ZA

09/07/2024

Weertype

Weertype

16° | 26°

90 %

Windrichting

2-3 bft
We zien nog steeds een sterk Azorenhoog liggen op de Atlantische Oceaan. Dat ligt nog altijd vr [...]
Lees verder

ZO

8 sep

Weertype

Weertype

16° | 22°

70 %

Windrichting

3-4 bft
Morgen is het weer wisselvalliger. Het is nog warm, maar de kans op buien blijft bestaan, versp [...]
Lees verder

MA

9 sep

Weertype

Weertype

13° | 20°

70 %

Windrichting

3-4 bft
Maandag is ook een wisselvallige dag. De temperaturen dalen en zitten dan nog rond een graad of [...]
Lees verder

DI

10 sep

Weertype

Weertype

13° | 18°

80 %

Windrichting

3 bft
Dinsdag zien we eenzelfde beeld en trend: een naar noord tot noordwest draaiende wind voert koe [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

De onweersbuien die her en der verwacht werden, zijn er de voorbije 24 uur ook gekomen, maar zoals bijna altijd bij onweer waren die quasi door geen enkel model juist gedefinieerd in tijd en ruimte. Daarbij bleef onze regio grotendeels gespaard van buien, al doken er de voorbije nacht toch hier en daar uiteindelijk een paar op, maar zonder veel erg. Vandaag hebben we daarbij nog steeds te maken met vrij warme lucht waarbij een koufront dat de échte overgang naar een andere koele luchtsoort markeert, nog steeds ten westen van ons ligt. Dat hoort bij een laag tussen IJsland en de Britse Eilanden met diverse kernen. Dit front trekt waarschijnlijk pas ergens tegen de avond voorbij, maar stelt niet zo veel meer voor. Daarachter komen we dan enkele dagen terecht in een koelere westelijke tot zuidwestelijke stroming waarin enkele fronten doortrekken, maar ook dat stelt allemaal niet zoveel voor en wordt eigenlijk steeds beter naarmate die dagen dichterbij komen. Tegen de tweede helft van de week zou alles geleidelijk nog meer stabiliseren door een toenemende invloed van nieuwe hogedrukgebieden. We zien in de pluim van vandaag nog wel steeds de duidelijke terugval in temperaturen voor de eerste dagen van de week, maar die wordt steeds minder uitgesproken, waarna het dan geleidelijk weer wat opwarmt naar het eind van de week toe. Ook zien we af en toe wat neerslagsignalen, maar ook die zijn net als gisteren al het geval was, eigenlijk opnieuw niet zo uitgesproken. Toch kan dat lokaal wel verschillen door de invloed van eventuele buien die kunnen vallen. Al bij al echter, is dit zeker geen slechte pluim en ziet die er eigenlijk op alle termijn (kort, middellang en lang) vrij zomers tot zomers uit:

 

 

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag is het een stuk minder warm geworden, maar zeker niet koud. Integendeel. We halen nog steeds behoorlijke maxima en die zijn zelfs weer wat opgehoogd ten opzichte van eerdere verwachtingen. Een westelijke wind voert minder warme lucht aan waarbij we nog 21 à 24 graden halen. Die 21 en zelfs 22 is aan de kust. Landinwaarts kan dat gemakkelijk een 23-24 graden worden. Het is daarbij licht wisselvallig met wolken en zon en kans op een heel enkele verspreide bui ergens landinwaarts in de loop van de dag. De meeste plekken gaan het echter gewoon helemaal droog houden. Heel veel lijkt het dan ook allemaal bij die ene bui niet meer te worden. De westelijke wind waait meest matig.

Vanavond en vannacht is het droog met ook een mix van wolken en opklaringen. De minima die daarbij horen, blijven vrij hoog met opnieuw een 15-16 graden als laagste waarden daarbij.

 

Hieronder vind je zoals gewoonlijk het video-weerbericht van vandaag. Gewoon klikken op de link en kijken. Ook onderaan dit weerbericht vind je nog een leuk weerfilmpje. Daar kan je ook doorklikken naar mijn YouTube-kanaal waar je nog veel meer leuke weer- en natuurfilmpjes terugvindt. Mag ik ook een oproep doen om zoveel mogelijk bij je vrienden, familie en kennissen het bestaan van dit (gesproken) weerbericht te verspreiden? Ik weet dat veel mensen hier vragende partij voor zijn, maar nog steeds het bestaan van deze site en het videoweerbericht niet kennen, vandaar mijn warme oproep! Zeg het door!

 

Indien je dat wenst, kan je ook elke dag een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Ook bij ernstige dreigingen of calamiteiten of bij leuke weetjes worden hier in de loop van de dag updates gegeven. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:  

 

Morgen:

Maandag is het ook weer licht wisselvallig. Een westelijke stroming voert wolkenvelden aan waarbij het eigenlijk opnieuw meest of zelfs volledig droog is. Daarbij staat dan een matige zuidwestelijke wind. De maxima komen best opnieuw redelijk voor de dag met een 21-22 graden aan de kust tot rond een 23-24 graden landinwaarts.

Tegen de avond neemt de kans op wat regen of een bui wat toe op doortocht van een storing. Het is daarbij dan weer vrij zacht met minima dan tegen dinsdagochtend ergens rond een 15 à 16-tal graden.

Overmorgen:

Dinsdag start nog licht wisselvallig. Een storing trekt in de ochtend eerst door onze regio en zorgt voor veel bewolking en aanvankelijk kans op wat regen of een bui. Veel zal het zeker niet zijn. Later op de dag zijn de droge perioden weer aan zet en komen er meer opklaringen. Maxima dan ergens rond of vooraan de 20 graden aan de kust, landinwaarts iets hoger.

Later:

Woensdag lijkt een volledig droge dag te kunnen worden met opnieuw maxima ergens rond de 20 graden aan zee, landinwaarts wat hoger. Al bij al dus ook zeker geen slechte dag, integendeel.

Later in de week neigen de weerkaarten weer naar warmere dagen. Ook dan zou het eerder licht wisselvallig kunnen zijn met mogelijk eens ergens een enkele bui, maar veel zal dat allemaal niet zijn. Al bij al dus zeker geen slechte vooruitzichten voor de hele week. Integendeel. Ik durf er best een etiket ‘zomers’ op te plakken en dat voor de hele week.

Samenvatting:

Vandaag is een licht wisselvallige dag waarbij het meest of volledig droog is. Een bui is niet uit te sluiten, maar de meeste plekken houden het droog met een wisselende hoeveelheid bewolking. Soms is het licht, dan weer wisselend en een enkele keer zwaar bewolkt, maar de zon keert telkens terug. Maxima daarbij rond 21-22 graden aan zee tot 23-24 graden elders. Best dik OK dus! Daarbij staat een matige westelijke wind.

Vanavond en vannacht is het meest wisselend bewolkt met minima rond 15 graden of hoger. Het is dan droog.

Geert, zondag 21 juli, 10.25 uur

Ps: Voor nieuwe (en ook terugkerende) bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Heb je ze gezien dit jaar? O.a. vrijdagavond 28 juni waren ze er opnieuw! De Lichtende Nachtwolken en dat is best bijzonder. Het gebeurt dat we ze jaren moeten missen en dit jaar zagen we op een week tijd twee keer een grote show. Wie het toen niet kon zien: hier is een korte impressie van die display want het was weer een hele mooie:

Belangrijk vraagje: wil je dit filmpje/deze pagina ook zélf delen op jouw sociale media? Zo wordt de groep van mensen die we bereiken steeds groter 🙂 Je kan dit gemakkelijk doen door onderaan deze pagina in de blauwe balk te klikken op het icoontje van je keuze en zo kan je alles delen op je eigen sociale media en wordt onze groep lezers en volgers steeds groter. Alvast dankjewel bij voorbaat!