MA

05/20/2024

Weertype

Weertype

11° | 18°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Er is op de weerkaart ook vandaag nog steeds niet veel veranderd ten opzichte van de vorige dag [...]
Lees verder

DI

21 mei

Weertype

Weertype

11° | 20°

70 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen neemt de bewolking toe met kans op wat regen of opnieuw enkele (felle) buien later op de [...]
Lees verder

WO

22 mei

Weertype

Weertype

13° | 17°

100 %

Windrichting

3-4 bft
Voor woensdag blijft het spannend. Enkele modellen, waaronder ook het Europese, tonen een nieuw [...]
Lees verder

DO

23 mei

Weertype

Weertype

12° | 18°

70 %

Windrichting

3 bft
Ook donderdag blijft het onstabiel met een lagedrukgebied vlak in de buurt. Een zuidwestelijke [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

De wisselvalligheid komt tot een einde. Een uitloper van het Azorenhoog zal daarvoor zorgen. Die uitloper krijgt vandaag vorm en strekt zich uit over onze omgeving. De komende dagen krijgen we dan te maken met een zich opbouwend en sterk hogedrukgebied dat van Ierland via de Britse Eilanden tot over onze omgeving ligt. Het zwaartepunt van het hoog komt tegen het einde van de week boven Europa te liggen waarmee ook de aanlandige stroming dan een halt wordt toegeroepen. Doordat het hoog in het weekeind dan verder “kantelt” krijgen we dan weer een meer zuidelijke aanvoer van opnieuw wat zachtere lucht binnen. Naar volgende week toe zou het hoog zich dan geleidelijk weer meer ten noorden van ons positioneren waardoor de aanvoer weer wat koeler zou worden. In elk geval worden storingen voorlopig op een verre afstand gehouden en krijgen we een langere periode van droog en rustig weer te verwerken.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Morgen wordt een rustige dag met een koele start. De minima zitten vanochtend vroeg rond een 3-4 graden landinwaarts. Er zijn de hele dag door veel en brede opklaringen te verwachten, al zijn er af en toe ook wel eens een paar wolken die voorbijdrijven. Het is veel rustiger geworden met een zwakke tot matige wind die uit een noordwestelijke hoek komt. De maxima zitten rond een 12 à 13-tal graden.

Vanavond koelt het snel af en vannacht levert dan nog wat lagere minima op. Die kunnen tegen de ochtend dalen naar een 2 tot 4 graden terwijl het dan op meer uitgebreide schaal aan de grond licht kan gaan vriezen. Er duikt eventueel ook wat nevel of mist op die dan donderdagochtend geleidelijk weer verdwijnt.

Morgen:

Morgen krijgen we dan een rustige dag met brede opklaringen en flink wat ruimte voor de zon al start de dag wel met wat nevel- en mistbanken die eerst moeten opgeruimd worden. Dat gaat echter wel vrij vlot en levert geen grote problemen op. De temperaturen komen overdag daarbij gemakkelijk weer uit rond een 11 tot 12 graden en omdat er weinig tot zelfs geen wind staat, voelt dat zeker niet slecht aan.

De nachten blijven echter koel en rustig. Het kan ook donderdagnacht weer fors afkoelen met minima die tegen de ochtend maar net boven het nulpunt zitten. Er kan ook dan weer wat nevel en/of mist opduiken tegen de ochtend.

Overmorgen:

Vrijdag wordt ook een rustige en vrij mooie dag. De zon doet opnieuw flink haar best om er volop bij te zijn bij vrij normale maxima voor de tijd van het jaar die rond een 11 tot 12-tal graden zitten. De zwakke wind draait daarbij geleidelijk naar een noordoostelijke tot oostelijke hoek.

Net als tijdens de vorige nachten koelt het dan in de nacht naar zaterdag opnieuw flink af met kans op lichte vorst aan de grond. In de lucht houden we maar net (of net geen) positieve minima vast.

Later:

Zaterdag blijft het rustig en vrij zonnig. Na het oplossen van het eventuele ochtendgrijs krijgen we opnieuw een mooie dag met temperaturen die weer iets hoger kunnen uitkomen dan de vorige dagen. Het wordt dan weer een 13 à 14-tal graden bij een zwakke wind uit meer zuidelijke richtingen.

Samenvatting:

We krijgen vandaag een aardige dag. Er is veel zon met slechts enkele wolken. De dag start koel, maar uiteindelijk wordt het zo’n 12 tot 13 graden bij een zwakke noordwestelijke wind.

Geert, woensdag 04 november, 06.30 uur.

Het is nog steeds herfst, dus we blijven van herfstkleuren genieten. Dit keer de toverhazelaar: