ZA

09/07/2024

Weertype

Weertype

16° | 26°

90 %

Windrichting

2-3 bft
We zien nog steeds een sterk Azorenhoog liggen op de Atlantische Oceaan. Dat ligt nog altijd vr [...]
Lees verder

ZO

8 sep

Weertype

Weertype

16° | 22°

70 %

Windrichting

3-4 bft
Morgen is het weer wisselvalliger. Het is nog warm, maar de kans op buien blijft bestaan, versp [...]
Lees verder

MA

9 sep

Weertype

Weertype

13° | 20°

70 %

Windrichting

3-4 bft
Maandag is ook een wisselvallige dag. De temperaturen dalen en zitten dan nog rond een graad of [...]
Lees verder

DI

10 sep

Weertype

Weertype

13° | 18°

80 %

Windrichting

3 bft
Dinsdag zien we eenzelfde beeld en trend: een naar noord tot noordwest draaiende wind voert koe [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een lagedrukgebied met kern nabij IJsland stuurt ook vandaag ons weer nog steeds aan, maar voor onze regio zonder veel erg. Dat laag heeft  enkele storingen over Europa liggen. De meest belangrijke ligt van Noorwegen via Noord Duitsland over onze Ardennen naar Frankrijk en zorgde de voorbije nacht en ook vandaag voor veel regen in die regio’s. Die storing blijft daar nog de hele dag golven. Daarna zien we dan in de loop van zondag dat het Azorenhoog een flinke uitloper in onze richting stuurt. Begin volgende week zal dat zelfs een heus apart filiaal van een hogedrukgebied in onze regio opleveren. Later in de week zou de invloed van lagedrukgebieden weer groter worden, maar we blijven dan wel de hele tijd in vrij warme (zomerse) lucht zitten. De pluim blijft daarbij dan ook over de hele lijn erg aangename temperaturen tonen. We zien vanaf vandaag ook een duidelijke erg opwaarts gerichte trend. Daarbij piekt het kwik tegen dinsdag (woensdag) om daarna dan weer een flinke stap terug te zetten al is de pluim in de tweede helft van volgende week erg rommelig. Het lijkt dan wel alle kanten op te kunnen gaan met toch een voorkeur voor aanhoudend warme tot zomerse maxima, al zitten die later wel lager dan in de eerste dagen van de week. De grote neerslagpieken van dinsdag / woensdag zijn uit deze pluim even verdwenen. De vraag is of ze wegblijven dan wel terugkomen. Ik zet er vandaag enkel de Europese pluim bij, maar de Amerikaanse is nog steeds veel minder warm vanaf woensdag:

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag is een droge dag. De storing boven de Ardennen ligt iets zuidelijker waardoor het weer bij ons nog beter uitvalt dan eerst gedacht. De zon is er al van in de ochtend bij en blijft aan zee de hele dag fors schijnen. Landinwaarts zijn er wolken, maar niet zo veel. De meeste zitten diep landinwaarts. De regel is: hoe verder van de kust af, hoe meer wolken er zijn, maar het valt allemaal best mee. De wind zit daarbij in het westen en waait zwak tot hoogstens matig en de maxima zijn best OK met rond 20 graden aan de kust tot 21-22 graden elders.

In de avond en nacht naar zondag is het rustig met een mix van wolken en opklaringen. Veel opklaringen en slechts enkele wolken. Minima rond 13 graden tegen de ochtend.

 

Hieronder vind je zoals gewoonlijk het video-weerbericht van vandaag. Gewoon klikken op de link en kijken. Ook onderaan dit weerbericht vind je nog een leuk weerfilmpje. Daar kan je ook doorklikken naar mijn YouTube-kanaal waar je nog veel meer leuke weer- en natuurfilmpjes terugvindt. Mag ik ook een oproep doen om zoveel mogelijk bij je vrienden, familie en kennissen het bestaan van dit (gesproken) weerbericht te verspreiden? Ik weet dat veel mensen hier vragende partij voor zijn, maar nog steeds het bestaan van deze site en het videoweerbericht niet kennen, vandaar mijn warme oproep! Zeg het door!

 

Indien je dat wenst, kan je ook elke dag een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Ook bij ernstige dreigingen of calamiteiten of bij leuke weetjes worden hier in de loop van de dag updates gegeven. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:  

 

Morgen:

Morgen strekt een nieuwe uitloper van het Azorenhoog zich over onze regio uit en vormt een apart hogedrukgebied. Het is droog, vrij zonnig tot zonnig en de temperaturen gaan weer omhoog met waarden ergens tussen 22 en 24 graden. Lokaal mogelijk zelfs nog meer.

De nacht verloopt rustig en zacht.

Overmorgen:

Maandag is een mooie en erg warme zomerdag. Met veel zon en een naar oost tot noordoost draaiende wind wordt het dan gemakkelijk 23-24 graden aan zee tot rond 26-27 graden landinwaarts.

Later:

Dinsdag wordt het nog warmer en kan het landinwaarts zelfs gemakkelijk 28 graden worden. Lokaal zelfs nog meer. Het is volop zonnig.

Tegen de avond en in de nacht naar woensdag wordt de kans op een regen- of onweersbui weer groter.

Volgende week lopen de temperaturen naar het midden van de week toe verder op naar een hoogtepunt. Vooral dinsdag en woensdag worden warme zomerse dagen met hoge maxima. In de loop van woensdag neemt de kans op buien echter toe en waarschijnlijk wordt het in de tweede helft van de week weer wisselvalliger en minder warm.

Samenvatting:

Vandaag is een best aardige dag. Er is veel zon, maar ook wat wolken. Aan zee is het zonnig, dieper landinwaarts zijn er meer wolken. Hoe verder van de kust af, hoe meer er zijn, maar ook daar schijnt de zon. Maxima van rond 20 graden aan zee tot 21-22 graden elders bij een zwakke tot matige westelijke wind.

Vanavond en vannacht is het droog en rustig. Minima rond 13 graden.

Geert, zaterdag 27 juli, 09.00 uur

Ps: Voor nieuwe (en ook terugkerende) bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Heb je ze gezien dit jaar? O.a. vrijdagavond 28 juni waren ze er opnieuw! De Lichtende Nachtwolken en dat is best bijzonder. Het gebeurt dat we ze jaren moeten missen en dit jaar zagen we op een week tijd twee keer een grote show. Wie het toen niet kon zien: hier is een korte impressie van die display want het was weer een hele mooie:

Belangrijk vraagje: wil je dit filmpje/deze pagina ook zélf delen op jouw sociale media? Zo wordt de groep van mensen die we bereiken steeds groter 🙂 Je kan dit gemakkelijk doen door onderaan deze pagina in de blauwe balk te klikken op het icoontje van je keuze en zo kan je alles delen op je eigen sociale media en wordt onze groep lezers en volgers steeds groter. Alvast dankjewel bij voorbaat!