MA

05/20/2024

Weertype

Weertype

11° | 18°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Er is op de weerkaart ook vandaag nog steeds niet veel veranderd ten opzichte van de vorige dag [...]
Lees verder

DI

21 mei

Weertype

Weertype

11° | 20°

70 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen neemt de bewolking toe met kans op wat regen of opnieuw enkele (felle) buien later op de [...]
Lees verder

WO

22 mei

Weertype

Weertype

13° | 17°

100 %

Windrichting

3-4 bft
Voor woensdag blijft het spannend. Enkele modellen, waaronder ook het Europese, tonen een nieuw [...]
Lees verder

DO

23 mei

Weertype

Weertype

12° | 18°

70 %

Windrichting

3 bft
Ook donderdag blijft het onstabiel met een lagedrukgebied vlak in de buurt. Een zuidwestelijke [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een sterk hogedrukgebied ligt met kern boven Duitsland en Polen. Het hoog heeft een uitloper over onze omgeving, maar die vermindert in kracht. Ten westen van Frankrijk ligt een lagedrukgebied dat geleidelijk richting de Britse Eilanden koerst. Daar is een koufront aan verbonden dat later vandaag in zeer verzwakte vorm bij ons aankomt. Doordat het hoog daardoor verder “kantelt” krijgen we dan weer een meer zuidelijke aanvoer van opnieuw wat zachtere lucht binnen. De rest van de week krijgen we dan een west-oost luchtdrukverdeling met boven het Europese continent hogedruk en lagedruk boven de Atlantisch Oceaan. Tussen beide staat de hele week een zuidwestelijke stroming waarbij af en toe restanten van fronten tot over onze omgeving kunnen geraken. Het blijft wel de hele week erg zacht.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag komt er nog meer bewolking binnen via het westen en zou er tegen de late middag / avond zelfs wat lichte regen kunnen vallen. Het worden zeker geen grote hoeveelheden, maar dat er wat kan vallen, is zeker mogelijk. Sowieso zal dat maar aan het eind van de dag zijn en spreken we over zeer kleine hoeveelheden, als er al wat valt. De maxima zitten weer gemakkelijk rond een erg zachte 15 tot 16-tal graden bij een naar zuidelijke tot zuidwestelijke hoek gedraaide wind. De zon speelt vooral later op de dag nog maar weinig of slechts per momenten nog mee. De naar zuidwest draaiende wind gaat daarbij iets harder waaien.

In de nacht naar maandag is wat hele lichte verspreide regen niet uitgesloten bij minima die dan gemakkelijk rond de 8-9 graden blijven zitten.

Morgen:

Morgen is een licht wisselvallige dag. Er drijven dan geregeld wolkenvelden voorbij en er is ook op maandag voor de zon maar een ondergeschikte rol weggelegd. Het kan eventueel ook tijdelijk wat lichtjes regenen, maar zeker geen grote hoeveelheden. De maxima blijven wel aan de zachte kant want we zitten in relatief zachte lucht. Veel minder dan een 15 tot zelfs weer 16-tal graden zal het zeker niet worden.

Ook in de nacht naar dinsdag blijft de bewolking overheersen en is er kans dat er al eens een verdwaalde regendruppel opduikt.

Overmorgen:

Dinsdag wordt een meest wisselend tot zwaar bewolkte dag. Er zijn in de loop van de dag zeker een aantal opklaringen mogelijk, maar de bewolking overheerst. De temperaturen zijn nog steeds vrij zacht en komen weer gemakkelijk uit richting de 15 graden of het zal niet veel schelen. Ook op dinsdag is het niet uitgesloten dat er tijdelijk al eens een drupje regen opduikt, maar ook dan zijn dat sowieso erg kleine of verwaarloosbare hoeveelheden.

Later:

Woensdag verandert er amper iets aan de weersverdeling. We blijven tussen een hogedrukgebied zitten dat zich boven Europa bevindt en lagedrukgebieden op de Atlantische Oceaan. Uitlopers van fronten kunnen tot bij ons geraken in zeer verzwakte vorm en zorgen telkens voor vrij veel bewolking, maar veel neerslag levert dat zeker niet op. Het blijft over het algemeen droog.

Samenvatting:

Vandaag is de minder fraaie dag van het weekeind. Er is veel bewolking die gaandeweg de dag nog toeneemt. Het wordt wel een erg zachte dag met maxima die alweer gemakkelijk rond 15-16 graden uitkomen. Tenslotte staat er ook alweer maar weinig wind uit een zuid tot zuidwestelijke richting. Aan het eind van de dag is eventueel een drupje regen mogelijk.

Geert, zondag 08 november, 09.20 uur.

Je vindt dezer dagen overal gemakkelijk paddenstoelen, waaronder o.a. deze parasitaire soort: de honingzwam: