zachte lucht aan.

Het paasweekeind ziet er niet slecht uit. Zowel zaterdag als zondag is het vrij rustig met redelijk wat zon en slechts enkele wolkenvelden. De maxima zitten op beide dagen rond een 15 tot 17-tal graden. Maandag kan er eventueel een zwakke storing doorbreken, maar dat is nog niet zeker.

Samenvatting:

Het is vandaag wisselend tot zwaar bewolkt. Eventueel valt er in het oosten een enkele regenbui, elders is het droog. De wind is heel zwak en komt uit west tot zuidwest bij maxima van rond 15 graden aan de kust tot 17 graden landinwaarts.

Geert, woensdag 13 april, 09.55 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: