MA

09/16/2024

Weertype

Weertype

13° | 19°

50 %

Windrichting

3-4 bft
Er is in Europa wel één en ander aan de hand met een lagedrukgebied (Boris genaamd) dat voora [...]
Lees verder

DI

17 sep

Weertype

Weertype

13° | 20°

10 %

Windrichting

4 bft
Morgen neemt een hogedrukgebied het heft helemaal in handen. De lucht klaart op met veel zon al [...]
Lees verder

WO

18 sep

Weertype

Weertype

14° | 24°

0 %

Windrichting

3-4 bft
Woensdag wordt een hele mooie dag met hoge temperaturen die landinwaarts zelfs richting de 25 g [...]
Lees verder

DO

19 sep

Weertype

Weertype

15° | 24°

0 %

Windrichting

3 bft
Donderdag zien we eenzelfde weerbeeld als op woensdag: veel zon, hoge maxima en nog steeds een [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een uitloper van het Azorenhoog strekt zich vandaag tot over onze omgeving uit. Die uitloper bouwt zich in de loop van vandaag en morgen uit tot een apart hogedrukgebied dat tot en met dinsdag over onze regio blijft liggen. Intussen vormt zich boven Frankrijk een onweerachtig lagedrukgebied dat tegen woensdag tot bij ons geraakt. Daardoor wordt er bij ons de komende dagen snel steeds warmere lucht aangevoerd wat uitloopt op een paar hoogzomerse dagen. Vanaf dinsdagavond / woensdag neemt de onstabiliteit echter snel toe op nadering van het Franse laag. De vraag is of de onweders daarvan tot bij ons geraken en zo ja, wanneer. Na woensdag stelt zich een westelijke stroming in, maar die is niet al te sterk. We zien dat er dan geregeld weer storingen tot bij ons geraken, maar door een aanhoudende invloed van het Azorenhoog lijken die niet al te actief te zijn. De pluim toont mooi de opstoot van de zomerse warmte voor enkele dagen, gevolgd door een afkoeling in de tijd daarna met opnieuw meer oplevende wisselvalligheid:

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag strekt een nieuwe uitloper van het Azorenhoog zich over onze regio uit en vormt een apart hogedrukgebied. Het is droog, vrij zonnig tot zonnig en de temperaturen gaan weer omhoog met waarden ergens tussen 22 en 24 graden. Lokaal mogelijk zelfs nog meer. Zeker landinwaarts. De wind waait daarbij zwak uit het noordoosten. Aan zee vormt zich vanmiddag wel een zeebries. Boven land duiken er tegen dan wat meer stapelwolken op en kan de zon het tijdelijk wat moeilijker krijgen, maar die lossen tegen de avond weer op.

De nacht verloopt rustig en zacht. Het koelt af naar een 12 à 13 graden bij een heldere tot licht bewolkte hemel. Er kan zich wat lokale nevel vormen tegen de ochtend.

 

Hieronder vind je zoals gewoonlijk het video-weerbericht van vandaag. Gewoon klikken op de link en kijken. Ook onderaan dit weerbericht vind je nog een leuk weerfilmpje. Daar kan je ook doorklikken naar mijn YouTube-kanaal waar je nog veel meer leuke weer- en natuurfilmpjes terugvindt. Mag ik ook een oproep doen om zoveel mogelijk bij je vrienden, familie en kennissen het bestaan van dit (gesproken) weerbericht te verspreiden? Ik weet dat veel mensen hier vragende partij voor zijn, maar nog steeds het bestaan van deze site en het videoweerbericht niet kennen, vandaar mijn warme oproep! Zeg het door!

 

Indien je dat wenst, kan je ook elke dag een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Ook bij ernstige dreigingen of calamiteiten of bij leuke weetjes worden hier in de loop van de dag updates gegeven. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:  

 

Morgen:

Morgen is een mooie en erg warme zomerdag. Met veel zon en een naar oost tot noordoost draaiende wind wordt het dan gemakkelijk 23-24 graden aan zee tot rond 26-27 graden landinwaarts. Er zijn niet veel wolken meer, hoogstens wat tijdelijke stapelwolkjes landinwaarts in de namiddag of af en toe wat hoge sluierwolken.

De nacht naar dinsdag verloopt ook rustig, helder en met minima rond 13 graden.

Overmorgen:

Dinsdag wordt het nog warmer en kan het landinwaarts zelfs gemakkelijk 28 graden worden. Lokaal zelfs nog meer. Het is volop zonnig. Later schuiven er mogelijk wat wolkenvelden binnen van over Frankrijk.

Tegen de avond en in de nacht naar woensdag wordt de kans op een regen- of onweersbui weer groter.

Later:

Woensdag wordt het ook nog warm, maar wel onstabiel. In de loop van de dag stijgt de kans op een regen- of onweersbui toch behoorlijk al is het nog te vroeg om daar al veel details over te geven.

Waarschijnlijk wordt het in de tweede helft van de week weer wisselvalliger en minder warm, maar echt totaal verregende dagen zitten daar niet in en de temperaturen blijven toch ergens tussen 20 en 25 graden uitkomen.

Samenvatting:

Vandaag is een zomerse dag. Er is veel zon al verschijnen er vanmiddag landinwaarts wel wat stapelwolken. Maxima rond 22 graden aan zee tot 24 landinwaarts. De wind waait zwak uit noordoost, aan zee is er vanmiddag wel een zeebries.

Vanavond en vannacht is het helder en rustig met minima rond 12-13 graden tegen de ochtend.

Geert, zondag 28 juli, 09.10 uur

Ps: Voor nieuwe (en ook terugkerende) bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Vooral bij opgaande en ondergaande zon krijg je soms de mooiste optische effecten rond zonnestralen. In dit geval kijken we naar een zonsondergang waarbij er ook zo’n mooie effecten optreden op en rond een wolkenband die vlak voor de zon hangt en waarbij de zonnestralen weerkaatsen op die wolk. Daardoor krijg je mooie optische verschijnselen en lijkt de zon van achter de wolk echt “te stralen”. In werkelijkheid is dit een spel van licht en schaduw, maar het is heel mooi om naar te kijken.

Belangrijk vraagje: als je zin hebt, wil je dit filmpje/deze pagina ook zélf delen op jouw sociale media? Zo wordt de groep van mensen die we bereiken steeds groter 🙂 Je kan dit gemakkelijk doen door onderaan deze pagina in de blauwe balk te klikken op het icoontje van je keuze en zo kan je alles delen op je eigen sociale media en wordt onze groep lezers en volgers steeds groter. Alvast dankjewel bij voorbaat!