VR

10/18/2024

Weertype

Weertype

13° | 19°

80 %

Windrichting

2-3 bft
We blijven in dezelfde – eigenlijk weer geblokkeerde – weersituatie zitten waarbij [...]
Lees verder

ZA

19 okt

Weertype

Weertype

10° | 17°

70 %

Windrichting

3-4 bft
Morgen wordt ook nog een erg zachte dag met alweer een 17 tot 18 graden als maxima. Ook dan kan [...]
Lees verder

ZO

20 okt

Weertype

Weertype

11° | 17°

50 %

Windrichting

3-4 bft
Het wordt eentonig om te zeggen, maar ook voor de zondag zit er niet zoveel verandering in de w [...]
Lees verder

MA

21 okt

Weertype

Weertype

13° | 17°

90 %

Windrichting

3 bft
Maandag zit er weer een meer actief front in de kaarten. Dat zou in de loop van de dag tot bij [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Vandaag stabiliseert onze atmosfeer tijdelijk door de komst van een nieuwe uitloper van het Azorenhoog. Daarbij draait de wind geleidelijk wat meer naar een zuidelijke hoek. Zeker morgen, maar deels ook al vandaag, wordt daarbij dan weer veel warmere lucht aangevoerd waarna dan tegen donderdag laat in de middag, in de nacht naar vrijdag en vrijdag overdag een volgende zwakke storing volgt. Die zal ook deels zaterdag nog ons weerbeeld weten te beïnvloeden. Ook in het weekeind en op langere termijn naar volgende week toe zien we een vergelijkbaar weerbeeld met telkens een redelijke invloed van het Azorenhoog die uitlopers naar onze richting stuurt. Begin volgende week zou dat zelfs een heus apart filiaal van een hogedrukgebied in onze regio opleveren. Later in de week zou de invloed van lagedrukgebieden weer groter worden, maar we blijven dan wel de hele tijd in vrij warme (zomerse) lucht zitten. De pluim blijft daarbij dan ook over de hele lijn erg aangename temperaturen tonen. Het gaat daarbij wel vooral de eerste dagen nog wat op en neer met vooral zaterdag ook weer een wat minder warme dag. Op langere termijn zie we nog altijd een wat opwarmende trend, maar daar blijf ik – zoals de hele zomer al – heel voorzichtig mee. Meest waarschijnlijke is voorlopig een verder zetten van het vrij warme, maar af en toe toch onstabiele weer zoals we nu kennen al kan daar wel eens een uitschieter naar boven of naar onderen tussen zitten. Zaterdag lijkt daarbij verder wat minder te worden, terwijl we volgende week enkele hogere pieken zien …

 

 

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zal een een volledig droge dag kunnen worden met opnieuw maxima die weer wat hoger gaan zitten. Die komen gaandeweg de dag ergens rond de 20 tot 21 graden aan zee uit. Landinwaarts wat hoger rond een 23-tal graden. Daarbij starten we nog met een zwakke noordwestelijke wind, maar die draait later in de dag naar zuidwest tot zuid en de zon doet toch flink mee. De dag kan lokaal nog wat grijs aftrappen, maar de zon breekt er vrij vlot en vrij snel door. Aan zee is het dan vanmiddag ronduit zonnig, landinwaarts zitten wat meer stapelwolken en wisselen zon en wolken elkaar gaandeweg de dag af, maar al bij al dus ook zeker geen slechte dag, integendeel.

Vanavond koelt het geleidelijk af, maar de nacht wordt wat minder warm, hoewel we toch nog minima rond een 12 tot 13 graden noteren tegen de ochtend. De bewolking neemt daarbij wel gaandeweg de nacht weer toe en zelfs een enkele drup regen hoeft tegen de ochtend niet te verwonderen.

 

Hieronder vind je zoals gewoonlijk het video-weerbericht van vandaag. Gewoon klikken op de link en kijken. Ook onderaan dit weerbericht vind je nog een leuk weerfilmpje. Daar kan je ook doorklikken naar mijn YouTube-kanaal waar je nog veel meer leuke weer- en natuurfilmpjes terugvindt. Mag ik ook een oproep doen om zoveel mogelijk bij je vrienden, familie en kennissen het bestaan van dit (gesproken) weerbericht te verspreiden? Ik weet dat veel mensen hier vragende partij voor zijn, maar nog steeds het bestaan van deze site en het videoweerbericht niet kennen, vandaar mijn warme oproep! Zeg het door!

 

Indien je dat wenst, kan je ook elke dag een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Ook bij ernstige dreigingen of calamiteiten of bij leuke weetjes worden hier in de loop van de dag updates gegeven. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:  

 

Morgen:

Morgen wordt het weer warmer. Een naar zuid tot zuidwest draaiende wind voert warmere lucht aan met maxima van 22-23 graden aan de kust tot 24 en zelfs een zomerse 25 graden of wat meer landinwaarts. Het is droog al zou in de vroege ochtend een enkele drup niet hoeven te verwonderen op doortocht van een zwak warmtefront. Dat levert eerst veel wolken op. Vervolgens klaart het tijdelijk op met eerst nog brede opklaringen, al kan de bewolking later wel weer gaan toenemen. Tegen de late middag / avond is een bui mogelijk.

Ook in de nacht naar vrijdag kunnen er enkele buien zitten. Ook wat regen is dan mogelijk. Zelfs een onweerachtige bui hoeft niet te verwonderen. De minima blijven met 16-17 graden wel erg zacht.

Overmorgen:

Vrijdag is het dan weer wisselvalliger met de doortocht van een storing in de vroege ochtend en veel bewolking. Er vallen daarbij dan wat buien of zelfs tijdelijk wat regen. Nadien is het overdag veelal, maar niet volledig, droog met een mix van wolken en opklaringen, maar het blijft wel warm. We halen nog steeds gemakkelijk maxima van ergens vooraan de 20 graden.

Later:

Zaterdag is het ook nog wisselvallig. Een storing ligt dicht in de buurt en zorgt voor veel wolken en perioden met wat regen of motregen en/of enkele buien. Het wordt ook koeler en de maxima zitten waarschijnlijk weer net onder de 20 graden op die dag.

Vanaf zondag zou een hogedrukgebied zich met ons weer komen bemoeien waarbij het opnieuw een stuk warmer wordt. Het zou dan ook voor een langere periode droog worden met meer zon, hoewel we steeds met twee woorden moeten spreken in deze zomer want 100% stabiel ziet het er toch ook niet uit, maar wel opnieuw zomers. Zeker naar het midden van de week toe.

Samenvatting:

Vandaag wordt een veel betere dag dan gisteren. Het is sowieso droog en weer een stuk zachter. De dag kan lokaal nog grijs starten, maar het wordt snel vrij zonnig. Aan zee blijft het dat, landinwaarts komen er meer stapelwolken en krijgen we een mix van zon en wolken. We halen rond 21 graden aan de kust tot 22-23 graden elders. De wind is eerst nog zwak noordwestelijk, maar wordt overdag veranderlijk van richting.

Vanavond en vannacht is het rustig en eerst droog. De bewolking neemt wel toe bij minima rond 13 graden en tegen de ochtend valt er eventueel een lokale drup regen.

Geert, woensdag 24 juli, 06.25 uur

Ps: Voor nieuwe (en ook terugkerende) bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Heb je ze gezien dit jaar? O.a. vrijdagavond 28 juni waren ze er opnieuw! De Lichtende Nachtwolken en dat is best bijzonder. Het gebeurt dat we ze jaren moeten missen en dit jaar zagen we op een week tijd twee keer een grote show. Wie het toen niet kon zien: hier is een korte impressie van die display want het was weer een hele mooie:

Belangrijk vraagje: wil je dit filmpje/deze pagina ook zélf delen op jouw sociale media? Zo wordt de groep van mensen die we bereiken steeds groter 🙂 Je kan dit gemakkelijk doen door onderaan deze pagina in de blauwe balk te klikken op het icoontje van je keuze en zo kan je alles delen op je eigen sociale media en wordt onze groep lezers en volgers steeds groter. Alvast dankjewel bij voorbaat!